bachus6 23.01.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Moje pytanie jest takie....czy kalkuluje mi się kupić kosztorys z biura projektowego...?? czy taki kosztorys przyda mi sie do czegos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 27.01.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Moje pytanie jest takie....czy kalkuluje mi się kupić kosztorys z biura projektowego...?? czy taki kosztorys przyda mi sie do czegos?? Przydać, to Ci się napewno przyda - będziesz miał orientacyjne ceny materiałów, ich zużycie, robociznę... Jeżeli Cię stać, to bierz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr M 03.02.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Moje pytanie jest takie....czy kalkuluje mi się kupić kosztorys z biura projektowego...?? czy taki kosztorys przyda mi sie do czegos?? Jestem kosztorysantem - przyda Ci sie napewno, ja nie wyobrazam sobie budowy domu bez kosztorysu. Kosztorys pokazuje ile zuzyjesz materialu, ile zaplacisz za robocizne, ile za material , ile za sprzet. Latwiej planowac wydatki budowy, mozna szybko skalkulowac ile by kosztowal np, zamienny material Pozatym wiesz ile powinna wyniesc cie robocizna na dana robote i jak dlugo ekipa powinna to robic - wtedy nie tak latwo dana ekipa wcisnie ci wygorowana cene pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 09.04.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Moje pytanie jest takie....czy kalkuluje mi się kupić kosztorys z biura projektowego...?? czy taki kosztorys przyda mi sie do czegos?? Jeżeli będziesz takowy miał to udostępnij go innym. Według mnie żadać 500-1000 zł za powtarzalny kosztorys domu gotowego to ździerstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 13.04.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Moje pytanie jest takie....czy kalkuluje mi się kupić kosztorys z biura projektowego...?? czy taki kosztorys przyda mi sie do czegos?? Jeżeli będziesz takowy miał to udostępnij go innym. Według mnie żadać 500-1000 zł za powtarzalny kosztorys domu gotowego to ździerstwo. Żyjemy w wolnym kraju... A tak BTW: Nie istnieje pojęcie kosztorysu powtarzalnego. Chyba, że będziesz budował w 100% identyczne domy (na takim samym gruncie, z takimi samymi instalacjami i tak samo wykończonymi - a chyba masz już orientację, że to niemożliwe...). Na co Ci kosztorys budowy domu zupełnie innego od Twojego? Będziesz go przerabiał z kalkulatorem w ręku (w żadnym excelu tego nie zrobisz - kosztorys otworzy się tylko w programie do kosztorysowania, np. Norma, itp, który to kosztorysant musiał kiedyś kupić). W kosztorysie są setki pozycji, które musiałbyś przeliczyć. Ja także wykonuję czasami kosztorysy i w przeciwieństwie do Ciebie wiem, że wymaga to określonego nakłądu pracy. Cena 500-1000zł jest to właśnie kwota adekwatna do poniesionej pracy (i takie ceny są na rynku). Nikt za Twój piękny uśmiech Ci kosztorysu nie zrobi. Ty żyjesz z uprawianego przez Ciebie zawodu, a osoby zajmujące się budownictwem ze swojego. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 18.04.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2004 Każdy inwestor powinien mieć orientacje w kosztach które wiążą sie z wyborem danego projektu. Niestety jeżeli jest laikiem, to nie jest w stanie się w tym zorientować. Dlaczego ja mam płacić za kosztorys każdego z potencjalnie inetresujących mnie projektów. to jakiś absurd. Podstawa takiego wybory jest między innymi, a może przede wszystkim koszt!!!Za pełen szczególowy kosztorys ( rzadko z takim mamy do czynienia w pracowni oferującej gotowe projekty) można rządac dodatkowej opłaty.makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 25.04.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Dzień dobry jestem TECHNIKIEM BUDOWLANYM ! Wykonuje kosztorysy domków jednorodzinnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 wyceniamy i budujemy gwarantujemy ceny materiałów na cały okres budowy w cenie z dnia podpisania umowy robocizna jest ustalana i podzielona na każdy etap budowy i ustalona w dniu podpisania umowy nasze długoletnie doświadczenie umożliwia nam scalanie niektórych etapów budowy co powoduje obniżenie kosztów budowy zapraszamy na http://www.deks.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.05.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 własnie zakupiłam pełen kosztorys dla swojego domu. Cena (wydruk +cd) 200 zł brutto. Uważam, że to niedużo i warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Na co Ci kosztorys budowy domu zupełnie innego od Twojego? Będziesz go przerabiał z kalkulatorem w ręku (w żadnym excelu tego nie zrobisz - kosztorys otworzy się tylko w programie do kosztorysowania, np. Norma, itp, który to kosztorysant musiał kiedyś kupić). Pzdr Piknie się kopiuje do Excela :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts