sylwiaradek 22.07.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 To znaczy może źle się wypowiedziałam, okna do wykuszu mają dodatkowe profile po rogach, wielkość tego okna sprawia że cena jest wyższa. W wykuszu trapezowy są 3 okienka bez dodatkowych opcji i jest wtedy taniej. Ale mimo wszystko w naszym wykuszu jest bardzo dużo światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.07.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) ja sie przyznam, ze przed murowaniem rozpatrywalam opcje z murowanymi rogami ale koniec koncow tez mi wyszlo, ze mniej swiatla. a ja wykusz mam centralnie od pd/zach wiec powinien oswietlac chatke caly dzien no tylko musze jakies madre roletki tam wymyslic skoro chce na nim siedziec z książką Edytowane 22 Lipca 2010 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.07.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Też się zastanawiałam nad roletami na to okno ale nie mam jeszcze żadnego pomysłu. Z tego co wiem że z powieszeniem karniszu też nie będzie problemu. Więc na pewno coś będzie można fajnego zrobić z tym oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 22.07.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Czy ktoś z Was ma może wiedzę magiczną gdzie znajdę jakiś spis roślin lubiących wysoki poziom wód gruntowych? Bo sobie na slub poprosiłam w ramach prezentu rośliny w donicy zamiast cięte kwiaty i teraz mnei pytają wszyscy co konkretnie... a ja nie wiem co sie przyjmie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 wpadłam za Gosią pogratulować postępu robót:) ale to radość jak juz coś się uda pomyślnie zakonczyć.jakie plany na dalsze budowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.08.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dziękuję, dziękuję Zdjęcia dorzucone Dalsze plany takie: do 6 września mają być sciany na pięterku do końca września więdzba dachowa do końca października dach i pod koniec października okna Tak żeby na zimę zamknąć, grzać i robić instalacje Jeszcze nas czeka we wrześniu ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 24.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ładnie Wam "idą" roboty, oby tak dalej Beatka mam pytanko, zrezygnowaliście z łuku bezpośrednio nad drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.08.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 haha, tak, "zrezygnowealiśmy"... nie zdązylam zareagować i jak przyjechałam na budowe to już było nadproże. Ale patrzyłam że inne koniczynki też tak mają i uznałam ze brzydko to nie wygląda i ten łuk majstrowi podarowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 24.08.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 rozumiem, nie da się wszystkiego uniknąć... widoczne Wasz majster nie lubi łuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.08.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Oj nie lubi, co się nad tym dużym nastękał i płakał ze sie nie da ale to już w dzienniczku opisywałam czemu się nie dało Jak sie za dużo muruje to tak jest. MAM PYTANIE: na ile bloczków macie ściankę kolankową na piętrze oraz- czy jest to zgodnie z projektem czy podwyższona? Ile w CM Wam wyszło? buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 24.08.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dziewczyny, mam problem: Otóż zaczęło się od tego że garaż mam równo z domem, tzn w projekcie jest niżej o bloczek, ja mam równo. Tym samym strop mam równo. MAM PROBLEM Z WYSOKOSCIA SCIANKI KOLANKOWEJ ;/ Z tego co wiedzę zgodnie z projektem (i zdjeciami Angie) nad garażem są 2 bloczki nad resztą 3. Ale sam poziom stropu nad garazem jest o 30 cm niżej , więc razem dach nad garazem jest jakieś 55 cm niżej niż dach nad resztą domu ;/ (to wysokosc na której dach się opiera o bloczki I teraz ponieważ ma ten garaz rowno nie wiem czy robic nad garazem 2 bloczki a nad reszta 4? zeby jakos tę różnicę zrobić? I jeszcze, wiemy ze posadzka bedzie ok 8 a nie 5 cm bo przy 5 nie zachowamy spadów w łazience górnej. No wiec czy te dwa nie bedzie malo? CZy w takim razie 3 nad garazem a 5 nad reszta czy 3 i 4 i jak wtedy beda dachy wygladac wzgledem siebie....? ZAŁAMKA.... ktos to przezywal? jak byście wybrały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.08.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dziewczyny, mam problem: Otóż zaczęło się od tego że garaż mam równo z domem, tzn w projekcie jest niżej o bloczek, ja mam równo. Tym samym strop mam równo. MAM PROBLEM Z WYSOKOSCIA SCIANKI KOLANKOWEJ ;/ Z tego co wiedzę zgodnie z projektem (i zdjeciami Angie) nad garażem są 2 bloczki nad resztą 3. Ale sam poziom stropu nad garazem jest o 30 cm niżej , więc razem dach nad garazem jest jakieś 55 cm niżej niż dach nad resztą domu ;/ (to wysokosc na której dach się opiera o bloczki I teraz ponieważ ma ten garaz rowno nie wiem czy robic nad garazem 2 bloczki a nad reszta 4? zeby jakos tę różnicę zrobić? I jeszcze, wiemy ze posadzka bedzie ok 8 a nie 5 cm bo przy 5 nie zachowamy spadów w łazience górnej. No wiec czy te dwa nie bedzie malo? CZy w takim razie 3 nad garazem a 5 nad reszta czy 3 i 4 i jak wtedy beda dachy wygladac wzgledem siebie....? ZAŁAMKA.... ktos to przezywal? jak byście wybrały? Beatko i jak w końcu wyszło z tymi bloczkami? my mamy inną koniczynke więc nie wiem co poradzić, poza tym wyobraźnia moja jeśli chodzi o takie rzeczy nie jest najsprawniejsza więc trudno mi powiedzieć które rozwiązanie byłoby lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.08.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 generalnie wczoraj jak bylismy na budowie to majster mi powiedział, ze się oflaguje i zacznei protest ale mi na 2 bloczki nie zrobi, bo mu wtedy okno sie nei zmiesci. Wiec tak mi sie na smiech zebralo, ze nie mialam sily na niego krzyczec. Obiecal ze w poniedzialek postawi nam kawalek konstrukcji obu dachow tak zebym mogla zobaczyc jaka jest roznica w wysokosciach obu i czy mi gra. Morał z całej historii jest taki: pilnuj domu od fundamentów bo jak fundament nie taki do do dachu ciągną się problemy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.08.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 dokładnie tak, pilnować trzeba zawsze i na każdym etapie a i tak to nie daje gwarancji że wszystko bedzie tak jak należy.U którejs z dziewczyn z fm tak mi sie wydaje widziałam koniczynkę z garażem i dach na garażu był niżej niz na domu, całkiem fajnie to wyglądało, musiałabys poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.08.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 U mnie niby wszystko bylo z planem. No i wyjechalam na kilka dni przed koncowka poddasza. I okna na gorze byly bez lukow, bo moj tato stwierdzil ze beda za drogie i kazal zrobic bez luku. Ach jak ja bylam zla. No coz musialam sie przyzwyczaic do takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.08.2010 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 nie ma to jak pomoc tych co wiedzą lepiej Dach w koniczynce dwuspadowej nad garazem jest nizczy o 1,5 niz nad reszta. I tak wygląda fajnie. U mnie natomiast ta roznica z pewnoscia bedzie w okolicach metra a nie 1,5 i dlatego taką wojnę toczę. Bo dach pod dachem mi się nie podoba ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.08.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 aa już rozumie o co chodzi, to musisz walczyc z majstrami żeby było po Twojemu, Ty płacisz Ty wymagasz, nie ma że sie nie da, jak pomyslą i sie wezmą do roboty to wszystko dadzą radę zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 26.08.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ... dokładnie wsystko się da tylko trzeba wszystkiego dopilnować... :/ Beatka my mamy 4 bloczki na poddaszu, a 3 bloczki nad garażem. Pytałam męża ile mniej więcej ma wtedy ściana kolankowa i coś około 1m, w przedziale (90; 100)cm W projekcie naszej koniczynki dach garażu, a tym samym strop jest niżej niż w reszcie domu, wchodząc do pokoju nad garażem mamy stopień... A o co chodzi z fundamentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 26.08.2010 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 no wiec my chwilowo tez mamy 3 i 4 bloczki, tyle ze u Was (u Angie ) do pokoju nad garazem sa schodki z korytarza te schodki sa wynikiem tego, ze podloga garazu jest nizej niz podloga w pozostalej czesci domu o 1 bloczek. i do gory ta roznica sie ciagnie. a u mnie jest na rowno... bo sie majster machnal juz na poziomie lawy fundamentowej a ja tez nie zauwazylam... no wiec WY macie roznice w dachach: 2 bloczki (1 na lawie fundamentowej i 1 na sciance kolankowej). My mamy tylko ten 1 na kolankowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 30.08.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziewczyny, Pamiętam o harmonogramie budowy (kosztów) dla Was, ale gdzieś zapodziałam ten dokument. Pan z banku ma mi skan przesłać i od razu Wam wyślę Poza tym chciałam powiedzieć, że od piatku jesteśmy małżeństwem I jeszcze jedno: postanowiliśmy sprostać wymaganiom bycia koniczynkowiczami i był u nas bocian 10 tygodni temu:D Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez Beata&Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts