Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniczynka Beaty i Wojtka- komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 555
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

czesc dziewczyny :)

w zeszłym tygodniu byliśmy w Pradze- ale koszmarnie drogo...

a dzisiaj jestem chora i dopiero co mi net właczyli ;/ dramatiszen ;/

Luby pojechał kłaść strop więc wieczorkiem pewnie wrzucę jakieś foteczki :)

No i biegnę szperać po Waszych dzienniczkach czy drugi wieniec jest równy na całą dugośc domu czy jednak nad garażem jest nizszy :) Bo ja uważam ze nizszy ale mój master chce równac :D Nie ma to jak koleżanki z budowy :D

Mam pytanie, dziewczyny, tym razem dotyczące stropu. Budujemy z terivy, a chodzi o strop nad wykuszem.

Nasz majster upiera się, że wylewanie tam płyty (bo w projekcie na tym kawałku jest lany strop zamiast terivy obniży wysokość wykusza). czy ktoś tak robił?Jeśli laliście, to czy sufit macie na równo w salonie i wykuszu po wylaniu? Czy może macie wyżej w wykuszu?

Mój majster tłumaczy to dokładnie tak, że płytę jak wyleje na równo to po ociepleniu (sufit od środka trzeba ocieplić bo to balkon) będziemy mieć niżej w wykuszu sufit niż w salonie o grubość styropianu.

• 2 weeks później...

Odpowiadam sama sobie :)

Angie w reakcji na moej dramaty przysłała mi wtyczne mailem- WIELKIE DZIĘKUJĘ :)

Jednak nasz kier.bud. uznał, że jak chcemy murowane ściany na górze to nie jest to najbezpieczniejsyz pomysł. TZN zbrojenie górne zamiast dolnego. Więc robimy dolne, co chyba też nazywa się podciągiemi będę miała belkę. Pamiętam, że chyba Sylwia też miała mieć belkę ale "wyprostowała" murarzy :D

Ja belki lubię ale drewniane, dlatego tę drewnem obiję :)

witaj Beatko, my mamy terrive wszędzie, nad wykuszem też, murarze robili jakieś podciągi i sufit w salonie i w wykuszu jest na jednej wysokości, nie wiem jak Ci to wytłumaczyc dobrze i fachowo ale pod balkonem sa belki, nie wiem, może to widać na zdjeciach a jak nie to bym zrobiła fotke i podeslała Ci to bys zobaczyła o co mi chodzi, jeśli ocieplimy styropianem balkon to sufit bedzie ciut niżej niz w salonie.