Juskra 10.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Hej, może jednak zdecydujemy się rozbudzić ten wątek. Mu też zdecydowaliśmy się na finezyjny (chyba ) oczywiście z przeróbkami... Może bydujący ten dom podzielą się jednak z całą resztą z swoimi spostrzeżeniami? Uaktywnijmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 10.03.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 witam, jestem na etapie rozpoczecia budowy domu z projektu finezyjny c223, mam juz pozwolenie na budowe i kwestia 2/3 tyg. i ruszam z budowa. Chcialbym sie poradzic osob ktore juz ten dom budowaly w kwestii dachu a w szczegolnosci czy robiily tak jak w projekcie czy robiony byl strop,bo ta kwestia najbardziej mnie trapi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 16.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 hej, no niestety my Ci jeszcze nie pomożemy, wybraliśmy ten projekt ale mamy sporo zmian i dopiero w przyszłym tygodniu idziemy do architekta aby wszystko omówić. chcemy zacząć budowę ok czerwca. To pewnie my skorzystamy z Twoich doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekka 27.03.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 witam. My już mamy ta przyjemność mieszkania w Finezyjnym - jest cudownie. Z chęcią podzielę się doświadczeniem z budowy z przyszłymi "Finezyjnymi".mariop26 dach i stop robiłem taki jak w projekcie i myślę że jest to rozwiązanie optymalne do tego projektu. Pozdrawiamy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna-dada 29.03.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 witam. My już mamy ta przyjemność mieszkania w Finezyjnym - jest cudownie. Z chęcią podzielę się doświadczeniem z budowy z przyszłymi "Finezyjnymi". mariop26 dach i stop robiłem taki jak w projekcie i myślę że jest to rozwiązanie optymalne do tego projektu. Pozdrawiamy:no: Witam, my teżplanujemy budowę finezyjnego, czy mogę poprosić o kilka zdjęć domu w realu i przesłania ich na mojego maila : [email protected] Byłabym bardzo wdzięczna za przybliżony kosztorys-mam nadzieje, że za dużo nie wymagam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pj90 27.04.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam wszystkich Finezyjczyków również zdecydowaliśmy się na ten projekt i jesteśmy w trakcie budowy, a dokładniej na etapie konstrukcji dachu, w razie jakichkolwiek pytań służymy pomocą, ale także jesteśmy otwarci na wszelkie rady od JUŻ zadomowionych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceli _f 31.05.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, do mariop26 mam taki domek jesteśmy w tacie zamykania dmu. Strop mamy terivę dach tradycyny decyzja zmiay zapadła po rozmowie z znajmymi którzy mają inny dmek i strop drewniay. A resza to okno w kuchni zrobione nomalnie 1,5 na 1,5 bo z balkonem to kuchnia mało ustawna się robi okna w salonie wyrównane do jednego poziom. Wydłużony graż ściana od wiatrołapu przesunęta o metr do garażu, łuki w okna na prosto dach bez jaskółek nad oknami bo lubimy proste rozwiązania. Jedyne co na ten etap jest wdoczne to ciemny korytarz, był pomysł z luksferami w ścianie kuchennej na korytarz ale ta ściana nas jest nośna i odpuściliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 10.06.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 bardzo ciekawe sugestie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolka23 30.06.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Drodzy Finezyjni ,podzielcie sie prosze zdjeciami z budowy!!!!:)Pozdrawiam i dziekuje! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 13.07.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Witam wszystkich finezyjczykow 2 tyg. Temu w końcu wystartowałem z budową, jutro wylewam o 7 rano chudziaka Zmiany: wjazd do garażu na dwie osobne bramy. Okna skasowane łuki wybrałem kształt standardowy Zmiana z silikatowej 18 na Solbet600 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekka 14.07.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam wszystkich finezyjczykow 2 tyg. Temu w końcu wystartowałem z budową, jutro wylewam o 7 rano chudziaka Zmiany: wjazd do garażu na dwie osobne bramy. Okna skasowane łuki wybrałem kształt standardowy Zmiana z silikatowej 18 na Solbet600 24 Powodzenia. Ja tez zmieniłem silke na ytong 24 łatwiejsze w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 04.08.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 a możecie mi podesłać nazwę firmy która dla was robiła wiązary, właśnie jestem na etapie załatwienia dachu bo w ubiegłym tyg. wylałem wieniec a dziś mi skończyli ścianki działowe. Będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekka 26.08.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 a możecie mi podesłać nazwę firmy która dla was robiła wiązary, właśnie jestem na etapie załatwienia dachu bo w ubiegłym tyg. wylałem wieniec a dziś mi skończyli ścianki działowe. Będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Witam. Zobacz firmy Moderndach z okolic Lipna orza Firma Eraga z tucholi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 18.12.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Jeżeli mogę komuś pomóc to nie polecam z góry firmy WIĄZARY BURKIETOWICZ z Odolanowa, firma tylko pozyskać klienta i spierdoli.... więźbę.Pani Adela P. nie jest wstanie ogarnąć tematu a później się wykręca że tego nie ma w umowie. Zakładanie całego dachu zajmują się ludzie którzy coś o dachach wiedzą ale nie do końca, ekipa pan Huberta (nie pamiętam nazwiska) tak zwaliła mi dach że dekarz musiał po nich poprawiać.Jak zgłosiłem reklamację to przyjechał jakiś dyrektor na budowę, odpicowany i wylansowany nie znający się na temacie i podpytujący co zostało przysłowiowo "spieprzone" Pan Tomasz N. nie wiadomo od czego który nie mający pojęcia o rzeczy.Tak więc ze swojej autopsji NIE POLECAM tej firmy ponieważ poprawki przez dekarza wyniosły mnie dodatkowo około 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekszop 09.01.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 My mamy stan zero na wiosnę ruszamy dalej .w linku filmik z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 18.01.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) widzę że dawno mnie nie było na forum więc muszę się pochwalić też swoimi efektami od 2 lipca 2014 Na chwilę obecną działam w środku, hydraulika i centralny odkurzacz skończone jeszcze tylko około 2 dni do końca elektryki i czekam na wiosnę na ładną pogodę aby ruszyć z tynkami w środkku Edytowane 18 Stycznia 2015 przez mariop26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceli _f 20.01.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Hey mariop 26 widzę sporo podobnych zmian co u mnie okno w kuchni aczkolwiek my w sypialni zrobiliśmy balkon. A to okno w salonie od frontu też widzę że zmniejszone tak jak u mnie. A jaki strop zrobiłeś bo kojarzę że pytałeś. Jak dekarze zrobią blachę na dachu postaram się też coś wrzucić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 20.01.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 witam, Marceli_f tak jak piszesz okno w salonie podniosłem o 1 cegłe i jest minimalnie niżej o reszty może o 3-4 cm ale to szczegół, a kuchnie i ten pokój od tarasu skasowałem wyjścia i porobiłem okna.Strop nie mam lecę według projektu sufit podwieszany. Ja zdecydowałem się na dachówkę Creatona Titnia i prezentuje się pięknie + pod rynnami i na całej desce czołowej założyłem Deskę CEDRAL zamiast Struktonitu i to polecam bo efekt jest przepiękny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceli _f 16.03.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Hey, tak jak wcześniej pisałem wrzucam fotos i ja a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariop26 25.03.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Witam, Fajnie Marceli to wygląda z tymi oknami okrągłymi na stryszku Widzę że zrobiłeś strop lany?! A powiedz mi jedną rzecz, górę robiłeś użytkową? Mi wczoraj ekipa skończyła tynki, tyle mogę ci się pochwalić reszt bez zmian puki co, a po świętach ruszam z posadzkami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts