sewerynslowi 24.02.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam, mam zamiar wykonać ocieplenie stropu pomiędzy parterem a piwnicą.Piwnica jest nieogrzewana. Jest brama garażowa, jeszcze nie ocieplona.Ocieplona jest z zewnątrz - fundamenty domu ocieplone styropianem o grubości 8 cm. Podłoga parteru ocieplona styropianem o grubości 4 cm. Mam zamiar ocieplić strop od piwnicy styropianem o grubości 8 cm. Czy mogę coś jeszcze zrobić, aby lepiej ocieplić ten strop? Oczywiście oprócz ocieplenia bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.02.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 takmożesz rozważyć ocieplenie pasem styro ściany od sufitukwestia jak intensywnie będziesz używał garażu zimową porą, jak będzie ocieplona brama,w skrajnie niekorzystnych przypadkach, możesz mieć przemarzanie styku ściana strop, co skutkuje wykraplaniem się wilgoci i pleśnią na parterze oczywiście nie jest to regułą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 24.02.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 chodzi o przyklejenie np styropianu na ścianie, pod stropem? taki pasek, który po części zkliwiduje mostek termiczny między ścianą a stropem? a czy można i warto ocieplić całe ściany jeszcze od wewnątrz? co do drzwi to mam zamiar ocieplić je styropianem o grubości 5 cm od wewnątrz. Garaż będzie używany normalnie. Rano wyjazd z garażu, po południu przyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 25.02.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ocieplenie od wewnątrz jest możliwe, lecz nie zalecane, jak zawsze - jakikolwiek ocieplenie od środka.Jeśli by robić skonsultować i przeliczyć - to droga do pleśni pod izolacją Na drzwiach - to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.02.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Ocieplenie od wewnątrz jest możliwe, lecz nie zalecane, jak zawsze - jakikolwiek ocieplenie od środka. Jeśli by robić skonsultować i przeliczyć - to droga do pleśni pod izolacją Na drzwiach - to nie ma znaczenia. zacytuję to, choć nie bardzo wiem, o co chodzi rozwiń tę ideę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts