GrzegorzS 23.01.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Marzy mi się przezroczysta lub półprzezroczysta ścianka na poddaszu, ale mam drewniany strop i luksfery raczej odpadają - za ciężkie. Może ktoś przerabiał ten temat i ma jakieś systemy do polecenia? Myślałem np. o mlecznej szybie bezpiecznej osadzonej w jakiejś ramce alu lub stalowej, czekam na inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 GrzegorzSja podobnie jak ty, tylko pytanie, czy ma byc to ściana mająca wszystkie parametry ściany normalnej, w tym np. izolację od dźwięków -to się nie da zrobić w tym przypadku, tak sobie myślę, ze może trzeba sie rozejrzeć w firmach, które sprzedają systemy do zabudowy szaf, garderób i wtedy taka ścianka byłaby na zasadzie dzrzwi przesuwnych -parawanowych, marzy mi się takie czasowe odzielenie otwartej kuchni od salonu..., i może takie zamknięcie wiatrołapu Honorata (niezalogowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 23.01.2004 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Raczej nie zależy mi na parametrach tłumienia dźwięku czy przenikania temperatury, a stworzenia "formalnego" oddzielenia pomieszczenia. Pomyślałem o czymś takim, co używa się do dzielenia boksów w biurach - system profili i szyba. Ktoś to praktykował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts