Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam,

jestem na etapie rozpoczecia budowy domu z projektu finezyjny c223, mam juz pozwolenie na budowe i kwestia 2/3 tyg. i ruszam z budowa. Chcialbym sie poradzic osob ktore juz ten dom budowaly w kwestii dachu a w szczegolnosci czy robiily tak jak w projekcie czy robiony byl strop,bo ta kwestia najbardziej mnie trapi?

• 2 weeks później...
witam. My już mamy ta przyjemność mieszkania w Finezyjnym - jest cudownie. Z chęcią podzielę się doświadczeniem z budowy z przyszłymi "Finezyjnymi".

mariop26 dach i stop robiłem taki jak w projekcie i myślę że jest to rozwiązanie optymalne do tego projektu.

Pozdrawiamy:no:

Witam, my teżplanujemy budowę finezyjnego, czy mogę poprosić o kilka zdjęć domu w realu i przesłania ich na mojego maila : [email protected]

Byłabym bardzo wdzięczna za przybliżony kosztorys-mam nadzieje, że za dużo nie wymagam...

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Witam, do mariop26 mam taki domek jesteśmy w tacie zamykania dmu. Strop mamy terivę dach tradycyny decyzja zmiay zapadła po rozmowie z znajmymi którzy mają inny dmek i strop drewniay. A resza to okno w kuchni zrobione nomalnie 1,5 na 1,5 bo z balkonem to kuchnia mało ustawna się robi okna w salonie wyrównane do jednego poziom. Wydłużony graż ściana od wiatrołapu przesunęta o metr do garażu, łuki w okna na prosto dach bez jaskółek nad oknami bo lubimy proste rozwiązania. Jedyne co na ten etap jest wdoczne to ciemny korytarz, był pomysł z luksferami w ścianie kuchennej na korytarz ale ta ściana nas jest nośna i odpuściliśmy. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam wszystkich finezyjczykow ;-) 2 tyg. Temu w końcu wystartowałem z budową, jutro wylewam o 7 rano chudziaka

Zmiany: wjazd do garażu na dwie osobne bramy.

Okna skasowane łuki wybrałem kształt standardowy

Zmiana z silikatowej 18 na Solbet600 24

Powodzenia. Ja tez zmieniłem silke na ytong 24 łatwiejsze w budowie.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
a możecie mi podesłać nazwę firmy która dla was robiła wiązary, właśnie jestem na etapie załatwienia dachu bo w ubiegłym tyg. wylałem wieniec a dziś mi skończyli ścianki działowe. Będę bardzo wdzięczny i z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Witam. Zobacz firmy Moderndach z okolic Lipna orza Firma Eraga z tucholi. Pozdrawiam

• 3 months później...

Jeżeli mogę komuś pomóc to nie polecam z góry firmy WIĄZARY BURKIETOWICZ z Odolanowa, firma tylko pozyskać klienta i spierdoli.... więźbę.

Pani Adela P. nie jest wstanie ogarnąć tematu a później się wykręca że tego nie ma w umowie. Zakładanie całego dachu zajmują się ludzie którzy coś o dachach wiedzą ale nie do końca, ekipa pan Huberta (nie pamiętam nazwiska) tak zwaliła mi dach że dekarz musiał po nich poprawiać.

Jak zgłosiłem reklamację to przyjechał jakiś dyrektor na budowę, odpicowany i wylansowany nie znający się na temacie i podpytujący co zostało przysłowiowo "spieprzone" Pan Tomasz N. nie wiadomo od czego który nie mający pojęcia o rzeczy.

Tak więc ze swojej autopsji NIE POLECAM tej firmy ponieważ poprawki przez dekarza wyniosły mnie dodatkowo około 1000zł

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

widzę że dawno mnie nie było na forum więc muszę się pochwalić też swoimi efektami od 2 lipca 2014 :D2014-12-29-12.48.16.jpg

Na chwilę obecną działam w środku, hydraulika i centralny odkurzacz skończone jeszcze tylko około 2 dni do końca elektryki i czekam na wiosnę na ładną pogodę aby ruszyć z tynkami w środkku

2014-12-29-12.46.46.jpg

Edytowane przez mariop26

Hey mariop 26 widzę sporo podobnych zmian co u mnie okno w kuchni aczkolwiek my w sypialni zrobiliśmy balkon. A to okno w salonie od frontu też widzę że zmniejszone tak jak u mnie. A jaki strop zrobiłeś bo kojarzę że pytałeś. Jak dekarze zrobią blachę na dachu postaram się też coś wrzucić. Pozdrawiam

witam, Marceli_f tak jak piszesz okno w salonie podniosłem o 1 cegłe i jest minimalnie niżej o reszty może o 3-4 cm ale to szczegół, a kuchnie i ten pokój od tarasu skasowałem wyjścia i porobiłem okna.

Strop nie mam lecę według projektu sufit podwieszany. Ja zdecydowałem się na dachówkę Creatona Titnia i prezentuje się pięknie + pod rynnami i na całej desce czołowej założyłem Deskę CEDRAL zamiast Struktonitu i to polecam bo efekt jest przepiękny.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 weeks później...