sylwiaradek 29.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jakos tak mi się smutno zrobiło. Po cichu licze ze będziesz do nas zaglądać Pozdrawiam i trzymam kciuki za ogród:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 29.07.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jak miło Naprawdę Nie znikam, tylko nie bedzie już o czym pisać, stąd powolne zamykanie dziennika:) pewnie go jeszcze uzbroję w jakieś fotki ogrodu jak już bedzie. Aleksander rośnie jak na drożdzach, czas już też do pracy wracać i na forum mniej czasu. Ale staram się czytać, zaglądać. Jeśli będziecie potrzebowały jakieś informacji/pomocy szybciej, to proponuję mail: [email protected] a na razie wklejam mojego Olusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingaro 25.08.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Pięknie........Wszystko tu pięknie......Bardzo mi się podoba twój domek Beatko.Mam nadzieję, że nasz też kiedyś będzie tak wyglądał.Mnie interesują łazienki. Prosze o jakieś zdjęcia.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 06.09.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 gornej lazienki ciagle nie mamy a dolnej zdjec nie mam;/ postaram sie to nadrobic ale my robilismy dol zgodnie z projektem. pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 07.12.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 z ostatniej chwili- okazało się, ze nasze panele Balterio są fabrycznie wadliwe. Przyjechał ekspert, po tygodniu było uznanie reklamacji i nowe panele. niestety musieliśmy wywalczyc wymianę na ksozt producenta + nowe listwy, bo przeciez te stare już się nie będa nadawały... trwało to miesiąc ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.12.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://img195.imageshack.us/img195/5459/3976a.jpg Uploaded with ImageShack.us Karollinka z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 12.01.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 W zeszłym sezonie udało nam się wyrównać teren, posiać trawę i obsadzić cześć ogrodzenia tujami. W tym sezonie czas na początki ogrodu. Planowo chcemy zacząć od placu zabaw i murowanego grilla, ale żeby potem nie płakać muszę przygotować projekt.... Na razie o ogrodzie wiem tyle, że ma być w stylu angielskim, czyli taki ot naturalny. jak podejść do tematu? pojęcia nie mam więc na forum pytam A tymczasem nasz koniczynkowy "dorobek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.02.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Beatko ,wejdź sobie na ogrodowisko ,tam pełno inspiracji w różnych stylach ogrodowych ,ja na tym forum zaczynam dzień i kończę .Też idę w kierunku ogrodu wiejsko,angielskiego, naturalistycznego ,w sumie inaczej sobie nie wyobrażam bo mieszkam przy lesie.Polecam ci na początek kilka roślin ,przetestowanych przez zemnie ,krzewy liściaste; krzewuszki,derenie ,pęcherznice ,tawuły,trzmieliny .Polecam też jako bez problemowe i dość szybko rozrastające się byliny ,tojeść kropkowaną,wiesiołek,marcinki ,czyściec,szałwia omszona ,przewrotnik ostroklapkowy ,liliowce,irysy ,liatra ,bodziszki,kocimiętka,gęsiówka kaukaska.Te roślinki są super na początki w ogrodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.02.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Beatko a od czego chcesz zacząć ,przed ogródek ,koło tarasu czy wzdłuż ogrodzenia? Masz już jakieś nasadzenia ?.Ja już nogami przebieram i wypatruję wiosny,przeszłam do ogrodu wczoraj no i widać wiosnę ,hiacynty ,tulipany wychyliły z ziemi listki.Zrobiłam też małe zamówienie na allegro z liliowcami .hostami i jeżówkami ,jeżówki też ci polecam tak samo jak rudbekie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.02.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 CHcialabym zacząć wzdłuż tarasu, bo na ten kawałek najwięcej patrzę + w kwietniu muszę zrobić pac zabaw i jakoś go zacienić. Myslałam o wierzbach zeby szybko coś podrosło i służyło również jako "namiot" dla moich pociech ale poniewaz zimuję u moich rodzicow bo sam kominek nie daje rady u nas w tą zimę to i czasu na myśenie mam mniej... niestety. A powiedz mi przy okazji jak u Was z grzaniem? czym grzejesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 My grzejemy kominkiem z płaszczem wodnym 25 kw .Palimy bukiem kupionym w kwietniu u leśniczego .W tym roku już kupiliśmy część drzewa na przyszły sezon ,żeby schło ,wysuszone daje więcej ciepła.W kwietniu kupujemy piec. Jak masz zdjęcia tarasowe to wstaw ,pomyślimy.Ja moim koło placu zabaw wsadziłam brzozy ,które uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.02.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A widzisz... my mamy turbinę ale bez plaszcza. drewno tez niby suche ale jakos mamy 18 stopni. tez kupujemy piec bo nam mają gaz w maju podlaczyc. ciekawa jestem czy damy rade za rok z gazem. Nie mam zdjec na tym kompie ale Zdjecia znajdziesz tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210969-Projekt-ogrodu-Angielskiego-jak-zrobi%C4%87&p=5737786#post5737786 dzieki za chęć pomocy zmyam do moich maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.02.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 http://images37.fotosik.pl/1977/9de4834bcc4a391fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.02.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Może coś takiego to fioletowe to szałwia omszona,niebieskie bodziszki wspaniałe,trawy ,między trawami róże a z przodu różowe kleksy floksy szydlaste ,oczywiście dałabym jeszcze tulipany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 27.02.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Możesz dodać między floksami jeszcze ubiorek wiecznie zielony.Te drzewa przy bramce to wiśnia są różne np.kazan.Przy tarasie dwa drzewka na pniu albo iglaste albo liściaste np.trzmielina.Też fajnie by wyglądała na rogu tarasu z 2 stron kratka i jakieś pnącze czy róża pnąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts