slonko 24.02.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 (edytowane) witam serdecznie za sugestią Rasi i wielu dziewczyn umieszczam mała galerie naszych wnętrz zapraszam do oglądania mam nadzieję, że oglądanie dostarczy Wam tylu pozytywnych wrażeń ile mi radości sprawia urządzanie zacznę od wyspy mojej wyśnionej, wymarzonej jeszcze bez krzeseł wiatrołap w tej kozie uwielbiam też to, że przez boczne szyby widać płomienie z wielu miejsc żyrandol w pokoju córeczki długo poszukiwana tapeta w pokoju syna gabinet masterbedroom łazienka przy sypialni wtedy bez lustra łazienka dzieci schody w tym roku dołączyła do nas Mela oraz księżycowa panienka czyli L. edt: :( w nowym DOMKU zakwitły mi już storczyki są piękne chyba im tu dobrze http://i.imgur.com/ine90xX.jpg ten dostałam w prezencie - też piękny Edytowane 1 Marca 2021 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.02.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam serdecznie! Wpadłam z rewizytą... Projekt baardzo ładny... dużo ładniejszy od jamnika, ale mniejszy... Pisałaś, że chcesz duży domek, to może wrzuć tu rysunek działki, możliwości wjazdu i strony świata, to coś doradzimy... A nie myślałaś o nowoczesnym domu piętrowym typu Horizon, Echo, czy Soho I...? Muszę pędzić, ale jeszcze tu wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Też mamy duży domek i też z wjazdem od południa. Chcieliśmy stodołę ale w końcu architekt namówiła nas na złamanie bryły w litere L. Koniec końców jesteśmy z tego rozwiazania bardzo zadowoleni. P.S. Przyszłam za rasią. Skoro Ci się podoba jej domek to jesteś 'swoja' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2010 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 (edytowane) edit: POST 1 - przeniesiony Witam Co prawda budowa to odlegle plany - jakies 2 lata, ale 2 projekty juz mamy wybrane. Pierwszy to Nowoczesny z MG Projekt drugi to Jamnik 2 z tej samej pracowni potrzebujemy na 18 m dzialke i chcemy dosc duza powierzchnie na poczatek dodam plany Nowoczesnego, gdyz ten mi sie bardzo podoba, jednak koszty ...... hmmm spore ale mysle, ze jesli uda sie sciagnac szwagra z UK (super speca w swoim fachu) to moze wykonanie wielu elementow w wykonczeniowce bedzie w przyzwoitej cenie i obnizymy nieco koszty http://img175.imageshack.us/img175/428/nowoczesny.jpg http://img687.imageshack.us/img687/5923/nowoczesnyw2.jpg http://img8.imageshack.us/img8/1166/rd1y.jpg http://img691.imageshack.us/img691/298/rd2m.jpg Niestety wjazd do garazu bedzie od poludnia - inaczej nie da sie ustawic domu Pasuje mi bardzo duza, otwarta kuchnia z wyspa oraz proste funkcjonalne wnetrze, szczegolnie gora - 2 duze pokoje dla dzieci i lazienka dla nich, oraz nasza tez niemala sypialnia z wlasna lazienka i garderoba. Do Was mam pytanie odnosnie zadaszenia tarasu - bedzie od polnocy, wiec nie trzeba przyciemnienia, ale jednak wolalbym by cos bylo nad szerokimi drzwiami balkonowymi. Czy mozna wykonac daszek z szyby ? Takiej jak przy gornych oknach - imitujace balkoniki czy jak to nazwac. Zastanawiam sie tez nad sciana zachodnia - tam jest spora scianka w luksferach. Moze by dac drzwi i przedluzyc taras w litere L ? Co myslicie ? No i tez pytanie czy dac jakies zadaszenie ? Czy przy takich duzych powierzchniach drzwi w salonie - bo bylyby 2, nie bedzie za duzych strat ciepla ? i jeszcze elewacje http://img704.imageshack.us/img704/1519/26785305.jpg ================================================================================== POST 2 dzieki dziewczyny co do dzialki - poki co to dzialka rodzicow, na ktorej stoi ich dom - czworokatna bryla, w przedniej czesci dzialki, jakies 10 m od drogi gdyby udalo sie sprawy zalatwic to nasza czesc bylaby z tylu, a droge mielibysmy wspolna pomijam cala papierkologie i pozwolenia, choc nie ukrywam, ze mam nadzieje, iz da sie tu budowac skoro juz jeden dom stoi a miejsca jest wystarczajaco nie wiem, jak geodeta bedzie dzielil, ale chcielibysmy 30 m na dlugosc (czyli jakby polowa) sprobuje ja jakos rozrysowac i cos wkleje sa tam budynki gospodarcze i inne "zawali-ziemy" ..... z ktorymi bedzie "niektorym" ciezko sie rozstac nie znam tez planow zabudowy - choc patrzac po okolicznych domach to budynki sa rownie roznorodne jak ich dachy, powierzchnie, style itp tak, tak za duzo tego "nie wiem" ......... ale marzenia sa i bedziemy o nie walczyc rasia musze poogladac te projekty, bo przyznam, ze ich nie znam ten Nowoczesny nie jest mniejszy od Jamnika, dom krotszy ale wiecej powierzchni, lepsze rozplanowanie pokoi efilo jesli damy w L to musialby byc na granicy, bo na 18 m ciezko .... szukalam podobnych projektow, np Klementynka, ale jest za duza Odyseja - tez za duza ...... i tak wiele domow odpada przyznaje, ze nie chce wykuszy, lukarni i co tam jeszcze mozna wstawic ...... wczesniej myslalam o Sielance tylko ustawionej bokiem ale troche zmian trzeba by zrobic no i garaz nie bedzie w bryle domu, a maz chce by byl widzisz rasia droga dluzsza niz samej mi sie wydaje Edytowane 17 Stycznia 2014 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.02.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witaj, przydreptałam za efilo i rasią Fajny ten Nowoczesny z MGProjekt . Podoba mi się z zewnątrz i wewnątrz też . Ja buduję Topaza z MGProjekt Skoro zamierzacie budować za 2 lata, to może warto zrobić projekt indywidualny, który by pasował na waszą działkę. Czasami koszt przeróbek gotowego projektu jest dużo droższy, niż wykonanie go na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2010 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hej lidszu fajnie, ze zajrzalas wiesz, w sumie to w Nowoczesnym nie zmienialibysmy nic w ukladzie pomieszczen - dla nas trafiony bardzo projekt potrzebujemy gabinet, 2 pokoje dla dzieci i lazienka dla nich oraz sypialnia w wlasna lazienka i garderoba plus duzy salon i otwarta kuchnia oraz garaz i sredniej wielkosci kotlownia, bo gazu u nas nie ma i planujemy ogrzewanie olejowe rasia z tych co podalas to Soho mi sie podoba, ale koszty realizacji przerazaja mozemy pozwolic sobie na kredyt ok 350 tys ........ tylko albo AZ dlatego zalezy nam na prostej byrle i prostym dachu bo dzieki temu koszty moga byc do przyjecia tak na szybko zrobilam "plan" dzialki ...... troche mi proporcje nie wyszly ale to juz pozna pora i ledwie na oczy widze http://img294.imageshack.us/img294/8021/plandzialki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 slonko mówisz że was ten projekt satysfakcjonuje. mi by brakowało troche miejsca bo: 1. nie miałabym gdzie prać 2. nie miałąbym gdzie suszyć prania 3. nie miałabym gdzie trzymać kosiarek, walców, grabi, mebli ogrodowych w zime, rowerów etc etc. to w pierwszej myśli poza tym jest naprawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2010 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 pralke chce wstawic w lazience na dole - zamiast prysznica, czyli bedzie tylko wc,umywalka i pralka suszyc moge na dworze a zima na suszarkach skladanych w lazience dzieci lub gdzies upchne mezowi w gabinecie a na rowery, kosiarki itp to jest w rogu stary budynek, murowany ma byc zburzony ale moze zostanie ale dzieki za uwagi troche z tym praniem gorzej ....... masz racje ...... teraz mam jeszcze mniej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 nawet takich rzeczy nie pisz. budujesz wielgachny dom a majty bedziesz suszyć gdzie sie uda rozwiesić? suszenie na dworze to bujda na resorach w naszym klimacie chyba że nie pracujesz i możesz go pilnować cały dzień. nie mówiąc o pięknych widokach. zaraz zaraz pralka na dole? w tym kicimęcie? to tak żeby goście jak pójdą 'umyć ręce' mieli widok na wirujące skarpetki? prosze Cie... i będziesz z tym praniem z góry (bo przecież rozbierać się będziecie w łazience na górze i tam też będą brudy prawda?) będziesz latała non stop kolor po schodach? nie rób sobie tego. szczerze mówiąc wolałabym wydzielić z Twojej łazienki która naprawdę jest spora ten tył w miejscu wanny i tam zrobić pralnie za np. suwanymi drzwiami. zmieściłaby się i pralka i suszarka a Ty byś usunęła z łazienki skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.02.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 nie no, bielizna zawsze sie suszy w domu z tym "gdzies" to juz byl zart az tak zle nie jest ale latem na dworze za domem mozna zadalas mi klina teraz masz racje, daloby rade z naszej lazienki, ale szkoda mi troche powierzchni choc ona duza ...... ale trzeba by pomyslec nad innym rozkladem okien spojrzalam na Jamnika ....... tam tez ciezko z pralnia nie znalazlam nikogo, kto buduje ktorys z tych domow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 A ten Jamnik to nie jest dużo mniejszy? P.S. Mam nadzieje że podeszłaś do mojego wpisu z odpowiednim luzem tak Cie troszke podbierałam żebyś przemyślała sprawe. nie ma sensu wydac ogromnych pieniedzy na dom i nie miec 'załatwionych' podstawowych problemów z mieszkania. Twoja łazienka na górze jest OGROMNA. teraz tego nie widzisz ale jak wstawisz te wszystkie bideciątka które znikną na tej przestrzeni to się o tym przekonasz. wiem bo mam taką niecałe 12m2 po podłodze i odkryliśmy że jest wielka. mało tego. nasza prywatna przysypialniana 6-7 metrowa jest całkiem spora i doszliśmy do wniosku że jest większa niż łazienka i kibelek w naszym mieszkaniu razem wzięte wrzucam na chwile http://img709.imageshack.us/img709/9306/p1000147a.jpg http://img34.imageshack.us/img34/922/p1000241a.jpg na drugim zdjęciu, po lewej stronie wejście do maleńkiej pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.02.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 nie no, spoko wlasnie po to zalozylam ten watek, by przedyskutowac wiele kwestii mam troche czasu i kazde spojrzenie sie przyda, a im wiecej osob tym wiecej spojrzen spora masz ta lazienke, faktycznie czyli jakby w Nowoczesnym wydzielic to i tak jeszcze duza zostanie tylko nie mam pomyslu na okna a Jamnik mniejszy ale nie duzo chyba, musze wkleic dzis tutaj plany no i chcialam by na gorze byly tez okna boczne a nie tylko dachowe, ale to moze ktos mi podpowie jak sie sprawdzaja na codzien gdy sa tylko dachowe zwlaszcza w te sniegi jak byly - to ciemno i swiata nie widac jak pisalam pasuje mi jeszcze Sielanka ustawiona bokiem, ale wtedy garaz osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 ciemno i świata nie widać - nie ma się co łudzić. była dyskusja na forum na ten temat chyba nawet u rasi bo sie marek pytał jak to wyglada w te śniegi. tak naprawde jak snieg nie zalega to znaczy że z oknami jest coś nieteges i za dużo ciepła przepuszczaja. jedyną radą jest zrobić wyższą ścianę kolankową i umieścić szyby jeszcze w poziomie (ja tak kombinowałam) albo zrobić veluxy kolankowe (takie łamane dach-ściana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.02.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 tak masz racje, budowac taki dom, by wszystko w nim bylo dopracowane a te okna to chodzi mi o to, ze sa w dachu i jak zabuduje ta czesc na pralnie to lazienka bedzie bez okien, a wysoko w dachu sie nie usmiecha pozostaje zrobic w scianie bocznej tylko czy projektant da zgode ? no i wrzucam Jamnika, ale trzeba przerobic tak by: - na gorze 2 duze pokoje dla dzieci i lazienka - na dole sypialnia +garderoba + lazienka - gabinet + spizarka ale nie bardzo jest gdzie no i wc dla gosci jest za to znowu brak pralni ....... chyba, ze wydzielic na gorze Powiedzcie mi czy warto przeniesc schody na druga strone ? bylyby kosztem czesci garderoby a dzieki temu utowrzyloby sie wiecej miejsca na kuchnie i jadalnie Czy nie popsuje to calego uroku wnetrza ? I jeszcze wazna sprawa - pom gospodarcze - male Tutaj powinna byc kotlownia, jako, ze nie mamy gazu to olejowe i pytanie - piec plus zbiorniki nie zmieszcza sie na takiej powierzchni prawda ? Oto fotki, tylko u nas lustrzane odbicie http://img695.imageshack.us/img695/6314/jamnik.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.02.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 slonko powiem tak tak mi nie leży wizualnia ten projekt że nie jestem w stanie sie nad nim pochylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 slonko powiem tak tak mi nie leży wizualnia ten projekt że nie jestem w stanie sie nad nim pochylić mam to samo generalnie dla mnie za bardzo rozjechany wzdłuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.02.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 no dzieki dziewczyny http://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/rozne/cool.gif myslalam, ze bedziecie wizualizowac co gdzie wcisnac, co polaczyc, a tu nie - krotka pilka - nie i super utwierdzilyscie mnie tylko, ze to nie dom dla mnie bylby skladowa waskiej dzialki, dosc sporej powierzchni, garazu w bryle oraz niezbyt duzych kosztow budowy jednak nie bylby domem moich marzen jak to dobrze zapytac o zdanie zostawie tylko jedno zdjecie, by nie zaklocac porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 26.02.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 witaj słonko ja też przylazłam za dziewczynami , słuchaj rad Efilki, dobrze mówi, nie dawaj pralki na dole, lepiej wydziel coś na górze na pralnię, i może zafundujesz sobie suszarkę, ja mam wprawdzie 200m2 strychu do ewentualnego suszenia ,ale suszara będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.02.2010 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 hej a-nita masz 200m strychu musze obejrzec Twoj domek no ta pralnia teraz mi spedza sen z powiek a gdybym wydzielila na dole (tylko nie krzyczcie ) z czesci gabinetu pralnie ? z wejsciem za suwanymi drzwiami z dolnej lazienki ? aaaa i wpadl mi w oko taki projekt - to Kasjopea http://www.mgprojekt.com.pl/domki/kasjopea/images/kasjopea.jpg poczytalam troche postow osob, ktore zamierzaja budowac (niewielu ich jest) i martwi mnie faktycznie waski salon co wstawic na waska dzialke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.02.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 hej a-nita masz 200m strychu musze obejrzec Twoj domek no ta pralnia teraz mi spedza sen z powiek a gdybym wydzielila na dole (tylko nie krzyczcie ) z czesci gabinetu pralnie ? z wejsciem za suwanymi drzwiami z dolnej lazienki ? aaaa i wpadl mi w oko taki projekt - to Kasjopea http://www.wybieramydom.pl/images/media3i/projekt_kasjopea_wizualizacja_87310.jpg&w=418 poczytalam troche postow osob, ktore zamierzaja budowac (niewielu ich jest) i martwi mnie faktycznie waski salon co wstawic na waska dzialke ? Odpowiedź brzmi: PROJEKT INDYWIDUALNY... Połączysz piękną prostą Nowoczesnego z jakimiś rozwiązaniami z Kasjopei i Wasze marzenia i potrzeby w jednym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts