martek1981 24.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Pewnie za chwilę forumowiczka cieszynianka zarzuci mnie kilkunastoma linkami do tematów bram garażowych , jednak odpowiedzi na moje pytanie i wątpliwość nie znalazłem No właśnie... jakie są Wasze doświadczenia? Dodam, że chodzi o bramę do garażu jednostanowiskowego (do dwu- bym się na pewno nie zastanawiał). Nie chodzi mi też specjalnie o oszczędności, tylko zastanawiam się czy jest sens? Jak to się sprawdza na co dzień? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 24.02.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 odpowiedź jest jedna. tylko automat i jak masz jeszzce bramę to też automat. Uzasadnienie krótkie. Przynajmniej dwa razy dziennie (do i z pracy) trzeba otworzyć bramę jedną i drugą. Za każdym razem wychodzić z samochodu, zeby otworzyć bramę wjazdową i bramę garażową. dawa trzy miesiące wytrzymasz, a kilka lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 24.02.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Jeżeli chodzi o bramę na posesję to nie mam wątpliwości - na pewno będzie z automatyką. Z garażową jest ich więcej, ponieważ sam nie wiem na ile często będzie stał w garażu samochód, zamiast innych "potrzebnych" przedmiotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 24.02.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 pytanie jest prawie gatunku pralka automatyczna czy wirówka typu frania choć to może jeszcze złe porownanie , jak masz wątpliwości spróbuj kanały w TV przez tydzień nie zmieniać pilotem tylko łaź do TV ..... a potem pomyśl , że tak samo będziesz latał do bramy w śnieg ,wiatr i deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 24.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a brzuszek rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 24.02.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 ..... a potem pomyśl , że tak samo będziesz latał do bramy w śnieg ,wiatr i deszcz ... no jest jeszcze żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 24.02.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Oczywiście tylko automat i to w obydwu bramach(posesja,garaż).Na codzień napewno wygodniejsze.Poza tym lepiej założyć ,bo i tak po paru latach stwierdzisz,że automat jest potrzebny i wygodny.Nawet jak samochód będzie stal na zewnatrz,to i tak idąc do garażu często masz zajęte ręce i otwieranie jest kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 24.02.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 rozumiem , że jesteś w czasie budowy na starcie załóż samą bramę , napęd możesz potem założyć najlepiej mo gipsowaniu malowaniu itd. ... szkoda żeby w prowadnice naleciało tego całego syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.02.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nie jestem specem w bramach.. ale z moich tegorocznych obserwacji wynika jasno: automat, szczególnie przy szerokiej bramie.Producenci piszą "nie zaleca się stosowania bram w ciemnych kolorach w nasłonecznionych miejscach" - tzn że do okien orzech mam brac bramę białą? Automat to dodatkowy punkt "trzymania" bramy - jeśli miałoby coś sie odkształcać to ramię automatu dopchnie bramę na środku. A wygoda? to bezdyskusyjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Pewnie za chwilę forumowiczka cieszynianka zarzuci mnie kilkunastoma linkami do tematów bram garażowych , jednak odpowiedzi na moje pytanie i wątpliwość nie znalazłem No właśnie... jakie są Wasze doświadczenia? Dodam, że chodzi o bramę do garażu jednostanowiskowego (do dwu- bym się na pewno nie zastanawiał). Nie chodzi mi też specjalnie o oszczędności, tylko zastanawiam się czy jest sens? Jak to się sprawdza na co dzień? Z góry dziękuję za podpowiedzi. A właśnie, że nie Jeśli nie ogranicza Cię kasa, to się nawet nie zastanawiaj, tylko dawaj automat i to bez względu na to, co będzie stało w garażu na początku. Wcześniej czy później odgruzujesz garaż i wstawisz tam samochód i wtedy będziesz się cieszył, że jest automat. (Otwieranie/zamykanie podczas ulewnego deszcu, zamieci, huraganu - brrrrrrr ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.02.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 o qrka, cieszynianka chyba nam zachorowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 o qrka, cieszynianka chyba nam zachorowała Ja taka przekorna bestia jestem Ale jak chcecie linki, to podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 25.02.2010 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki wszystkim za rady chyba czuję się już przekonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.02.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Dzięki wszystkim za rady chyba czuję się już przekonany I nie będziesz tego żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 No właśnie... jakie są Wasze doświadczenia? Dodam, że chodzi o bramę do garażu jednostanowiskowego Użytkuje bez napędu. Nie narzekam - trochę ruchu przy nikomu jeszcze nie zaszkodziło pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 26.02.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 WitamJezeli zamierzasz niezbyt często korzystać z garażu jako parkingu dla samochodu to moim zdaniem lepiej bez napędu. Jeżeli w grazu będziesz trzymał narzędzia ogrodnicze itp to bedzie Cie denerwowało to że pilot bedzie zawsze gdzies daleko. Do tego jeszcze dojdzie czekanie za każdym razem az brama sie podniesie. Przy ręcznym podnoszeniu jest szybciej.Natomiast jeżeli praktycznie codziennie wjeżdzasz do garażu samochodem to raczej warto założyc napęd.P.S.Ja nie założyłem i nie żałuję choc czesto korzystam z garażu. PzdrQbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stexxil 26.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Jezeli zamierzasz niezbyt często korzystać z garażu jako parkingu dla samochodu to moim zdaniem lepiej bez napędu. [...] Natomiast jeżeli praktycznie codziennie wjeżdzasz do garażu samochodem to raczej warto założyc napęd. I tu masz wszystko co trzeba Samochód -> Lenistwo -> Napęd Narzędzia (traktor, kosiarka) -> Bez Napędu. Sam mam 3 garaże/bramy ... w 2 napęd dla samochodów i 3 ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 26.02.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 bedzie Cie denerwowało to że pilot bedzie zawsze gdzies daleko. Przy bramach Normstahl w komplecie jest przewód (kilkanaście m) który podłączasz do napędu a na drugim końcu montujesz wyłącznik dzwonkowy (ja mam przy samej bramie) i po kliknięciu (bez pilota) otwierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 [ Przy bramach Normstahl w komplecie jest przewód (kilkanaście m) który podłączasz do napędu a na drugim końcu montujesz wyłącznik dzwonkowy (ja mam przy samej bramie) i po kliknięciu (bez pilota) otwierasz No ale jakieś zabezpiecznie by nie otworzył każdy kto ma dostęp do przycisku musi chyba być ? Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 26.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Pstryczek oczywiście jest w garażu nie na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts