Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny miał być... będzie inny .... w podobnym stylu"

Recommended Posts

Słoneczko, musi być lepiej!

Co do wc, nie mam pomysłu - może jakiś gadżet na okno? Nie wiem, czy można tam coś postawić? Jakaś błyszcząca rzeźba, czy coś? Chyba niewiele potrzeba temu pomieszczeniu - lustro zbierze wszystko w całość, także może jeszcze poczekaj z "poprawianiem":)

--

Pokoje dzieci są świetne ale najfajniejsza z fajnych jest lampa u synka - bomba!!

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pięknie jest!!!

i jak pomysłowo z tą oklejoną tablicą korkową u syna :)

szkoda tylko, że ona taka mała ;)

a gdyby jeszcze biurko było białe to byłaby już chyba pełnia szczęścia :yes:

(ale tak mnie tylko naszło, bo wczoraj chyba u Jjany widziałam fenomenalną zmianę drzwi sosnowych na białe i tym samym efekt wow!! )

ale tapety masz przepiękne :)

łazienkę dopieścisz jak będzie lustro...

może wystarczy jakiegoś kwiatka postawić na parapecie... w takiej podłużnej osłonce, albo kilku doniczkach (nie wiem jaki kolor lubisz ;) )

http://mercatino.pl/environment/cache/images/325_0_productGfx_04e02f3d293fa9aeb41b64081740ac89.jpghttp://img.pakamera.pl/i1/5/093/doniczki-i-wazony-12090955_4468520093.img

ale wydaje mi się, że lepiej jakaś żywokolorowa osłonka ;)

a blat, na którym stoi umywalka pomieści z boku coś jeszcze?

Edytowane przez Catti

Słonko jakie postępy ! pokoiki dzieciaczków super :)

Tapeta w zegary jest świetna i lampa bardzo fajnie wygląda, jedynie ta tablica korkowa wg mnie powinna być większa...

Pokoik księżniczki nic dodać nic ująć, śliczny... tapeta urocza ...

Też mam problem ze wstawianiem zdjęć - zupełnie inaczej wyglądają przed wklejeniem na form ...

Dolne wc myślę że chyba tam już nie ma co dodać ... to czyste i proste miejsce ... samo lustro sporo zrobi... optycznie powiększy... ja nie mam pomysłu...:(

Pozdrawiam ciepło :)

hej dziewczyny

U mnie net dziala srednio, wiec tez rzadko pisze, choc staram sie zagladac, gdzie moge

Dzieki za odwiedziny i sugestie i za wszystkie mile slowa

Słonko - no co? Wiadomo - pięknie jest! W dolnej łazience jedyne co mogłabyś wrzucić dla ocieplenia klimatu to roletkę rzymską.

Asiu dziekuje myslisz, ze na tak malym oknie roletka bylaby ok ?? w sumie nie chcialam tam nic wieszac ....... a moze jakas grafika na scianie przeciwleglej do lustra ? (kiedys tam )

galki mowisz ?? zobacze chociaz kiedys jak ogladalam galki (szukajac chyba dla Ciebie), to mialam etap, ze chcialam wymienic wszystkie (no ale koszty) ....... temat sam sie wyciszyl .........

Słoneczko, musi być lepiej!

Jakaś błyszcząca rzeźba, czy coś?

--

Pokoje dzieci są świetne ale najfajniejsza z fajnych jest lampa u synka - bomba!!

Chloe dziekuje

No wlasnie - jakas rzezba, figurka bylaby ok ?? Jaka ? czy wpradzac tam kolor ??

pięknie jest!!!

i jak pomysłowo z tą oklejoną tablicą korkową u syna

szkoda tylko, że ona taka mała

a gdyby jeszcze biurko było białe to byłaby już chyba pełnia szczęścia

(ale tak mnie tylko naszło, bo wczoraj chyba u Jjany widziałam fenomenalną zmianę drzwi sosnowych na białe i tym samym efekt wow!! )

ale tapety masz przepiękne

łazienkę dopieścisz jak będzie lustro...

może wystarczy jakiegoś kwiatka postawić na parapecie... w takiej podłużnej osłonce, albo kilku doniczkach (nie wiem jaki kolor lubisz )

http://img.pakamera.pl/i1/5/093/doniczki-i-wazony-12090955_4468520093.img

a blat, na którym stoi umywalka pomieści z boku coś jeszcze?

Cati Tobie rowniez dziekuje

tablica korkowa wcale nie jest taka mala, ma 60cmx45 cm, tyle, ze sciana ma blisko 5 m dlugosci na 2,8 m wysokosci i moze dlatego takie wrazenie

ale rozmyslam, czy nie dolozyc jeszcze czegos na te sciane i moze wtedy tablica nie bedzie tam ginac

biurko przemalowac ? bialy nie przejdzie, bo syn chcial kolor czarny w pokoju i ewentualnie drewno

to dobre sosnowe biurko, chociaz ma juz pare lat, wciaz jest ok, jesli przemalowalabym je na czarno to nie byloby za ciemno ?? nie za duzo czarnego ??

kwiatki sa fajne, ale to polnocne okno ........ nie wiem, czy cos tam sie uchowa ....... no i obawialabym sie, ze komus spadnie ale tez mi to przeszlo przez mysl

na blacie niestety nie ma wiele miejsca, bo umywalka jest iemal wycentrowana, choc w moim projekcie umywalka miala byc maksymalnie po prawej, ale tak panowie sie zgrali z bateria i odplywem, z panem od blatu, ze jest jak jest jest nieco wiecej miejsca po lewej (jedynie na dozownik), ale niewiele

Teraz dopiero dogrzebałam się do zdjęć, pokój syna super wyszedł, bardzo podoba ta tapeta i lampa; i też mi się wydaje, że łatwiej urządzić pokój dla dziewczynki, choć może facetom łatwiej dla chłopaka

Pendraczku witaj dawno Cie nie widzialam co u Ciebie ??

dziekuje za mile slowa no i widze, ze mamy podobne odczucia co do urzadzenia pokoju

Słonko jakie postępy ! pokoiki dzieciaczków super

Tapeta w zegary jest świetna i lampa bardzo fajnie wygląda, jedynie ta tablica korkowa wg mnie powinna być większa...

Pokoik księżniczki nic dodać nic ująć, śliczny... tapeta urocza ...

Też mam problem ze wstawianiem zdjęć - zupełnie inaczej wyglądają przed wklejeniem na form ...

Dolne wc myślę że chyba tam już nie ma co dodać ... to czyste i proste miejsce ... samo lustro sporo zrobi... optycznie powiększy... ja nie mam pomysłu...

Pozdrawiam ciepło

Mugatko milo mi, ze zajrzalas i dziekuje za pochwaly ciesze sie, ze podobaja CI sie pokoje dzieci, zwlaszcza mojej ksiezniczki

Ty tez o tej tablicy, ze za mala ? tak, jak pisalam, ona nie jest taka mala, ale w myslach chodzi mi po glowie dolozenie polek takich np (niesymetrycznie)

images?q=tbn:ANd9GcSqwwArH0N7rfc2UBPB-suh6rrUZxiq7nRjEJXbGfCMcuaZEIE8pQ

tyle, ze maz ma juz dosc robienia czegokolwiek wiercenia, wieszania, przykrecania

wiec musze nieco odczekac nie chce siebie i jego denerwowac, a bede miala czas by poszukac inspiracji

dorzucam zdjecia wc w lepszym swietle, bo tamte robilam chyba telefonem i srednio wyszly

na dozownik prosze nie patrzec (wersja przejsciowa, gdyz mialam ladny bialy, ceramiczny i zbilam stracilam przez przypadek i moze dobrze, ze to mnie sie przytrafilo), szukam czegos nietlukacego, ale pasujacego tam

Edytowane przez ~~slonko~~

Pomysł z grafiką w kibelku fajny :) Choć nie wiem czy niezbędny. Poczekaj na lustro i wtedy zdecyduj. Roletkę też spokojnie można odpuścić, no a kwiatka to już na pewno (jakoś nie lubię roślin w łazienkach, do czego innego to jest miejsce, a nie do hodowli ;) Choć to tylko moje subiektywne zdanie ;) :hug:

Półeczki do pokoju syna - trafiony pomysł :yes: :yes: :yes: Biurko osobiście też bym przemalowała, bo odstaje od wystroju reszty. Czarne nie zrobiło by wg mnie "za ciemno", bo to chłopakowy pokój, trochę mroczności nie zaszkodzi ;)

Asiu czyli zadnych doniczek ?? czekac, az w koncu bedzie lustro ?? no ok :) tylko to nie tak szybko :( i moze dlatego szukam czegos, by to male pomieszczenie urozmaicic, upiekszyc

czyli biurko na czarno zrobic ?? znajac moje checi do szlifowania i malowania takich przedmiotow, to pewnie poczekam,az to sie zuzyje i kupie nowe

tylko na razie szkoda kasy ......... biurko jest stabilne, masywne i wystarczajace na chwile obecna

oczywiscie dywanik jest z poprzedniego mieszkania i kiedys tez go zmienie, chcialam na czarny, wtedy biurko pasowaloby do podlogi, do bokow szafy, do polek na klocki, ktore sa na tej scianie co szafa ............ chyba sosnowe biurko nie jest takie osamotnione w swojej kolorystyce :( tak mi sie wydawalo ..........

Ivy dziekuje za mile slowa :) i ciesze sie, ze zwrocilas uwage na LAMPĘ w kuchni :)

nazywa sie Dalaro i w necie wyglada srednio, przecietnie i bez szalu, a w realu jest calkiem fajna i lubie swiatlo, jakie daje :)

O farbach juz pisalam, ale jak potrzebujesz szczegoly, to daj znac ;)

w salonie, przy schodach, w sypialni jest farba Kabe (nr podawalam, ale moge oszukac z faktury, bo to z mieszalnika) - bardzo polecam firme, bo naprawde farby sa swietne i cenowo rewelacja :) sama wiekszosc malowalam, wiec mam doswiadczenie, jak ktora kryje i czy latwo sie maluje, nie scieka itp .......... zatem Kabe moge polecic !!! :)

u coreczki jest Dulux, chyba dryfujace kry, szarosc z nutka fioletu

u syna jakas szarosc z Duluxa, ale nie pamietam, w gabinecie Dekoral,

Słonko i tak jest dobrze :)

być może faktycznie ta tablica wydaje się mała, bo ściana wielka :D

jak dołożysz półeczki, będzie git!

pytałam o miejsce na blacie, bo jeśli jest, to można tam dać jakieś wysokie naczynie z gałązką

albo storczyka... ??

ale wydaje mi się, że najlepiej poczekać na lustro ;)

Ivy jak trzymalam w rekach, to stwierdzilam, ze lampa moglaby byc matowa, ale gdy juz wisi na scianie, to ten chrom nie blyszczy sie jakos bardzo ..... bardziej "swieci" bateria przy zlewie ;)

mam druga w lazience i tam w obliczu plytek ten chrom jest bardziej widoczny, niz na ciemnoszarej matowej scianie w kuchni

Chloe ta rzezba moglaby stac w oknie tak ??

Catti dzieki :) jak doloze polki do tablicy to pokaze efekt :)

a jesli chodzi o stawianie na blacie, to wybacz, ale galazki to nie moja bajka :) a dla storczykow mam inne miejsce :) no i tam jest na tyle ciasno, ze sama dozownik stracilam

faktycznie zle sformulowalam pytanie o dolozenie "czegos" w tym malym wc - powinnam zapytac czy dac cos na sciane lub przy oknie

tez dokladam Twoj glos, by czekac na lustro :)

Hej Słonko :)

Stworzyłaś bardzo ładne wnętrza. Tapeta w pokoju syna jest super. O biurku nie ma co dyskutować skoro jest na chwilę obecną wystarczające i nie wchodzi w grę przemalowanie.

Pokój córci jest śliczny, taki sweet :)

Oświetlenie w kuchni fajnie się prezentuje.

Ja w łazience bym nie zakładała żadnej roletki. Moim zdaniem dziwnie by wyglądała bo okno jest małe.

Pokusiłabym się jednak o jakąś grafikę aby trochę "udomowić" to pomieszczenie. Teraz jest jakoś sterylnie :rolleyes: Lustro lustrem ale moim zdaniem ściany nadal pozostaną "gołe" ;)

Co do kwiatów w łazience to mnie osobiście się podobają i sama u siebie się na pewno pokuszę ale u Ciebie jakoś nie bardzo jest na nie miejsce. Kwiaty w łazience nie powinny nam przeszkadzać i nie powinny mieć bezpośredniego kontaktu z wodą. Rośliny lubiące dużą wilgotność najczęściej nie lubią bezpośredniego nasłonecznienia i wymagają światła rozproszonego.

Nawet gdyby postawić tam jakąś doniczkę/doniczki to czy to fajnie będzie wyglądało skoro okno jest stosunkowo wysoko a poza tym jest wąskie :confused:

W związku z powyższym wnoszę o powieszenie czegoś na ścianie :p

Edytowane przez Ślężankaaa

jesli chodzi o stawianie na blacie, to wybacz, ale galazki to nie moja bajka :)

musiałam przedtem przerwać bytność na forum i nie dołożyłam zdjęcia :)

bo jak teraz czytam to, co napisałam wcześniej to sama się śmieję :D :D

bo mogło zabrzmieć jakbym ci polecała jakieś badziewie :D

zdaję sobie sprawę, że masz śliczny, elegancki dom... pisząc gałązka myślałam o czymś delikatnym, a jednocześnie wprowadzającym lekki akcent kolorystyczny w tą biel... coś jak to http://p.alejka.pl/i2/p_new/35/08/galazka-w-wazonie_0_b.jpg

taka jedna sztuka....

ale jeśli tak jak piszesz jest tam tak mało miejsca, że łatwo strącić .... to trzeba sobie darować :)

Witaj Słonko:)

Normalnie z nieba mi spadły Twoje foty!! Powiedz mi proszę co to za białe płytki na ścianie w WC? One mają wymiar 20x60??

A poza tym piękne pokoje dzieciaków... Mi przyjdzie urządzać pokój małego rozbójnika więc myślę że jakoś to pójdzie ( na razie podoba mu się wszytsko od dinozaurów, poprzez piratów, autka na zwierzętach skończywszy;) ) Myślę że Ty ze swoim pokojem syna miałas dużo więcej pracy:)

Ale pokój córeczki muszę pokazać mojej - będzie zachwycona...

Ślężankaa bardzo bardzo dziekuje za pochwaly :) milo slyszec, ze lampa w kuchni pasuje :) mimo, iz to wersja kompromisowa ;)

i o pokoju coreczki "sweet" to zaraz mi sie slodko robi na sercu :)

Kwiatkow raczej w malej lazience nie wstawie, ale za to musze sie porozgladac za ciekawa grafika - propozycje mile widziane :)

Catti widze, ze bronisz tych galazek ;) dzieki za propozycje, ale nie dosc, ze nie ma miejsca, to jeszcze one tam by nie pasowaly :(

ale jak masz jakis pomysl na sciane i czas to wklejaj co znajdziesz :)

Bastki bardzo dziekuje za zyczenia i pochwaly :) i ciesze sie, ze zajrzalas :)

Pendrak dzieki za glos na plakat :)

Lukarna hej hej :) ciesze sie, ze pokoje dzieci rowniez Tobie sie podobaja :)

fajnie, ze zdjecia na cos sie przydaly :) biale plytki to Baldocer Blanco Brillo o wym. 20x50 cm (niestety nie na 60cm)

a szukasz 60-tek ?? koniecznie czystko biale ?? bo jesli moga miec nieco szarosci, to w gornej lazience mam Geotiles Zen Gris i one sa 20x60cm

maja takie delikatne szare paseczki

http://pliki.dekordia.pl/plytki_-GEOTILES/-ZEN-GRIS-20-X-60--10121808.jpg

http://www.womag.pl/cms/galeria_produktu/Zen_lazienka/zen.jpg

Chloe zatem szukam jakiejs "figurki" ........... i grafiki :)