Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny miał być... będzie inny .... w podobnym stylu"

Recommended Posts

kamien tylko widze w zelazku - jak juz musze cos prasowac - najpierw mi kamien wylatuje potem woda. Wypadaloby odkamienic

Mania używaj do żelazka wody destylowanej

Tez tak macie? ze zamiast uzyc ta sama szklanke do picia biora nastepna? W ciagu dni bym czystej szklanki nie miala

tia ........ skąd ja to znam ;)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

slonko, pokaż to cudo :) Gdzie kupowałaś?

kupowałam tutaj

SC2 premium

http://www.karcher.se/versions/se/assets/gallery/gallery_product_15130500/15130500.jpg?150721

wcześniej czytałam różne opinie, także te negatywne

jedno jest pewne - para zawsze usunie więcej zanieczyszczeń i bakterii, których nie widzimy

jeśli ktoś oczekuje cudów i myśli, że taki sprzęt sam będzie sprzątał (bo tacy też byli), to niech nie kupuje

chciałam taką (SC1), ale jak pisałam, ma wiele minusów, choć wygląda fajnie

http://mir-karcher.by/images/products/product_img_309.jpg

kwiaty, drzewka itp nie lubia rozmiekczonej wody.

masz rację ...... kwiaty nie lubią, a ja mam ich dużo

poza tym zwierzęta też nie powinny pic takiej wody, przynajmniej wiem, że mój kot nie może

już zaczęłam z mężem rozmawiać na temat zmiękczacza, jaka to fajna rzecz, ale faktycznie ma to minusy - te 2 powyżej

oraz to, że trzeba by pic/gotować wode butelkowaną, a także takiej używać do gotowania

tak, jak piszesz musiałyby byc dwa ujęcia .... u mnie to już nie do przerobienia

sprzęty co jakiś czas odkamieniam i chyba tak zostanie ......

Płyny do naczyń kupuję zwykłe, bo używam ich bardzo duże ilości ;) w kuchni wlewam w dozownik w zlewie i służy mi też jako mydło w płynie :)

nie biegam podczas gotowania do łazienki ;) a nie chcę 2 dozowników

Do prania, płukania, do kapieli, do włosów i wiele innych płynów kupuję produkty niemieckie. Te same marki, ale produkowane w PL są dużo gorsze, mniej wydajne, słabo pachną itp.

W pralce używam żelu, bo lepiej się wypłukuje, proszek czasem zostaje w różnych zakamarkach pralki i gorzej się wypłukuje z ubrań.

Tomkowa suszarki nie mam, ale radę z wodą zapamiętam :) może kiedyś, jak się jej doczekam, to mi się przyda ;)

Edytowane przez ~~slonko~~

Fajna jest i cieszę się, że Twoje piękne czarne płytki znów błyszczą :)

jeszcze nie błyszczą, bo takich cudów nie ma, ale jest lepiej :)

i podkreślam, że też dzięki Twojej mieszance :) połączenie gorącej pary daje lepszy efekt

więc z tym podgrzanym octem (jak pokazywałaś na filmku) też może być dobrze

jednak uczulam, że wtedy zapach jest trudny do zniesienia ...... jak miałam nos i usta zasłonięte ....... trochę oczy mnie szczypały

otworzyłam 2 okna i drzwi .......... tyle, że naprawdę dużo tego użyłam i długo walczyłam z kamieniem

u mnie wodę mam zmiękczoną z 22 do zera. Woda ma bardzo wyczuwałny chemiczny, gorzkawy posmak, a herbata zrobiona na takiej wodzie smakuje jakby była z mydłem. Ale może mamy po prostu taki wyczulony smak - nikt z nas nie pali, nie nadużywamy soli ani innych zmacniaczy smaku.

nad tą myjką też się zastanawiam, tylko jeszcze nie wiem co mogłabym nią myć :rotfl: na pewno mopa do podłogi bym chciała. Pisz jak sie sprawuje po dalszych testach :)

u mnie jest masa szklanek w domu, ale zmywarka i tak chodzi zazwyczaj 2 razy dziennie :D specjalnie wzięłam 45 cm, żeby długo nie trzeba było zbierać - 3 osoby. Przydaję sie też przed świętami, kiedy co chwilę muszę umyć mikser :)

u mnie wodę mam zmiękczoną z 22 do zera. Woda ma bardzo wyczuwałny chemiczny, gorzkawy posmak, a herbata zrobiona na takiej wodzie smakuje jakby była z mydłem. Ale może mamy po prostu taki wyczulony smak - nikt z nas nie pali, nie nadużywamy soli ani innych zmacniaczy smaku.

hmmm ja nie wiem na jakie wartości mamy, ustawilismy pod siebie , tak zeby ma twardośc wody pasowało. Jak nabiera chemicznego smaku to trzeba u nas"odnowić źródło" . Chyba nie mamy na totalne 0 ustawionego.

dobra, mialam napisac o roznych uzyciach Dawn plynu ale musialam najpierw skonczyc sofke.

Przedewszystkim - kazdy Dawn jest bezpieczny dla skory, wlosow , zwierzakow i - dla oczyszczalni. Mimo to jest duzo mocniejszy niz inne.

Na kazdej butelce gdzie jest jakis zwierzak - znaczy mozna uzywac nawet jak jest oczyszczalnia.

podam kilka przykladow gdzie i jak mozna go uzywac, kilka z nich jak pisalam wykorzystuje, czy wszystko dziala? nie wiem, nie probowalam. Nie wiem tez czy inne plyny tez tak zadzialaja

Tym plynem myja ptaki i zwierzaki wylowione z oceanow i morz jesli gdzies byl wylany olej ze statkow.

Nadaje sie do robienia baniek dmuchanych dla dzieci - zamiast ydla - lepsze banki, tylko trzeba troche gliceryny dodac

dzieci - lubia sie upaciac. jakis smar, wazelina we wlosach itp - spokojnie mozna zmyc to tym plynem - jest na tyle delikatny ze bezpieczny a na tyle mocny ze zmyje

na przetluszczajace sie wlosy i na wlosy na ktore sie naklada duzo pianek, lakierow itp - raz na miesiac kuracja - mozna nim glowe umyc - bardziej wydajny niz szampon a nie zawiera phosphates jak wiekszosc szamponow

mieszanka z woda - najlepszy rozmiekczacz skorek przy paznokciach plus - usowa olej z plytek przez co lakier lepiej sie trzyma

mieszanka z woda - nalepsza wojna wystawiona mszycom i innym robakom - zabija je a nie kwiaty/drzewka

walka na mrowki np na podjezdzie lub w tawie

cienka warstwa plynu przy wejsciu - robactwo nie wejdzie do domu

3 krople plynu na galon wody - do mycia okien

do mycia psow - jak ma pchly - zabije robactow, wymieszany z woda i spryskany na dywany - zabija tez pchly jak pies naniosl

czyszczenie samochodowych srubokretow itp - zanurzyc w plynie - sciagnie caly olej i smary latwo i zapobiegnie rdzy

ice pack - czyli zimne oklady, w woreczki zamykane wlany i zamrozony - trzyma dluzej zimno i mozna wielokrotnie uzywac.

to co pisalyscie - czyszczenie plytek: pol butelki octu podgrzac do goraca w mikrofali (badz w garnku i przelac) dolac drugie pol plynu, wymieszac, spryskac i zostawic na kilka minut zeby przezarlo kazde naloty po mydlach, szamponach itp

zatkany kibelek - pol kubka wlac do kibelka i zostawic, potam zalac wrzatkiem

plamy po oleju na podjezdzie

tlusta cera - umyc twarz z woda i plynem

rece po smarach i olejach - wymieszac z olejem

mycie plastykowych dzieciecych basenikow czy zabawek

plamy z pomadek, oleju , niektore dlugopisy - nalozyc kropelke, wetrzec-rozetrzec a potem normalnie wyprac

przesuwane drzwi, zawiasy skrzypiace itp - dluzej trzyma niz w arerozolu

oblodzone schody: lyzeczka plynu, lyzka spirytusu i pol galona goracej wody i wylac na schody - nie beda tak szybko zamarzalay i zachodzily lodem - nie trzeba niszczyc ich sola zeby sie nie polamac

basen w lecie - nakropic na srodek wody i odsunie wszystkie pozostalosci po kremach, olejkach itp na brzegi

okulary zeby nie zachodzily mgla - nalozyc na szkla i wytrzec do sucha, zrobi sie cienka powloka

podlogi w prysznicach rozetrzec warstwe , zostawic na noc, rano umyc

mszyce na drzewkach owocowych - dwie lyzki plynu na galon wody i spryskac po obu stronach liscie, po 15 min splukac czysta woda - bo nikt nie chce jest owocow i czuc smaku plynu.

gabeczki do nakladania fluidu lub pedzle - umyc w plynie, usunie tluste mazie i beda dluzej jak nowe

jak za dlugo sie farbe na wlosach trzymalo i wyszly za ciemne - umyc w plynie, zmyje wiecej niz szampon

malujac cos - np w spray'u - zeby sie nie upaciaci - wysmarowac sie plynem i zostawic do wyschniecia, powstanie pancerzyk przed farba

namoczyc pedzle po malowaniu przed myciem

chwasty - lyzeczka plynu, kubek soli plus galon octu - to najlepiej lac tam gdzie trawy nie ma, np jak chwasty wyrastaja miedzy kostka, kamieniami itp

no tak, a jak jeszcze by mial chociaz jedna pare rak i myl sam to co do zlewu sie wrzuca bylaby bajka :rolleyes:

podejrzewam ze wiekszosc plynow mozna tak samo uzyc, byle byly bezpieczne dla skory/wlosow i nie zawieraly wybielacza - badz czegos takiego (bleach tutaj). Bo np z pryskaniem na mszyce mozna uzyc innego bo to przepis stary jak swiat.

• 2 weeks później...