Bart30 24.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Potrzebuje dosc szybko pomocy co mam zrobic z nastepujacym fantem... Kachle w holu i kuchni zostalo polozone wczesniej niz panele-wzgledy finansowe. Obecnie jestesmy na etapie kladzenia paneli. Wszystko ok do czasu az fachowiec zauwzyl z opoznieniem, ze kafel plus klej jest wyzszy nic panel plus 3mm pianka...powstal schodek. Alle malo tego, pracowal bez nadzoru i mimo wszystko polozyl listwy ozdobne, ktore na drugi dzien sie powykrzywialy...dodatkowo ukruszyl 2 kafle...ja nie wiem jak to mozliwe, skoro kafel to parazdy 60x60 cm twarsdy tak ze juz 2 wietrla sciachalem...wiem ze im cos twardsze tym w wiekszosci przypadkow bardziej kruche, ale co on robil? Prosze juz nie komentowac, dla czego bylo tak a nie inaczej a prosze o pomoc. Roznica w poziomach nie jest duza, jakies 2-3mm. Jak zamaskowac to polaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 24.02.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Przy łączeniu z kaflami połóż dwie warstwy pianki. Będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 24.02.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hmmm no nie wiem, bedzie pod gorke i czasm jak slonce pod odpowiednim kontem swieci to widac najbardziej nierownosci. A nie ma jakichs specjalnym maskwnic, jakiegos specjalnego ksztaltu listew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.02.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 widziałem takie progi do łączenia dwóch powierzchni o różnej wysokości, nie wiem jakie kryły różnice - poszukaj, ale to zawsze próg. Jak chcesz równo to zdejmij panele w całym sąsiadującym pomieszczeniu i połóż grubszą warstwę podkładu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 24.02.2010 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no jakies swietelko...problem tylko polega na tym, ze hol jest niejako wyspa i z kazdego mopieszczenia dochodza do niedgo panele, Trzebaby bylo sciagac je wszedzie...80m2...nie wyobrazam sobie tegao a juz na pewno nie moja Zona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.02.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 coś takiego miałem na myśli: http://www.polmar.top.pl/spis4.php konkretnie step 3 i step uniflex, tego konkretnego nie widziałem, ale inne w tym stylu... tylko sposób mocowania musisz obmyśleć, ale coś wykombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.02.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 mocuje się to albo na specjalne dołączone do listew mocowania (wierci się w podłodze pod listwą) albo jak masz podłogówkę i się boisz wiercić można je wkleić na klej montażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 24.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 mocuje się to albo na specjalne dołączone do listew mocowania (wierci się w podłodze pod listwą) albo jak masz podłogówkę i się boisz wiercić można je wkleić na klej montażowy no tak, tylko on ma już ten wyższy poziom płytek położony, a pod te płytki powinna wejść ta listwa mocująca, ale nic straconego, na pewno jak już będzie miał konkretny model to coś wymyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 24.02.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dzieki wszystkim cos z tego chyba bedzie Jakos poprawiliscie mi humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts