mmikka 17.11.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Tak patrzę na te guziczki i mi się przypomniało, koleżanka ma sklep pasmanteryjny, przychodzi tam od dawna taki jeden pan, grzebie przebiera i kupuje 2-3 guziczki............ on nie wie, że ona wie, że pan jest z US Różowe E jest śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.11.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 dzięki Wani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.11.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Inspiracje genialne. Z przemalowaniem mebli też fajny pomysł myślę, że to by im dobrze zrobiło. Sama się przymierzam do tych farb Annie S... chcę biurko przemalować. Niestety gdzieś czytałam, że są dosyć nietrwałe i bardzo się rysują. Przyznam, że mnie to zmartwiło bo maja piękne kolory i z opisu wnika, że dziecinnie łatwo się nimi maluje. Tutli cofnij się kilka stron ........ rozmawiałyśmy wcześniej o farbach w sprayu ........ Mania nam doradzała co i jak wcześniej chciałam właśnie AS, ale teraz wybrałam inne opcje ......... poczekam do wiosny, może uda mi się przemalować Waniliana jakim Fluggerem malowałaś ?? może "dorzucę" do zestawu szukam farb niekłopotliwych i dobrze kryjących, by mi się nie odechiało malować zanim jeszcze zacznę mmikka a może oprócz tego, że pan był z US to dorabiał sobie dziergając takie literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 18.11.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Flugger interior, emalia akrylowado drewna. Można nią malować natryskowo, jest bardzo duży wybór kolorów. MOzesz wybrać stopień połysku. Piszka 0,27l kosztuje 53 zł u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 18.11.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Waniliana dzięki rozumiem, że podkład musi być ? a malowałaś natryskowo, czy pędzlem / wałkiem ?? na pierwszy rzut przemaluję tablicę, tylko nad kolorami się jeszcze waham http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/180250/180186.jpg a później krzesło - tzn tylko nogi, bo na siedzisko i oparcie dam uszyć pokrowce, tylko muszę inspiracje zaleźć http://images.okazje.info.pl/p/biuro-i-firma/1856/th220/ikea-torbjorn-krzeslo-obrotowe-kvarnatorp-rozowe.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 18.11.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 W piwnicy mamy stary kredens, malowałam go Śnieżką do drewna i metalu, po 24 h farba była miejscami mokra, długo niemiłosiernie śmierdzi.Nigdy już jej nie kupię. Szafkę rtv malowałam Beckers Designer, szybko schnie, nie śmierdzi, trochę mi się porysowała jak sprzęt przesuwałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.11.2015 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 mmikka dzięki za info o farbie Designer każda opinia jest przydatna śnieżki nawet nie brałam pod uwagę - jak widać słusznie wrzucam inspiracje, które chcę wykorzystać do małych zmian u córki w skróce - róż którego nie ma już tak wiele ma być zastąpiony przez miętę lub delikatny turkus jedyny dylemat mam z tapetą -bo wciąż nam się podoba, ale żadna w kropek nie jest w powyższej kolorystyce myślicie, że kropki dało by się przemalować na turkus lub miętę ?? ale tylko te ciemnofioletowe ?? czy gra nie warta świeczki ? koniecznie do uszycia piękny dywan też śliczny dywan cudna literka, akurat dla małej "sroczki" świetne, ale mało praktyczne, bo pewnie szybko się brudzi biorę wszystko stoliczek, zapewne łatwy do odmalowania (miałam kiedyś podobny, wydałam, bo był w brązie, którego nie lubię a teraz by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.11.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 cudne inspiracje. Boski pokoik wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.11.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Ależ Cię ten turkusik dopadł Też lubię. Czemu chcesz się fioletowych kropek pozbywać? Fiolety super pasują do turkusów. Pokaż fotkę ściany / pokoju, bo nie wiem co myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 20.11.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Waniliana dzięki rozumiem, że podkład musi być ? a malowałaś natryskowo, czy pędzlem / wałkiem ?? ] Malowałam pędzlem i wałkiem, pod farbę grunt Fluggera. Teraz mam dwie pary drzwi do pomalowania i chodzi mi po głowie zakup czegoś do malowania natryskowego ale nie orientowałam się w cenach jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 20.11.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Fiolety super pasują do turkusów. Pokaż fotkę ściany / pokoju, bo nie wiem co myśleć. Moje ulubione połączenie z poduszki dziecięcej. Swoją drogą gdyby ktoś trafił na tego typu tkaninę do dać mi znać proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.11.2015 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Emila w pokoju nie będzie wielkiej rewolucji zmieniamy dodatki największym wyzwaniem będzie krzesło jak nie dam rady to kupię jakieś białe i dodam poduchy turkusie lub mięcie Pestka pokój na chwilę obecną wygląda tak te ciemne kropki w dobrym oświetleniu są ciemno-różowe, bordowe ...... przy włączonych lamach wpadają w ciemny fiolet pudła już wymienione wiadomo, zabawki z każdym rokiem się zmieniają, więc część też zniknie lub zmieni miejsce i nie będzie tego różu z nich Edytowane 1 Marca 2021 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 20.11.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Fajne inspiracje, też szukam miętowych dodatków do pokoju córci więc będę się przyglądać temu co tworzysz W pokoju masz taka bazę, że łatwo zrobić metamorfozę Farbę do drewna ze swej strony polecam Altax, schnie bardzo szybko, po godzinie można malować drugi raz, nie śmierdzi, nadaje się do malowania zabawek. Kiedyś zrobiliśmy takie szafy i malowałam nią właśnie Żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 20.11.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Nieśmiało chciałabym się tylko przywitać. Przyszłam za Manią i mam nadzieję, że mnie przygarniecie. Ja już chyba spać nie będę chodziła, tylko czytała co ciekawego piszecie... Bo ciekawości tu sporo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.11.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Domalowałabym turkusowe kropki na tapecie. To lepiej wyjdzie niż zamalowywanie tych fioletowych. Takie zamalowanie zawsze będzie widać co najmniej z powodu grubości. A może też prześwitywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.11.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 SylwiaS witam i proszę rozgość sie jestes w trakcie budowy czy urządzania ? Pestko domalowanie nie wchodzi w grę, bo bedzie za duzo kropek i za duzo kolorów ....... ta tapeta urzekła mnie właśnie nieregularnością i małą ilością kropek i barw więc pewnie nie będę z nią kombinować ...... pobawię się dodatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.11.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 ... w pokoju nie będzie wielkiej rewolucji zmieniamy dodatki pokój na chwilę obecną wygląda tak te ciemne kropki w dobrym oświetleniu są ciemno-różowe, bordowe ...... przy włączonych lamach wpadają w ciemny fiolet Domalowałabym turkusowe kropki na tapecie. a ja mam inny pomysł, bo myślę, że domalowanie kropek nie sprawi, że bordowo-fioletowe się zgubią.... można kupić miętową i turkusową okleinę w rolce (albo przynajmniej upolować kolor zbliżony do takich ), kupić po metrze, wyciąć kółka i nakleić na te bordowe są też do kupienia bloki samoprzylepnego papieru kolorowego w formacie A3.... może tam jakiś fajny turkusowy się trafi? albo inny pasujący do koncepcji zmian? w ostateczności czarne kropki wśród tych innych bladych będą też super wyglądać a czarny jest w tych blokach na 100% a dziś widziałam w sklepie tapetę w motyle... nie była droga (coś ok.60 zł. za rolkę), a efekt był taki, że nie mogłam oczu oderwać genialna!!!! zwykły papier a efekt 3D zachwycający.... (neutralna, biała, szare cienie) http://b2b.polami.eu/Zdj/img/m/J65809.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 20.11.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 SylwiaS witam i proszę rozgość sie jestes w trakcie budowy czy urządzania ? Dziękuję za gościnność Właściwie jedno i drugie. Pół domu urządzam, drugie pół jeszcze w budowie, więc ciągły bałagan i kurz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.11.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Casuall dzięki za informację o farbie każda uwaga jest cenna muszę zobaczyć jaką mają paletę barw Catti to jest myśl !!! dzięki chyba najbezpieczniejszy i bezinwazyjny sposób tapeta, którą pokazałaś jest cudna SylwiaS można gdzieś obejrzeć Twoje wnętrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.11.2015 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) niestety Altax nie ma miętowego, turkusowego też nie, jest za to kolor "niebieskie migdały" zatem wybiorę pewni biel i czarny a mięta będzie w dodatkach http://www.altax.pl/produkty/altax-szybkoschnaca-emalia/ Beckers Designer też nie ma chyba, że ten rodzaj też można dobrać z mieszalnika http://beckers.pl/produkty/beckers-designer-colour.html ale chyba lepiej wybrać biel, szarość i czerń w małej ilości (tak, jak lubię a mięta w dodatkach, bo jak nam się znudzi to metamorfoza będzie łatwiejsza dziewczyny jak macie doświadczenie z farbą tablicową, to proszę piszcie muszę się dokopać do kilku wątków, bo kojarzę kilka realizacji Edytowane 23 Listopada 2015 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts