BeataWojtek 21.11.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 dziewczyny mam pytanie, czy ocieplenie dachu przy tych trójkątach jest trudne? a przy oknach? ewentualnie czy z wrocławia jesteście w stanie polecić jakiegoś fachmana który to dobrze zrobi? szukam tez elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.11.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dziewczyny, czy któraś z Was pamięta ile m2 mamy do ocieplenia dachu? I czy ocieplałyscie też strych? Bo mi majster tak radzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.11.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 elektryk wstepnie znalezniony, z bialej listy na FM. w przyszla srode spotkanie i wycena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.11.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Dziewczyny, czy któraś z Was pamięta ile m2 mamy do ocieplenia dachu? I czy ocieplałyscie też strych? Bo mi majster tak radzi... Beatko w tej sprawie najlepiej napisz do Karolinki. My pisałyśmy chyba w jej wątku o ociepleniu. Wiem że ocieplała wełną 10+15 poddasze i strych też ocieplała. Majster dobrze Ci radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.11.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Cześć Beatko, szkoda że dopiero teraz zajrzałam bo poleciłabym Ci elektryka mojego osobistego:) Co do ocieplenia to chodzi Ci o wełne?? my kupilismy 130 m kw i starczy spokojnie, strych tez ocieplamy z tym że wełna 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Beatko w tej sprawie najlepiej napisz do Karolinki. My pisałyśmy chyba w jej wątku o ociepleniu. Wiem że ocieplała wełną 10+15 poddasze i strych też ocieplała. Majster dobrze Ci radzi. Sylwuś ocieplaliśmy ale niestety nie skończylismy, tzn położona jest tylko warstwa 15 cm, no i strych ocieplony, nie wiem czy przez zime położymy druga warstwę bo jakoś zapału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ja też miałam dobrego elektryka tylko co z tego my mieszkamy na Lubelszczyźnie a Beatka we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ostatnio Karolinko coś Cię nie widać na forum. Co u Ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 no właśnie a jak mojego w delegacje nie poślę, oj nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.11.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ostatnio Karolinko coś Cię nie widać na forum. Co u Ciebie słychać? A nie widać bo wiecie, na budowie cisza, spokój. Po południu młyn totalny, w pracy tyram, po pracy jezdzę jak szalona z Kinga na jej zajęcia, wieczorami pisze prace więc czasu na nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.11.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Karolinka, ja jestem na razie na "rozpoznanie terenu" umówiona. Ale Pan ma dobre opinie i bierze 30 zł/punkt wiec normalnie. A ja teraz już tylkoz polecenia w kazdym razie decyzja nie padła jeszcze wiec jak macie kogoś to na PRIV wyslijcie namiar. Ja sie waham z tym ociepleniem, boz jednej strony firmyz a robote chca duzo, ale z drugiej nasluchalam sie, ze jaks ie nei umie to sie robi zle i sa mostki termiczne i wogole... i nie wiem czy moj Husband sobie by z tym poradził ;/ wszak on "z innej bajki" jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.11.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Beatko ocieplanie poddasza nie jest skomplikowane no ale mimo wszystko trzeba miec na ten temat jakieś pojęcie. Jak mąż się czuje że da rade to niech robi zawsze to spora oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 23.11.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 My sie martwimy o uszczelnianie przy oknach i tych trójkątach bo reszta faktycznie skomplikowanie nie wygląda. Czy któraś z Was ma zdjecia tych miejsc? czy to jest jakos skomplikowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.11.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Beatko nie wiem czy kojarzysz ale my nie mieliśmy tych trójkątów dopasowanych idealnie. Okno mamy w kształcie trapeza i w miejscu odcietych trójkącików były dziury. Z zewnątrz bedzie to fachowo obrobione na wiosne a od środka najpierw poszła folia, potem styropian i wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 23.11.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dziewczyny, mam jeszcze pytanie dot. przesuwania tej ścianki miedzy spiżarką a wiatrołapem. czy komin tez przesuwałyście? bo mi wychodzi ze jak przesune scianke to caly komin bedzie w wiatrolapie. Czy nie powinnien byc w kuchni zeby ja wentylowac? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.11.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Czy fachowcy podpowiedzieli Ci co z tym kominem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.11.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Będę na budowie w poniedziałek więc dokładnie wypytam co z tym kominem. ja juz wiem co z kominem: a mianowicie wg prawa budowlanego w kuchni musi byc wyciag grawitacyjny. my wiec zrobimy tak ze nad lodówką wstaimy rure podłączoną do komina za wnęką i tak bedzie "smigalo" powietrze. Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.11.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Będę na budowie w poniedziałek więc dokładnie wypytam co z tym kominem. Tak patrząc na moje zdjęcia z przed tynkowania , wygląda na to że nasz komin wentylacyjny zaczyna się na górze. Ja przesuwaliśmy ścianę to tylko była potrzebna rura do potrzymania płyt stropowych. A z resztą nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.11.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 sywlus, jak na gorze? mozesz mi wkleic to zdjecie albo wyslac mailem?i powiedz od razu masz wneke 75 cm ale juz po tynkach? czyli pzred okolo 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Odpowiedziałam na e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts