BeataWojtek 25.02.2010 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 karollinka, Ty to jesteś skarbnica wiedzy:) dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.02.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Hej A my czekamy na twój dzienniczek budowy! Raz, raz Pozdrowienia Ja swój dzienniczek kiedyś zaczęłam prowadzić ale niestety zaprzestałam, w między czasie dwie ciąże, narodziny dwójki dzieci, chwilowo tylko podczytywałam Wasze dzienniczki i chyba już nie dam rady nadrobić zaległości trochę za dużo się wydarzyło pozdrawiam No tak ja nie dasz się namówić na dzienniczek, to przynajmniej czekamy na dobre rady. Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ja mam piwniczkę pod garażem (2 pomieszczenia na opał i piec) i też tam gdzie miała być kotłownia robię pralnię. Mój hydraulik i nie tylko on mówi, że większość materiałów podrożeje od 1 marca lub 1 kwietnia. Ja kupuję jutro materiały na ogrodzenie bo z 1 marca idą 8% w górę. A i tak zamierzamy ogrodzenie robić w tym roku, to materiały poleżą 2-3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych piwnic. Nie dość że miejsca więcej to jeszcze w domku z pieca się nie kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.02.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 A my nie możemy mieć piwnicy z powodu poziomu wód gruntowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 W tej chwili jesteśmy na etapie centralnego ogrzewania, orientujemy się w cenach za materiał i robotę :)trochę przystopowaliśmy bo kasę wpakowaliśmy w garaż z przewiązką do domu, w garażu będzie też kotłownia a w kotłowni koniczynki zaplanowałam pralnię może kiedyś przy wolnej chwili odgrzebię swój dziennik i uzupełnię, pozdrawiam Wszystkich koniczynkowców Planujemy takie samo rozwiązanie, uważam że to super pomysł no i koniczynka zyskuje pralnię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.03.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam Czytałam właśnie Wasz dziennik - nasza rura/pion od kanalizy jest w garażu i tam nie przeszkadza wcale, spadki zachowane, ale strop mamy grubszy niz w projekcie. Co do tego korytarzyka przed pokojem nad garażem - my zlikwidowaliśmy go, bo byłby wg nas za wąski i ciemny - drzwi sa bezposrednio w wejściu do pokoju. Kiedys w przyszłości zrobie sobie tam szafę. Co do łazienki - nie powiększałabym jej na Waszym miejscu - łazienka jest naprawdę duża i bez tego. Ja żałuję, że nie przeniosłam łazienki w to miejsce, w którym jest w koniczynce bez garażu - spokojnie by mi wystarczyła taka łazienka. Dlaczego chcecie przenieść drzwi z rogu na ścianę? Takie narożne drzwi bardzo fanie wygladaja, hol nabiera ciekawych kształtów - a tak na ścianie to nuno troszkę Gdybyście mieli jakiekolwiek pytania to z chęcią odpowiem Z Wrocławia macie do mnie kawał drogi, ale gdybyście zdecydowali się na zwiedzanie lubelszczyzny to nawet nocleg w koniczynce mogę zapewnić Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.03.2010 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Rura w garażu to faktycznie dobry pomysł choc nam proponowano "wsadzić" ją w scianę. Z tymi drzwiami... ja dopiero teraz zauważylam, że w projekcie jest korytarz:) byłam przekonana, że drzwi będą dopiero w pokoju, czyli tak jak u Was. Wychodzi na to, że mamy kolejną zmianę w projekcie My z łazienka to mamy tak, że ja chcę wannę, Wojtek prysznic murowany... więc mniejsza nie miałaby sensu. A powiekszam tylko w takim celu, żeby zrobić "szafę" w ścianie zamiast wystającą na łazienkę. Choć to akurat to się jeszcze może 100 razy zmienić Drzwi z rogu chciałam przenieśc na scianę, ponieważ wydają mi się "niebezpieczne". Nie wiem dokładnie jak one w rzeczywistości wyglądają, ile mają odległosci od schodów? Ale z jakiegoś powodu mam wrażenie, że biegnący do WC dzieciak może zlecieć ze schodów przy takim ułożeniu.... właściwie to jedyny argument i zapewne do zbicia Dzikujemy za zaproszenie Nawet nie wiesz jak chętnie zobaczylibyśmy koniczynkę na żywo, ale z tego co pamiętam z postów to dzieli nas Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.03.2010 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.03.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Początkowo tez myślałam, że drzwi na rogu będa niebezpieczne, ale fakt jest taki, że pędzący dwulatek będzie miał barierkę na schodach (inaczej sobie nie wyobrażam), a pędzący trzy- i więcejlatek poradzi sobie bez problemu i chyba łatwiej mu będzie zatrzymac się na drzwiach niż na rogu ściany Zresztą jutr pokażę Ci zdjęcia. Co do murowanego prysznica to popieram - sama chciałam w górnej łazience, ale mąz stwierdził, że wystarczy prysznic na dole, a wanna na górze i tak zostało. Teraz wolałabym jednak prysznic na górze, bo z wanny prawie nie korzystam. Gdybym robiła łazienkę jeszcze raz to wstawiłabym znacznie mniejszą wannę a na ścianie tu gdzie chcesz robić szafę zrobiłabym szafę i obok kabinę (wszystko na jednym poziomie, także nie byłoby wrażenia wystawania na łazienkę. Zrezygnowałabym równiez z bidetu, a pod blatem obok umywalki umieściłabym pralkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 12.03.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Beata zajrzyj do mnie do dziennika - wstawiłam zdjęcia łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 12.03.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.03.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 WIosnaaaaa Zaczynamy po świętach No to zaczynajcie Trzymamy kciuki i będziemy sledzić postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 kibicujemy Wam i czekamy na postępy prac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 19.03.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Taki fajny pomysł na tynk znalazłam http://pod.pl/koniczynka/tynk.jpg wpadałam na pewien pomysł........... skąd masz to foto? Czy było więcej ujęc tej ściany? Wiosnę już powolutku czuć, więc i u Was się zacznie..... powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Agulkaaaa, ja też w związku z tym zdjeciem wpadłam na pewien pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 19.03.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Agulkaaaa, ja też w związku z tym zdjeciem wpadłam na pewien pomysł mnie ściana zaintrygowała a Ciebie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 a ja myslę o takiej strukturze i takim kolorze na ścianie na klatce schodowej, w pierwszej wersji mial byc tam szary kamień, teraz myslę że kamien wystarczy przy kominku a na ścianę cus takiego, a Ty jaki masz pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 19.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 a ja myslę o takiej strukturze i takim kolorze na ścianie na klatce schodowej, w pierwszej wersji mial byc tam szary kamień, teraz myslę że kamien wystarczy przy kominku a na ścianę cus takiego, a Ty jaki masz pomysł? na klatece schodowej jak Ty tylko kolor bezowo-miodowo-brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 19.03.2010 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 niesteyy wiecej kawałków tej sciany nie było wrzucilam bo mnie tez zaintrygowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts