BeataWojtek 25.03.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 wczoraj był u nas Pan od kuchni na ostatecznych pomiarach i rozmawialiśmy o okapach. Bardzo chwalił amice niniejszym Gosiu, dziękuję, bierzemy twój typ na stronie Euro na 25 opini ma ocenę 5/5 lepiej być nie może (choć jeszcze ich nie czytałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Beatko sprzęty kupujesz przez internet czy w sklepie? Schody u nas też będą ciemne. Bo takie nam się najbardziej podobają. I żadne argument mnie nie przekonują żeby z nich zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.03.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 chyba kupimy w necie. zdeycdowanie taniej wszystko wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 25.03.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Zamowilismy drzwi juz ostatecznie. okazalo sie jednak po pomiarach ze doswietle gorne bedzie mialo bardzo cienki pasek szkla... wiec zrezygnowalismy ze szkla. zrobimy tzn "slepe doswietle", czyli bedzie ten element doswietla ale zamiast szkla bedzie drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 26.03.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Własnie kopią sie fundamety pod naszą koniczynke 3.Jeszcze Was całkiem nie nadrobilam dlatego mam pytanko. Czy ktoś buduje taką koniczynke 3?Co kładziecie w salonie na podłoge? Drewno? Panele?Czy ta łaienka na dole jest faktycznie taka mikrusia?A czy macie w salonie ogrzewanie podłogowe? A w kuchni?Sorki że zaczynam od sterty pytań ale dopiero Was znalazłam i chwile mi zejdzie nim Was doczytam w spokoju:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.03.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Witaj w naszych skromnych i nieskończonych jeszcze progach Calkiem ranny ptaszek z Ciebie My budujemy koniczynkę 2 G, choć ze względu na niewielkie różnice w dzienniczkach znajdziesz różne koniczynki. Z dachem czterospadowym budują: Sylwia i Radek, Sylwia i Paweł oraz Karollinka. W którymś z tych dzienniczków była rozmowa o łazience dolnej, pamiętam. Może dziweczyny przypomnicie gdzie ? My w salonie będziemy mieli panele, nigdzie nie mamy podłogówki, ale tutaj zdania są podzielone wśród koniczynkowiczów w kuchni i górnej łazience będziemy mieć elektryczną matę grzewczą, raczej "na wszelki wypadek" niż z konieczności. W kuchni my wogóle nie robiliśmy ogrzewania (poza matą), ponieważ jest duży grzejnik w wykuszu a kuchnia otwarta, więc ciepło w niej być powinno. czytaj i pytaj troszkę tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Własnie kopią sie fundamety pod naszą koniczynke 3. Jeszcze Was całkiem nie nadrobilam dlatego mam pytanko. Czy ktoś buduje taką koniczynke 3? Co kładziecie w salonie na podłoge? Drewno? Panele? Czy ta łaienka na dole jest faktycznie taka mikrusia? A czy macie w salonie ogrzewanie podłogowe? A w kuchni? Sorki że zaczynam od sterty pytań ale dopiero Was znalazłam i chwile mi zejdzie nim Was doczytam w spokoju:) Pozdrawiam My budujemy koniczynkę 3. Domek jest nie duży ale nam właśnie o takich chodziło. Nasza rodzina to na razie dwie osoby, więc można powiedzieć że i to i tak koniczynka jest dla nas duża. W porównaniu z naszymi znajomymi to nasz salon i łazienki są nie duże, ale my właśnie tak chcieliśmy żeby było. To prawda WC jest na dole malutkie. Ale u moich rodziców jest takie same WC i jestem do tego przyzwyczajona więc nam nie przeszkadza. Łazienka na górze też nie jest ogromna. Ale my jej nie powiększaliśmy bo zrobiliśmy w miejscu kotłowni pralnię. W łazience spokojnie mieszczą nam się wanna, prysznic itp. My podłogówkę mamy na całym dole oprócz salonu. W salonie i sypialniach będą panele. Pozd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 26.03.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 wielkie dzięki Ja od kilku dni siedziałam nad projektem i doszukiwałam sie gdzie by tu wprowadzić zmiany-ale ostatecznie z większości zmian zrezygnowałam bo po co kombinować jak jest dobrze?? sylwia mam jeszcze pytanie-to do pralni chodzisz przez garaż? Ja najpierw myslałam ze to będzie mocno niepraktyczne ale teraz sie przekonuje ze moze nie do końca jest to złe rozwiązanie-a i pranie bedzie sie tam od razu suszyło. Jednak zrezygnowałam z 2 okien dachowych z tyłu i z przodu. Co do tyłu to na pewno zostanie na korytarzu i w pokoju dzieciecym ale jeszcze dumam czy w dziecięcym 2 dachowych nie zostawić? Jak myślicie? Sylwia&Radek to jeszcze zapytam-wg Ciebie jakbym w salonie zrobiła drzwi dwuskrzydłowe zamiast 3 byłoby ok? W oryginale wyjscie na taras jest 3drzwiowe ale tak sobie wymyśliłam ze jak zrobie 2 to bede mogla np w rogu jakis mebel wstawic. My z mężem sie też zastanawiamy co na dole połozyć. Płytki ew.gres czy drewno?? Widze na forum ze jednak niewiele osób decyduje sie na gres albo płytki;) Panele i drewno przeważa:) a co do rannego wstawania to niestety moja starsza córcia od tygodnia tak nam wstaje po 6 bo chyba czuje zmiane czasu. Normalnie wstawała 7-8 a ostatni tydzien o 6:( i nie chciała dalej spac BO PRZECIEŻ JEST JASNO!!!! tak mi mówiła Pzdr i z góry dzięki za pomoc A i dzisiaj zmiana czasu nie zapomnijcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 27.03.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ktoś na pewno robił/planuje płytki z salonie. dlatego ja wstalam o 9 dzisiaj:) zawsze o 8 a tutaj takie zaskoczenie udanego, krótszego, dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 27.03.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 AAAA NIE DLA IDIOTÓW!!! PROMOCJA 23% W MEDIA MARKT !!! ależ się usmiałam sprawdziłam cały sprzęt jaki wybrała, czyli: płyte, piekarnik, lodówkę, zmywarkę, okap i pralkę... wszystko jest droższe niż bez żadnej promocji w EURO a euro w porównaniu do internetu jest MEGA drogie- okolo 1500 zł na całym sprzecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.03.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 mich4sanMy zostawiliśmy wszystkie okna dachowe wg projektu. Chociaż gdyby któregoś z nich zabrakło to nie było by większego problemu. Wszystkie pokoje są widne i duże. Ogólnie wydaje mi się że sypialnie są duże i będą bardzo ustawne.Zrezygnowaliśmy z 2 okien na dole tych co były na tej samej ścianie co wykusz. Trudno mi coś jest doradzić czy lepsze będą drzwi 2 czy 3 skrzydłowe w salonie. Chociaż jeżeli wam się tak podoba to chyba nie ma problemu. Dużo światła przez to nie zabierzecie w salonie. A faktycznie zyskacie trochę miejsca na np komodę.Jeżeli byście chcieli to można zrobić zamiast schodów betonowych, gotową konstrukcję wtedy można zyskać dodatkowego miejsca. Co do pralni. To prawda jedyne przejście do niej będzie przez garaż. Pomieszczenie na pralnie jest dość duże że będzie służyło jako pralnio-suszarnia. Oraz zamierzam zrobić kilka szafek na np środki chemiczne itp. Jeszcze w domku nie mieszkamy ale czuje że to był bardzo dobry pomysł. A co do podłogi każdy robi według własnego upodobania. U mnie mąż bardzo chciał żeby w salonie były panele lub drewno. Pozd:) Załóż własny dzienniczek. Będziesz mogła w jednym miejscu zbierać wszystkie informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 28.03.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 witamdziennik-blog juz mam na portalu moja budowa.ale moze i tutaj założe to bede miala techniczne sprawy w 1 mejscu.Dzięki za rady. Ostatecznie stanelo na tym ze nic w srodku nie zmieniamy tylko wiekszosc okien dachowych wywalilismy i te drzwi na taras dwuskrzydłowe bo mąż chce zeby sie obie na oścież otwierały na ogród. A moze i jeszcze w wykuszu te okna zmodyfikujemy ale to jeszcze musimy z budowlańcem omówić jak to będzie z wykonaniem.sylwia&radk dzieki za posta-tylko sie utwierdziłam ze nasza koniczynka to jednak dobry wybór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 28.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 wow widziałam Beatko fotki ależ ja bym chciała być juz na takim etapie jak Wy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.03.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mich4san a czy kotłownię zostawiacie wg planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 28.03.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 wow widziałam Beatko fotki ależ ja bym chciała być juz na takim etapie jak Wy... jeszcze niedawno ja tak pisałam w dzienniczku innej koniczynki nawet sie nie obejrzysz jak bedziesz mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 28.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 jeszcze niedawno ja tak pisałam w dzienniczku innej koniczynki nawet sie nie obejrzysz jak bedziesz mieszkac Beatko wy to szczególnie szybko pędzicie:) Jak dobrze pamiętam mój domek już stał jak wy zaczynaliście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 28.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mich4san a czy kotłownię zostawiacie wg planu? tak ale chcemy tam jeszcze wcisnąć taką wnękę na warzywa. O ile budowlaniec da sie przekonać. Jutro z nim mamy spotkanie to sie zapytamy czy da rade taki loszek zrobić. Jak sie nei zgodzi to bedzie jak w planie. no mam nadzieję że pójdzie sprawnie i w miarę możliwości bez większych opóźnień.. choć przyznam szczerze potem urządzanie to mnie trochę przeraża... ale mam Was więc będę podpatrywać Wasze rozwiązania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 28.03.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Beatko wy to szczególnie szybko pędzicie:) Jak dobrze pamiętam mój domek już stał jak wy zaczynaliście;) zajrzałam do Twojego dzienniczka, bo aż mi się wierzyć nie chciało ... w listopadzie 2009 wy mieliscie SSO a my wylaną ławę fundamentową. No więc prawda- pędzimy to wszystko wina kredytu. jak sie ma harmonogram w banku to czas inaczej płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich4san 28.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 zajrzałam do Twojego dzienniczka, bo aż mi się wierzyć nie chciało ... w listopadzie 2009 wy mieliscie SSO a my wylaną ławę fundamentową. No więc prawda- pędzimy to wszystko wina kredytu. jak sie ma harmonogram w banku to czas inaczej płynie my tez mamy cyrograf z bankiem więc pewnie i my nie będziemy mieć czasu na guzdranie się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 29.03.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 jeszcze jesteśmy w dwupaku dzieki za zyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts