Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny miał być... będzie inny .... w podobnym stylu"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tego co się orientowałam to z gotowych farb trudno o miętę, ja kupiłam białą i mieszałam z pigmentami sama, zielony pigment i troszkę niebieskiego, tyle, że robiłam to na małą skalę, malowałam jakieś pierdy, to nie opłacało się kupować puszki farby z mieszalnika ;)

Catti tapeta jest obłędna! Efekt 3d wymiata, bo myślałam, że to są motylki do przyklejenia na ścianę!!

Słonko ja mam od trzech lat tablicówkę benjamina moora w kolorze jakimś*grafitowym o numerze i nazwie, której nie pamiętam. Ale szczerze i gorąco mogę polecić. Najtańsza nie była, bo jakoś ponad 100zl za niecały litr, ale jest mega wydajna i super się spisuje. No i jeśli chodzi o tę firmę to maja wszystkie kolory z wzornika dostępne. NAsza nie jest czarna, dlatego była droższa. Czarna chyba jakies 90zł za 0,9L.

Emilia na pierwszy rzut ma iść krzesło i tablica ........ tylko tak myślę o kosztach, by przemalowanie tej tablicy nie było droższe niż nabycie nowej :(

ale dzięki :)

Casuall no właśnie - na drobne rzeczy nie opłaca się farby z mieszalnika ....... jednak ryzykować z barwniekiem nie będę, bo mogę tej mięty nie uzyskać

chyba się skończy po prostu na białej

dzięki za link :) bardzo pomocny :)

matkaleena dzięki za info :)

SylwiaS bardzo ładna łazieka - szarości moje ulubione ;) nie zaśmiecasz - sama chciałam przecież zobaczyć :)

możesz pochwalić się więcej, zanim założysz własny wątek :)

ja chyba jednak będę sama barwić pigmentami farbę. Mam już bardzo dobre doświadczenie z tym, sama zmieszałam farbę do pokoju Julki, Wyszedł mi idealny błękit.

Jest jeszcze jeden patent który robiłam z farbami do drewna. Żeby uzyskać przyjemne pastelowe kolory zwykłą farbę barwiłam farbami akwarelowymi. Może w plastyku uda Ci sie kupić tubkę farby w ładnym morskim kolorku, który po rozbieleniu da ładną mięte :)

• 3 weeks później...

Venuska jak zrobię nowe zdjęcia kotom, to wkleję oki :)

pokazuję moje skromne ozdoby (są, jakie są, ze względu na futrzaki, młody jest na chwilę obecną tak psotny, że wszędzie wejdzie i wszystko zaczepia ;)

urocze serduszko z Tch - mój świeży nabytek :)

nie wiem, czy zostanie tu docelowo, ale jest fajnie ;)

na stole na razie jest tak ;)

inne

fragment choinki

z jedyną własnoręcznie popełnioną ozdobą

Edytowane przez ~~slonko~~

naprawdę Wam się podoba ? to fajnie :) cieszę się, bo czasem coś, co ja uważam za urocze, skormne, czy eleganckie przez minimalizm, to innym może nie pasować :)

innym, ale na Wam :)

dziś popełniłam DIY

nie jest takie spektakularne, jak wielu dziewczyn z forum, ale zrobilam z tego co mialam w domu, bo drobiazgi, jakie chcialam uzyc mi wykupiono :(

tak to jest w malym miasteczku ..........

Edytowane przez ~~slonko~~