Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Beaty i Wojtka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 555
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sywluś a z tym przekładaniem rączki to też bujda? Czy mozesz jechać z Dzidzią przodem do Ciebie w spacerówce?

Żadna bujda, są wózki z taką opcją ale akurat te które ewentualnie braliśmy pod uwagę były sporo droższe. Myślę, że miło by było i trochę chyba wygodniej prowadzić dzidzię siedzącą przodem do nas, u nas tej funkcji brak.

Mam taką jedną radę - popatrzeć sobie w necie jakie firmy i modele są, wyselekcjonować te które mieszczą się w granicach cenowych a potem do sklepu i do każdego z tych wózków się przymierzyć.

Z obserwacji w moim mieście mogę stwierdzić że najczęściej spotykanym modelem wózka jest:

1. Coneco toledo - polecam, prowadziłam, widziałam, nic nie mogę zarzucic

2. X-lander xa - posiadam, również polecam, nieco lżejszy niż coneco, prowadzi się jednym palcem. Mój model z 2009r. nie ma amortyzatorów co akurat uważam za małą wadę - co do nowszych modeli to nie wiem

3. Tako jumper, jumper x,, city - dla nas wózki tej firmy były za niskie - rączka w prawdzie regulowana ale nisko osadzona gondola co przy moim wzroście 170cm i męża 200cm byłoby niewygodne takie ciągłe schylanie. właśnie zerknęłam na ich stronkę i widzę że mają zupełnie inne modele niż za "moich" czasów :D

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=354

Myśleliśmy również o modelu IMPLAST Bolder

http://www.bajka.net/galerie/w/wozek-implast-bolder-3_324.jpg

wózek wysoki, leciutki, idealny w prowadzeniu i chyba idealny dla jesiennych dzieci - ma większą gondolę niż inne więc dzidzia może w niej jeździć cały długi jesienno-zimowy sezon i nie wyrośnie ;). Niestety już nieco droższe to cudo...

O właśnie, prezentowany wyżej Breaker jest właśnie takim wózkiem z nisko osadzoną gondolą. Poza tym dla mnie minusem, wygląda na bardzo mięciutki i wygodny no i widzę tam amortyzatory :D

O i jeszcze jedna przydatna cecha wózka - odpinana część budki ( w powyższym występuje)

http://www.babyactive.pl/img/swf/katalog_produktow/foto/breaker/600/4.jpg

W upalne dni jest to naprawdę przydatne ;)

jakie ładne te wózeczki :) eh :) szkoda ze nie mozna patrzec tylko na wygląd :) byłoby łatwiej :)

u nas ze wzrostem nie tak "wysoko", mąż ma 184 a ja 167 :)

ten bolder śliczny, ale ma 3 koła. Próbowałam takowy prowadzić i jakoś na 4 mi raźniej :D

Dziękuję Ci Sylwunia ogromnie :) zrobię tak jak piszesz- netowa selekcja a potem "macanie" :) póki brzuch nie duży to po sklepach można polatać :D

ja mam tonę ciuszków od siostry po jej synku więc w zasadzie niewiele muszę kupić. Mam troszkę czasu więc pozwoalam sobie na rekonesans, ale zakupy też będą pewnie tuz przed :)

Nasz Aleksander jest bardzo grzeczny :) to 19 tydzień i ja Go jeszcze nie czuję. tzn czasem "bulga" i tylko wieczorem jak się kładę. na razie więc jest bardzo grzecznie i spokojnie. Tylko na USG widzę jak szaleje :D

mam nadzieję, że leżenie plackiem mnie nie dopadnie ;/ współczuję ;/

Gość Angie83
a ja nie wiem gdzie w kuchni postawic kuchenke gazowa, na ktora upiera sie moj luby, tak zeby nie byla przy spizarni zaraz :(

Beatka my mamy kuchenkę gazową na przeciwległej ścianie do spiżarki na samym środku, jak zrobię zdjęcia i je wstawię to sobie ocenisz :)

czesc dziewczyny:) ja dzisiaj miałam dzien relaksu na basenie:)

Facet od kuchni tez mi zaprojektował na wyspie, ale ja tez na wyspie nie chce- powody te co u gogi.

Musze sie zastanowic nad narożną- gotujemy oboje ale nigdy razem, zeby wojny nei było :) Mi sie zdawało zawsze ze przy naroznych to jest problem z obracaniem patelni bo sie raczka nie miesci, ale nigdy nei probowalam, wiec moze to tylko takie bez sensu przekonanie. Musze pochodzic po sklepach i "zmacac".

co do projektu- matoł jakiś to robił. Moja Teściowa ma tak kuchenke ustawioną i rozmawiałam z nią na ten temat- mówi ze to kiepski pomysł. Mąż wymyślił, ze postawimy zaraz obok duzego okna, przy rogu, ale nie w samym rogu. nie jest to zgodne z PPOŻ ale wygodne :)

co do półek wiszących- świeta racja. Jedyne u mnie będą na scianie koło spizarni bo tam bedzie "kawomat" i "herbatomat" wiec beda przydatne.

Za to wymysliłam zeby półwysep zrobić z 2 wysokości (zeby zasłonic potencjalny bałagan ) ale obie wysokości z szafek. i od stronys alonu byłyby wąskie na kieliszki, winko i takie tam szkła barowe.

witajcie dziewczyny, widzę że tocza sie bardzo poważne rozmowy wózeczkowo kuchenne:)

Ja tez spędzam teraz duzo czasu przegladając wózki i inne cuda dla dzieciaczków, czuje że czas pomysleć o drugim bobasku.

Sylwia my mamy bardzo podobny projekt kuchni, to znaczy zamysł bo projektu nie robiłam, ale układ taki jak Ty masz z tym że zlew bedzie centralnie pod oknem.