slonko 28.08.2015 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 kamien tylko widze w zelazku - jak juz musze cos prasowac - najpierw mi kamien wylatuje potem woda. Wypadaloby odkamienic Mania używaj do żelazka wody destylowanej Tez tak macie? ze zamiast uzyc ta sama szklanke do picia biora nastepna? W ciagu dni bym czystej szklanki nie miala tia ........ skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Ja do żelazka używam wody z suszarki bębnowej Zamiast tę wodę po suszeniu ubrań wylewać, to przelewam do baniaka i mam super zmiękczoną wodę do żelazka Po zimie mam zapas na kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 slonko, pokaż to cudo Gdzie kupowałaś? ooo właśnie co to za cudo, bo chyba powinnam fugi na parterze odświeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 slonko, pokaż to cudo Gdzie kupowałaś? kupowałam tutaj SC2 premium http://www.karcher.se/versions/se/assets/gallery/gallery_product_15130500/15130500.jpg?150721 wcześniej czytałam różne opinie, także te negatywne jedno jest pewne - para zawsze usunie więcej zanieczyszczeń i bakterii, których nie widzimy jeśli ktoś oczekuje cudów i myśli, że taki sprzęt sam będzie sprzątał (bo tacy też byli), to niech nie kupuje chciałam taką (SC1), ale jak pisałam, ma wiele minusów, choć wygląda fajnie http://mir-karcher.by/images/products/product_img_309.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Fajna jest i cieszę się, że Twoje piękne czarne płytki znów błyszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) kwiaty, drzewka itp nie lubia rozmiekczonej wody. masz rację ...... kwiaty nie lubią, a ja mam ich dużo poza tym zwierzęta też nie powinny pic takiej wody, przynajmniej wiem, że mój kot nie może już zaczęłam z mężem rozmawiać na temat zmiękczacza, jaka to fajna rzecz, ale faktycznie ma to minusy - te 2 powyżej oraz to, że trzeba by pic/gotować wode butelkowaną, a także takiej używać do gotowania tak, jak piszesz musiałyby byc dwa ujęcia .... u mnie to już nie do przerobienia sprzęty co jakiś czas odkamieniam i chyba tak zostanie ...... Płyny do naczyń kupuję zwykłe, bo używam ich bardzo duże ilości w kuchni wlewam w dozownik w zlewie i służy mi też jako mydło w płynie nie biegam podczas gotowania do łazienki a nie chcę 2 dozowników Do prania, płukania, do kapieli, do włosów i wiele innych płynów kupuję produkty niemieckie. Te same marki, ale produkowane w PL są dużo gorsze, mniej wydajne, słabo pachną itp. W pralce używam żelu, bo lepiej się wypłukuje, proszek czasem zostaje w różnych zakamarkach pralki i gorzej się wypłukuje z ubrań. Tomkowa suszarki nie mam, ale radę z wodą zapamiętam może kiedyś, jak się jej doczekam, to mi się przyda Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Fajna jest i cieszę się, że Twoje piękne czarne płytki znów błyszczą jeszcze nie błyszczą, bo takich cudów nie ma, ale jest lepiej i podkreślam, że też dzięki Twojej mieszance połączenie gorącej pary daje lepszy efekt więc z tym podgrzanym octem (jak pokazywałaś na filmku) też może być dobrze jednak uczulam, że wtedy zapach jest trudny do zniesienia ...... jak miałam nos i usta zasłonięte ....... trochę oczy mnie szczypały otworzyłam 2 okna i drzwi .......... tyle, że naprawdę dużo tego użyłam i długo walczyłam z kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.08.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 oraz to, że trzeba by pic/gotować wode butelkowaną, a także takiej używać do gotowania) tego pkt nie rozumiem, dlaczego ?? Ja mam jedno ujecie wody, do gotowania, picia uzywam tej samej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia11 28.08.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Ja ma tak samo, jedno ujecie zupełnie wystarcza, w niektórych przypadkach woda butelkowa jest bardziej zanieczyszczona niż zwykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 dziewczyny tak wyczytałam w necie cytuje "jest zbyt jałowa" cokolwiek użytkownik miał na myśli nie wiem, może to zależy od rodzaju, od soli itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 28.08.2015 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 wklejam filmik o możliwościach zastosowania parownicy tutaj akurat model wyższy, różni się mocą i pojemnością zbiornika, wszystkie dysze, końcówki, wąż, rury są takie same. może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.08.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 u mnie wodę mam zmiękczoną z 22 do zera. Woda ma bardzo wyczuwałny chemiczny, gorzkawy posmak, a herbata zrobiona na takiej wodzie smakuje jakby była z mydłem. Ale może mamy po prostu taki wyczulony smak - nikt z nas nie pali, nie nadużywamy soli ani innych zmacniaczy smaku. nad tą myjką też się zastanawiam, tylko jeszcze nie wiem co mogłabym nią myć na pewno mopa do podłogi bym chciała. Pisz jak sie sprawuje po dalszych testach u mnie jest masa szklanek w domu, ale zmywarka i tak chodzi zazwyczaj 2 razy dziennie specjalnie wzięłam 45 cm, żeby długo nie trzeba było zbierać - 3 osoby. Przydaję sie też przed świętami, kiedy co chwilę muszę umyć mikser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.08.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 u mnie wodę mam zmiękczoną z 22 do zera. Woda ma bardzo wyczuwałny chemiczny, gorzkawy posmak, a herbata zrobiona na takiej wodzie smakuje jakby była z mydłem. Ale może mamy po prostu taki wyczulony smak - nikt z nas nie pali, nie nadużywamy soli ani innych zmacniaczy smaku. hmmm ja nie wiem na jakie wartości mamy, ustawilismy pod siebie , tak zeby ma twardośc wody pasowało. Jak nabiera chemicznego smaku to trzeba u nas"odnowić źródło" . Chyba nie mamy na totalne 0 ustawionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.08.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 dobra, mialam napisac o roznych uzyciach Dawn plynu ale musialam najpierw skonczyc sofke.Przedewszystkim - kazdy Dawn jest bezpieczny dla skory, wlosow , zwierzakow i - dla oczyszczalni. Mimo to jest duzo mocniejszy niz inne. Na kazdej butelce gdzie jest jakis zwierzak - znaczy mozna uzywac nawet jak jest oczyszczalnia. podam kilka przykladow gdzie i jak mozna go uzywac, kilka z nich jak pisalam wykorzystuje, czy wszystko dziala? nie wiem, nie probowalam. Nie wiem tez czy inne plyny tez tak zadzialaja Tym plynem myja ptaki i zwierzaki wylowione z oceanow i morz jesli gdzies byl wylany olej ze statkow. Nadaje sie do robienia baniek dmuchanych dla dzieci - zamiast ydla - lepsze banki, tylko trzeba troche gliceryny dodac dzieci - lubia sie upaciac. jakis smar, wazelina we wlosach itp - spokojnie mozna zmyc to tym plynem - jest na tyle delikatny ze bezpieczny a na tyle mocny ze zmyje na przetluszczajace sie wlosy i na wlosy na ktore sie naklada duzo pianek, lakierow itp - raz na miesiac kuracja - mozna nim glowe umyc - bardziej wydajny niz szampon a nie zawiera phosphates jak wiekszosc szamponow mieszanka z woda - najlepszy rozmiekczacz skorek przy paznokciach plus - usowa olej z plytek przez co lakier lepiej sie trzyma mieszanka z woda - nalepsza wojna wystawiona mszycom i innym robakom - zabija je a nie kwiaty/drzewkawalka na mrowki np na podjezdzie lub w tawiecienka warstwa plynu przy wejsciu - robactwo nie wejdzie do domu 3 krople plynu na galon wody - do mycia okien do mycia psow - jak ma pchly - zabije robactow, wymieszany z woda i spryskany na dywany - zabija tez pchly jak pies naniosl czyszczenie samochodowych srubokretow itp - zanurzyc w plynie - sciagnie caly olej i smary latwo i zapobiegnie rdzy ice pack - czyli zimne oklady, w woreczki zamykane wlany i zamrozony - trzyma dluzej zimno i mozna wielokrotnie uzywac. to co pisalyscie - czyszczenie plytek: pol butelki octu podgrzac do goraca w mikrofali (badz w garnku i przelac) dolac drugie pol plynu, wymieszac, spryskac i zostawic na kilka minut zeby przezarlo kazde naloty po mydlach, szamponach itp zatkany kibelek - pol kubka wlac do kibelka i zostawic, potam zalac wrzatkiem plamy po oleju na podjezdzie tlusta cera - umyc twarz z woda i plynem rece po smarach i olejach - wymieszac z olejem mycie plastykowych dzieciecych basenikow czy zabawek plamy z pomadek, oleju , niektore dlugopisy - nalozyc kropelke, wetrzec-rozetrzec a potem normalnie wyprac przesuwane drzwi, zawiasy skrzypiace itp - dluzej trzyma niz w arerozolu oblodzone schody: lyzeczka plynu, lyzka spirytusu i pol galona goracej wody i wylac na schody - nie beda tak szybko zamarzalay i zachodzily lodem - nie trzeba niszczyc ich sola zeby sie nie polamac basen w lecie - nakropic na srodek wody i odsunie wszystkie pozostalosci po kremach, olejkach itp na brzegi okulary zeby nie zachodzily mgla - nalozyc na szkla i wytrzec do sucha, zrobi sie cienka powloka podlogi w prysznicach rozetrzec warstwe , zostawic na noc, rano umyc mszyce na drzewkach owocowych - dwie lyzki plynu na galon wody i spryskac po obu stronach liscie, po 15 min splukac czysta woda - bo nikt nie chce jest owocow i czuc smaku plynu. gabeczki do nakladania fluidu lub pedzle - umyc w plynie, usunie tluste mazie i beda dluzej jak nowe jak za dlugo sie farbe na wlosach trzymalo i wyszly za ciemne - umyc w plynie, zmyje wiecej niz szampon malujac cos - np w spray'u - zeby sie nie upaciaci - wysmarowac sie plynem i zostawic do wyschniecia, powstanie pancerzyk przed farba namoczyc pedzle po malowaniu przed myciem chwasty - lyzeczka plynu, kubek soli plus galon octu - to najlepiej lac tam gdzie trawy nie ma, np jak chwasty wyrastaja miedzy kostka, kamieniami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 31.08.2015 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Jak tylko dotrze, wypróbuję natychmiast na wszystkim, co napisałaś, prawie Jeden do mnie płynie od cioci z Ameryki, drugi z drogerii, którą wklejałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 31.08.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 ja pierdziele, ile ten płyn ma zastosowań normalnie krawaty wiąże, usuwa ciąże.... Tomkowa ciekawa jestem Twoich testów. I dlaczego u nas nie ma takich płynów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.08.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 no tak, a jak jeszcze by mial chociaz jedna pare rak i myl sam to co do zlewu sie wrzuca bylaby bajka podejrzewam ze wiekszosc plynow mozna tak samo uzyc, byle byly bezpieczne dla skory/wlosow i nie zawieraly wybielacza - badz czegos takiego (bleach tutaj). Bo np z pryskaniem na mszyce mozna uzyc innego bo to przepis stary jak swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 I znowu się czegoś pożytecznego dowiedziałam . Ściskam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 11.09.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Okna w antracycie a parapety brązowe dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 11.09.2015 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Okna w antracycie a parapety brązowe dlaczego tak? pytasz o radę czy by zaczepiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts