Karollinka 18.03.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Moja wnęka ma nie całe 150. Pan się obawia że może być problem i że może zabraknąć dosłownie paru cm. My mamy wycenę kuchni fronty białe na wysoki połysk, szafki samo domykające się oraz 2 dwa małe carga. Cena około 9 tyś. Inne wyceny miała ponad 10 tyś. Jeszcze mam namiary na jedną firmę, którą muszę sprawdzić. Sylwia jak nie znajde fachowca który mi zrobi kuchnię to zgłosze sie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Sylwia jak nie znajde fachowca który mi zrobi kuchnię to zgłosze sie do Ciebie. Ok ja Ci podeślę pana od mebli a ty mi stolarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dziwna sprawa. Skąd taka różnica w wymiarach wnęki? U mnie 150 a Ciebie Gosiu 180? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 18.03.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 czesc dzieczyny:) dzieki za odwiedzyny dzisiaj cały dzień zakupowy: kupiliśmy wszystkie kafle poza gorna lazienką, bo te zostawiamy na wakacje. wiekszosc w LM. do tego wybralismy szafki do lazienki dolnej z firmy NOBBEL. i kabinę na dół. we wnece nam sie miesci i lodówka i piekarnik i szafa. carga w koncu nie chcielismy. zamiast tego mamy szafę dzieloną na 3 czesci. na dole jest front wysuwany wraz z dolnym koszem, wysokość akurat na wodę mineralną. nad tym koszem jest jeszcze jedna polka/kosz. w srodkowej szafce są 2 wysuwane kosze i na gorze 2 polki. Poza "zasiegiem" nie robilismy koszy bo szkoda za to placic skoro i tak nie sięgnę tam. no i na samej gorze przez cala dlugosc wneki bedzą szafki zwykłe. posłużą za składzik. AGD juz wybrane ale napiszę jutro bo cos mnie przewiało i musze pod koldre wskoczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.03.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Dziwna sprawa. Skąd taka różnica w wymiarach wnęki? U mnie 150 a Ciebie Gosiu 180? U nas 155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 19.03.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) u nas jakby 178 cm. ciekawa jestem od czego to zależy...długość ściany z oknem małym w kuchni to 280 cm - 30 cm sciana nośna (bok spiżarki) - 70 cm od ściany z duzym oknem do wejścia od spiżarki. tak jest w projekcie tez ;/ Edytowane 19 Marca 2011 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Sprawdziłam i nasze projekty trochę się różnią czyli te domki z dachem cztero- i dwuspadowym. Szkoda bo czym szersza wnęka tym więcej mogłabym mieć półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Beatko wracam od Ciebie z dzienniczka. Ogromne postępy zrobiliście. Teraz jesteśmy na podobnym etapie. Oby tak dalej to będziemy czerpać pomysły od Was. Suuuper wszystko wygląda. Podbitka extra:) Jak dobrze pamiętam to nie długo będzie Twój wielki dzień? Jak się czujesz w ostatnich dniach ciąży? Pozd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 19.03.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 poza przeziebieniem wszystko bardzo dobrze. synus sie na razie nie spieszy, ale ma jeszcze 11 dni na szczescie wyrobilismy z wyborami i mozna działać nawet jak ja sie wylacze. dziękuję za ocenę podbitki, nam tez sie podoba nie wiedziałam jak ten miecz wyjdzie bo zostawiłam specom wolną rękę, ale wyszło bardzo fajnie. choć efekt i tak pewnie po zrobieniu elewacji bedzie widac dopiero:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 19.03.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 nas mobilizuje wynajmowane mieszkanie wiec latwiej utrzymac tempo:) no i kredyt ktory trzeba rozliczyc do konca lipca. ale trzeba przyznac ze utrzymanie tempa wymaga sporo gimnastyki logistycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.03.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Beatko ale pędzicie:) teraz to juz szybciutko zleci i będziecie sie przeprowadzać, super.Najważniejsze wybory już za Wami, jestem ciekawa jakie w końcu meble w kuchni bedziecie mieli i jak dobieraliście kolorystyke podłóg i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 20.03.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 eh pedzimy:) ustalilismy ze nie robimy na razie gornej lazienki oraz nie kupujemy pieca i grzejników bo i tak w tym roku gazu pewnie nie bedzie jeszcze wiec szkoda kase "zamrazac". schody chcemy dobrać do koloru drzwi, podloga na gorze bedzie znacznie jasniejsza . w dzienniczku wstawiłam kolory. schody dopasujemy w tygodniu, jak przyjedzie spec meble kuchenne będą montowane pod koniec kwietnia, po świętach. sama jestem ciekawa jak to wyjdzie firma ma 3-4 tyg od pomiarów a ostateczny pomiar mogą zrobić w najbliższy czwartek po wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.03.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Bardzo mi się podoba połączenie ciemnej podłogi z jasnymi płytkami, nie wiem jak zrobić u siebie bo podobaja mi sie podłogi jasne i ciemne i nie wiem w którym kierunku pójść, mąż jest bardziej za ciemnymi ale wybór pozostawia mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 20.03.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Beatko właśnie byłam u Ciebie w dzienniczku i widzę, że wybraliście wannę prostokątną, ja też o takiej myślę bo już odchorowałam narożną tylko musimy pomierzyć jak długa się u nas zmieści:confused: narozna zajmuje zdecydowanie więcej miejsca, a poza tym potrzebuje dla komfortu kąpieli więcej wody. jeśli korzysta się z wanny pojedynczo, to prostokątna wygrywa:) nasza bedzie jakies 10 cm odsunięta do skosu i tam bedzie półka na kosmetyki + górna póleczka ze światełkami. w "nogach" bedzie bateria z wodą typu kaskada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 20.03.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Bardzo mi się podoba połączenie ciemnej podłogi z jasnymi płytkami, nie wiem jak zrobić u siebie bo podobaja mi sie podłogi jasne i ciemne i nie wiem w którym kierunku pójść, mąż jest bardziej za ciemnymi ale wybór pozostawia mi. jest duzo ślicznych paneli. Nam akurat w oko wpadłu balterio i w zasadzie większośc kolorów z tej firmy baardzo nam się podobała. dlatego też najpierw wybralismy płytki do kuchni, tak aby pasowały do zamówionych frontów, a potem dopasowaliśmy kolor paneli tak aby pasował do okien i podłogi w kuchni. ja na poczatku nie chcialam ciemnej bo sie wkurzam teraz na sprzatanie non stop, ale w koncu stwierdzilam, ze tak czy siak sprzatac trzeba bedzie wiec co za roznica. aha, jeszcze jedno: kominek. nasza obudowa będzie na 99% z piaskowca, co też braliśmy pod uwagę. Wybrane panele mają kilka odcieni brązu i są w ciepłej tonacji. bo jest też np dąb toskański, który jest bardziej "szarawy". dla mnie zasada jest taka: albo duży kontrast ale tonacja ta sama (ciepla/zimna) albo kolor baaaardzo podobny i tonacja ta sama. łatwiej zrobić kontast zobaczymy jak to wszytsko wyjdzie w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.03.2011 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 dziewczyny,znacie może firmę BERG od zlewozmywaków? firma która robi nam kuchnię ich poleca, a ja nie moge znaleźć nigdzie w necie tej firmy. jakby nie istniala...i nie wiem czy polecany zlew z berga czy moze TEKA lub FRANKE? i zastanawiams ie czy od razu nie zrobić dozowników na mydło i płyn? mniej "pojemniczków" walałoby się po blacie. Któraś z Was miała przyjemność uzytkowania? bo opinie na necie nie złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.03.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Niestety nie znam tej firmy, nie słyszałam nic na ich temat więc nie pomogę.Ja planuję taki zlew http://img28.imageshack.us/img28/5903/2d78e063b96171.jpg Uploaded with ImageShack.usa o tych pojemniczkach też myślałam, praktyczne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.03.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 tez mi taki pasuje tylko ze bialy. To jest TEKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 21.03.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ten zlew co pokazała Karolinka to teka. Mi też się taki podoba. A czytałyście w wątku o kuchniach o tym gdzie trzymać ściereczkę? Mi się bardzo podoba takie rozwiązanie:http://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpghttp://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpghttp://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpghttp://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/02_szafki_podblatowe/02_02/02_02_WYCIAGI-WYSOKIE-WASKIE.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 21.03.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 fajne fajne, tylko czy warto placic za cargo tylko po to zeby sciereczke powiesic?choc to mi uswiadomilo, ze ja nie mam w kuchni miejsca na sciereczki ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts