Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Beaty i Wojtka- komentarze

Recommended Posts

Gość Angie83

Odkąd zmienili forum stare ustawienia tak jakby się ulotniły... W ogóle to nowe forum jest teraz mało intuicyjne (przynajmniej dla mnie) nigdy nie wiem gdzie wejść, żeby cóś zmienić, ustawić itp

Beata zaraz wyślę Ci krótką instrukcję jak ustawić jeszcze raz powiadomienia do śledzonych dzienników

• Odpowiedzi 555
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

eh, gucio rośnie, mamy wylewać nadproża a nie ma jak bo mokro. Dzisiaj dzwonilismy po zwir to zalało kopalnie... na szczescie znalezlismy gdzies indziej. No i doszlismy do wniosku ze wlasnymi srodkami to bedziemy 5 lat budowac wiec szukamy kredyciku coby sprawę przyspieszyć.

I szukamy też schodów z prefabrykatów. Czy ktoś z Was coś o tym wynalazku wie?

• 2 weeks później...
Gość Angie83

my do tej pory wydalismy ponad 270 tys.

Zostały nam tylko posadzki, malowanie, kafelki, panele, drzwi wewnetrzne, armatura sanitarna, meble na zamówienie do kuchni....

Wszystkie koszty rozpisujemy w pliku, z dwóch powodów, po pierwsze dla siebie, a po drugie , żeby wiedzieć czy możemy składać wniosek o kolejną transzę. Na początku czerwca bierzemy ostatnią transzę i zobaczymy czy starczy na wszystko co zaplanowaliśmy, narazie wychodzi, że będzie kasy na styk... :/

P.S. Zapomniałam, że w tej kwocie znajduje się już ocieplenie budynku...

:)

Edytowane przez Angie83

Mam do Was pytanko:

robimy strop gęstożebrowy bo podobno taniej no i na pewno szybciej.

W związku z tym dom nam się podniesie "niezauważalnie".

Mamy jednak też propozycję podniesienia ściany kolankowej na górze o 1 pustak (powód: prze zmianie łazienki na górze zaprojektowana wysokości podłogi nie mieści rur/spadków więc zamiast 5 cm z projektu musmy zrobić 10). Jak myślicie, czy to zaszkodzi wyglądowi domu? Czy pamiętacie z wfoum żeby ktoś tak robił? podejrzałabym może już ma zdjęcia i widać efekt...

haha, nie ma to jak przygoda pt. budowanie domu. Własnie się zorientowałam, że mamy żle zrobiony fundament :) rewelacja. W projekcie garaż jest niżej od domu. My mamy tak samo :) dobrze, że to niczego nie zmienia, bo i tak chcemy rónac strop na górze, żeby nie było "schodó" do sypialni. Ciekawe co jeszcze wyjdzie w toku :)