Gość Angie83 20.04.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Odkąd zmienili forum stare ustawienia tak jakby się ulotniły... W ogóle to nowe forum jest teraz mało intuicyjne (przynajmniej dla mnie) nigdy nie wiem gdzie wejść, żeby cóś zmienić, ustawić itpBeata zaraz wyślę Ci krótką instrukcję jak ustawić jeszcze raz powiadomienia do śledzonych dzienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 20.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 mam nadzieję, że pomogłam instrukcja na przykładzie Twojego dziennika http://images44.fotosik.pl/285/cc3345d0df24db0dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 23.04.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) ojej, dziekuje zaraz pododaje wszystkie watki ... okazuje sie ze mam subskrybcje ustawiona a i tak nie dziala... Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez Beata&Wojtek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.05.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witaj Beatko, rośnie koniczynka po deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 17.05.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 eh, gucio rośnie, mamy wylewać nadproża a nie ma jak bo mokro. Dzisiaj dzwonilismy po zwir to zalało kopalnie... na szczescie znalezlismy gdzies indziej. No i doszlismy do wniosku ze wlasnymi srodkami to bedziemy 5 lat budowac wiec szukamy kredyciku coby sprawę przyspieszyć. I szukamy też schodów z prefabrykatów. Czy ktoś z Was coś o tym wynalazku wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.05.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 a no własnie ta pogoda nie sprzyja robotom no ale w tym czasie załatwicie kredyt i szybciutko ruszycie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 31.05.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 31 maj aa tutaj dalej nic... tzn kominy sie murują. a ja nadrabiam zaległości na forum i licze koszty Czy liczyłyscie ile co Was wyniosło? Podzielicie sie tą wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 31.05.2010 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 u nas na razie wygląda to tak:koszt przygotowań (projekt, zezwolenia itd): 13000koszt ławy i fundamentu: 37000ściany i kominy na parterze i pietrze (materiały, robocizna): 45000 Planowany strop+wieniec: 20000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 31.05.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) my do tej pory wydalismy ponad 270 tys. Zostały nam tylko posadzki, malowanie, kafelki, panele, drzwi wewnetrzne, armatura sanitarna, meble na zamówienie do kuchni.... Wszystkie koszty rozpisujemy w pliku, z dwóch powodów, po pierwsze dla siebie, a po drugie , żeby wiedzieć czy możemy składać wniosek o kolejną transzę. Na początku czerwca bierzemy ostatnią transzę i zobaczymy czy starczy na wszystko co zaplanowaliśmy, narazie wychodzi, że będzie kasy na styk... :/ P.S. Zapomniałam, że w tej kwocie znajduje się już ocieplenie budynku... Edytowane 31 Maja 2010 przez Angie83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 31.05.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a ile planowaliście na całość? bo my też własnie o kredycik bedziemy pisać i musze tam budżet zrobić. Podziliłabyś się wiedzą? I jak rozumiem do Waszych wyliczeń warto wziąć górkę żeby nie było na styk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 31.05.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dziewczyny u nas na SSZ plus teraz koszty przyłączy poszło 150 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 31.05.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Beata wyśle Ci na maila plik z rozpiską na poszczególne roboty i wtedy sobie zweryfikujesz OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 31.05.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Angie mogę i ja prosić o zestawienie Twoich wydatków??bo jakoś strasznie duża różnica wyszła w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 31.05.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 OK. Też się trochę zdziwiłam taką różnicą, ale wyśle Ci plik i potem dasz znać skąd te różnice Podaj mail-a to wyślę plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 31.05.2010 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.06.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Angie nie mogę wysłać wiadomości na Twoją skrzynkę, jakiś błąd wyskakuje, może masz przepełnioną, możesz wysłać mi wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ja też jeszcze nie dostałam exelka. BTW mam też swój, prowadzony na własne potrzeby. Tez się mogę wymienić, choć jesteście dalej więc nie wime czy się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2010 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Mam do Was pytanko:robimy strop gęstożebrowy bo podobno taniej no i na pewno szybciej.W związku z tym dom nam się podniesie "niezauważalnie". Mamy jednak też propozycję podniesienia ściany kolankowej na górze o 1 pustak (powód: prze zmianie łazienki na górze zaprojektowana wysokości podłogi nie mieści rur/spadków więc zamiast 5 cm z projektu musmy zrobić 10). Jak myślicie, czy to zaszkodzi wyglądowi domu? Czy pamiętacie z wfoum żeby ktoś tak robił? podejrzałabym może już ma zdjęcia i widać efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 01.06.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 haha, nie ma to jak przygoda pt. budowanie domu. Własnie się zorientowałam, że mamy żle zrobiony fundament rewelacja. W projekcie garaż jest niżej od domu. My mamy tak samo dobrze, że to niczego nie zmienia, bo i tak chcemy rónac strop na górze, żeby nie było "schodó" do sypialni. Ciekawe co jeszcze wyjdzie w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 01.06.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 juz wysłałam pliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts