Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Beaty i Wojtka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 555
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj:)

Braliśmy koszmarną ilośc piachu 175 T + 7 kursów z PIASKOP w chrząstawie. jak dzwoniłam tam było najtaniej i przynajmniej łaski nie robili... wynegocjowalismy 11 zł za tone i 140 zł za transport netto. razem 3544, 10 brutto. ceny z wrzesnia

generalnie transport to 1/3 ceny a i tak nam sie udalo bo praktycznie zmusiłam ich do transportu po 25 T. Cala reszta twierdzila, ze taki samochod na dzialkę nie wiedzie i nie wyladuje piachu.

Gość Angie83
Dziś cały dzień spędzony na forum przy czytaniu dzienników innych koniczynek i spisywaniu listy tematów do przedyskutowania. Po wieczornej naradzie wiemy już że:

1. zamiast balkonu w pokoju nad garazem robimy okno oraz dokładamy okno dachowe po prawej stronie (pokój od północy więc bez dachowego będzie ciemno)

2. koniecznie wyprowadzamy okno w gabinecie na dole na środek ściany

3. przesuwamy drzwi w górnej łazience z rogu na ścianę.

4. szafę przy łazience dzielimy na pół ( w lazience bedzie elegancko i nie bede sie musiała martwić szafeczkami a w przedpokoju bedzie miejsce na wszystko co niezbędne)

5. na pewno zostawiamy spiżarnię

Wstępnie tak planujemy zorganizować górę:

http://pod.pl/koniczynka/gora.jpg

My z mężem niestety za późno na to zwróciliśmy uwagę, mam tu na myśli okno w gabinecie. Niestety pozostanie w miejscu według projektu.

Tyle dzienników Koniczynek przeczytałam i dopiero niedawno wpadłam na post o oknie w gabinecie

Podoba mi się podział szafy na pół przy łazience - bardzo dobr pomysł.

Natomiast pomieszczenie nad garażem mamy prawie dwa razy większe, więc tam planujemy garderobę, jeden pokój i zostanie jeszcze może miejsce na coś, ale jeszcze nie wiadomo na co Na pewno coś wymyślę

My również zrezygnowaliśmy z balkonu nad garażem...

Cześć :)

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile mniej więcej kosztuje więźba na koniczynkę dwuspadową? Poza stropem, o który już pytałam, to druga sprawa której policzyć nie umiem... Nawet nie wiem czy to kolo 5 czy 10 tysięcy? Ratujcie :)

I pytanko: jakie ogrzewanie robicie? My chcemy sie grzać kominkiem + gaz bo w przeciągu max 2 lat mają nam pociągnąć ziemny.

Ja mam dach inny więc cena byłam inna, więc się nie wypowiadam.

A co do ogrzewania, jeżeli masz gaz + kominek chcesz, to najlepiej kominek z płaszczem wodnym. Znam osoby które sobie bardzo chwalą.

Ja osobiście jestem za tradycyjnym sposobem ogrzewania - z kominka się kurzy i nie lubię zapachu. Dzieci też często chorują na alergię.