BeataWojtek 23.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 zapraszamy serdecznie do komentowania naszych poczynań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.02.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam! no i bardzo ładnie, życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Przyszłam się ładnie przywitać. Dzień dobry :):) I zapytać jaki projekt wybraliście? Powodzenia i zapraszam do wspólnych komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.02.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Wybraliśmy W koniczynce 2g, czyli dach dwuspadowy i garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Zachęcam do zapoznania się z dzienniczkami osób które też budują koniczynkę (tylko że inną wersję). Sama żałuję, że od początku nie prowadziłam dzienniczka i nie znałam tego forum, bo mogła bym unikną kilku pomyłek. Czasami warto uczyć się na błędach innych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.02.2010 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Sledzę dzienniki od około pół roku więc dużą listę błędów mam już spisaną i z pewnością zawiśnie koło tablicy informacyjnej na budowie, tak aby wykonawcy nie mogli mówić, że nie iwedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 24.02.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witajcie kochani:) Cieszę się na wieść o nowej konicZynce w okolicy. Od razu pytanko: skąd piach w fundamenty braliście i po ile??? Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie:). Jeśli szczęście i kasa dopisze, i pociągniemy mury. a wtedy na wizję lokalną zapraszam:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.02.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witaj:)Braliśmy koszmarną ilośc piachu 175 T + 7 kursów z PIASKOP w chrząstawie. jak dzwoniłam tam było najtaniej i przynajmniej łaski nie robili... wynegocjowalismy 11 zł za tone i 140 zł za transport netto. razem 3544, 10 brutto. ceny z wrzesnia generalnie transport to 1/3 ceny a i tak nam sie udalo bo praktycznie zmusiłam ich do transportu po 25 T. Cala reszta twierdzila, ze taki samochod na dzialkę nie wiedzie i nie wyladuje piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 24.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 170T to świetnie Widziałam, że u Was 5 warstw bloczka a u mnie 10 do tej pory piachu 60 T kupiliśmy po 400pln za wywrotkę (30T). Czyli nieco taniej:) ale ta ilość to mnie powaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.02.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Mogę tylko powiedzieć, że jak policzyłam ta ilość piachu to się załamałam... Mieliśmy ciągnąc na 4 bloczki, potem była nawet wersja na 8 ;/ ale przejechał kierownik i nam wyznaczył poziom 10 cm ponad poziom drogi. Mamy dom w dolku a wiadomo czym to grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.02.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam serdecznie kolejną ekipę koniczynkowców - tyle czsu śledzicie forum i się nie ujawniacie ? Oj nieładnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.02.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam i ja przyszłam się przywitać życzę by budowa poszła szybko i bezproblemowo pozdrawiam Hej A my czekamy na twój dzienniczek budowy! Raz, raz Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.02.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam serdecznie kolejną ekipę koniczynkowców - tyle czsu śledzicie forum i się nie ujawniacie ? Oj nieładnie Pozdrawiam No jak nie ujawniamy jak jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 25.02.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No jak nie ujawniamy jak jesteśmy Zawsze to lepiej późno niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 25.02.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dziś cały dzień spędzony na forum przy czytaniu dzienników innych koniczynek i spisywaniu listy tematów do przedyskutowania. Po wieczornej naradzie wiemy już że: 1. zamiast balkonu w pokoju nad garazem robimy okno oraz dokładamy okno dachowe po prawej stronie (pokój od północy więc bez dachowego będzie ciemno) 2. koniecznie wyprowadzamy okno w gabinecie na dole na środek ściany 3. przesuwamy drzwi w górnej łazience z rogu na ścianę. 4. szafę przy łazience dzielimy na pół ( w lazience bedzie elegancko i nie bede sie musiała martwić szafeczkami a w przedpokoju bedzie miejsce na wszystko co niezbędne) 5. na pewno zostawiamy spiżarnię Wstępnie tak planujemy zorganizować górę: http://pod.pl/koniczynka/gora.jpg My z mężem niestety za późno na to zwróciliśmy uwagę, mam tu na myśli okno w gabinecie. Niestety pozostanie w miejscu według projektu. Tyle dzienników Koniczynek przeczytałam i dopiero niedawno wpadłam na post o oknie w gabinecie Podoba mi się podział szafy na pół przy łazience - bardzo dobr pomysł. Natomiast pomieszczenie nad garażem mamy prawie dwa razy większe, więc tam planujemy garderobę, jeden pokój i zostanie jeszcze może miejsce na coś, ale jeszcze nie wiadomo na co Na pewno coś wymyślę My również zrezygnowaliśmy z balkonu nad garażem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.02.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 wpadłam się przywitać coraz więcej budujących koniczynki na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.02.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Cześć Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile mniej więcej kosztuje więźba na koniczynkę dwuspadową? Poza stropem, o który już pytałam, to druga sprawa której policzyć nie umiem... Nawet nie wiem czy to kolo 5 czy 10 tysięcy? Ratujcie I pytanko: jakie ogrzewanie robicie? My chcemy sie grzać kominkiem + gaz bo w przeciągu max 2 lat mają nam pociągnąć ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.02.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ja mam dach inny więc cena byłam inna, więc się nie wypowiadam. A co do ogrzewania, jeżeli masz gaz + kominek chcesz, to najlepiej kominek z płaszczem wodnym. Znam osoby które sobie bardzo chwalą.Ja osobiście jestem za tradycyjnym sposobem ogrzewania - z kominka się kurzy i nie lubię zapachu. Dzieci też często chorują na alergię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.02.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 ja własnie uwielbiam zapach i ogień generalnie. Mogłabym się godzinami gapić... musi mi Wojtek grila wymurować bo inaczej w lecie też będę palic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć ile mniej więcej kosztuje więźba na koniczynkę dwuspadową my za więźbę do koniczynki zapłaciliśmy 5 tys, u Was chyba trzeba mniej drzewa więc myślę że ok. 4 tys wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts