Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny miał być... będzie inny .... w podobnym stylu"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Inspiracje genialne. Z przemalowaniem mebli też fajny pomysł myślę, że to by im dobrze zrobiło. Sama się przymierzam do tych farb Annie S... chcę biurko przemalować. Niestety gdzieś czytałam, że są dosyć nietrwałe i bardzo się rysują. Przyznam, że mnie to zmartwiło bo maja piękne kolory i z opisu wnika, że dziecinnie łatwo się nimi maluje.

Tutli cofnij się kilka stron ........ rozmawiałyśmy wcześniej o farbach w sprayu ........ Mania nam doradzała co i jak :)

wcześniej chciałam właśnie AS, ale teraz wybrałam inne opcje ......... poczekam do wiosny, może uda mi się przemalować :)

Waniliana jakim Fluggerem malowałaś ?? może "dorzucę" do zestawu ;) szukam farb niekłopotliwych i dobrze kryjących, by mi się nie odechiało malować zanim jeszcze zacznę ;)

mmikka a może oprócz tego, że pan był z US to dorabiał sobie dziergając takie literki ;)

Waniliana dzięki :) rozumiem, że podkład musi być ? a malowałaś natryskowo, czy pędzlem / wałkiem ??

na pierwszy rzut przemaluję tablicę, tylko nad kolorami się jeszcze waham

http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/180250/180186.jpg

a później krzesło - tzn tylko nogi, bo na siedzisko i oparcie dam uszyć pokrowce, tylko muszę inspiracje zaleźć ;)

http://images.okazje.info.pl/p/biuro-i-firma/1856/th220/ikea-torbjorn-krzeslo-obrotowe-kvarnatorp-rozowe.jpg

mmikka dzięki za info o farbie Designer :) każda opinia jest przydatna :) śnieżki nawet nie brałam pod uwagę - jak widać słusznie ;)

wrzucam inspiracje, które chcę wykorzystać do małych zmian u córki :)

w skróce - róż którego nie ma już tak wiele ma być zastąpiony przez miętę lub delikatny turkus

jedyny dylemat mam z tapetą -bo wciąż nam się podoba, ale żadna w kropek nie jest w powyższej kolorystyce

myślicie, że kropki dało by się przemalować na turkus lub miętę ?? ale tylko te ciemnofioletowe ??

czy gra nie warta świeczki ?

adc6785734966c42a2f72258c21a6588.jpg

1aa7fdbe415a12a7103302a3b59393e9.jpg

cd7a9a999132b827208a5d12540b1210.jpg

4de9f15207398ea205553ce2bc5a953e.jpg

9587a8a4b41e33b3cd5011d3c1d27aa7.jpg

koniecznie do uszycia :)

69cc342a1b0fd6630e05669c69559fed.jpg

e4b9366ea5204a7e403576ac070265bd.jpg

f021079ed3d599b26db8d17864a1b1ab.jpg

3a87582a619868c4478b4d6444406f9a.jpg

03747480cf938480d28da3eebd97cd8a.jpg

piękny dywan

a432f082f4c24e86e4ebde9924653b60.jpg

też śliczny dywan

b180b859bb13f0fb5e1a4b0f0b4be6b6.jpg

3e0bc41da5638c0e5a9f9bb78d982f7f.jpg

cudna literka, akurat dla małej "sroczki" ;)

53d9c70cc1e3a49dcaa098ad780f6d16.jpg

świetne, ale mało praktyczne, bo pewnie szybko się brudzi :(

480be27de6849c682def5ce5d57f90a5.jpg

biorę wszystko :)

47661ab428fcd42bebd7b73a3f154d9a.jpg

stoliczek, zapewne łatwy do odmalowania (miałam kiedyś podobny, wydałam, bo był w brązie, którego nie lubię :( a teraz by się przydał :(

64ad76c268963488ec2aee4890723b92.jpg

Waniliana dzięki :) rozumiem, że podkład musi być ? a malowałaś natryskowo, czy pędzlem / wałkiem ??

]

Malowałam pędzlem i wałkiem, pod farbę grunt Fluggera. Teraz mam dwie pary drzwi do pomalowania i chodzi mi po głowie zakup czegoś do malowania natryskowego ale nie orientowałam się w cenach jeszcze

Emila w pokoju nie będzie wielkiej rewolucji ;) zmieniamy dodatki

największym wyzwaniem będzie krzesło ;) jak nie dam rady to kupię jakieś białe i dodam poduchy turkusie lub mięcie

Pestka pokój na chwilę obecną wygląda tak

te ciemne kropki w dobrym oświetleniu są ciemno-różowe, bordowe ...... przy włączonych lamach wpadają w ciemny fiolet

pudła już wymienione

wiadomo, zabawki z każdym rokiem się zmieniają, więc część też zniknie lub zmieni miejsce ;) i nie będzie tego różu z nich ;)

Edytowane przez ~~slonko~~

Fajne inspiracje, też szukam miętowych dodatków do pokoju córci więc będę się przyglądać temu co tworzysz :) W pokoju masz taka bazę, że łatwo zrobić metamorfozę :)

Farbę do drewna ze swej strony polecam Altax, schnie bardzo szybko, po godzinie można malować drugi raz, nie śmierdzi, nadaje się do malowania zabawek.

altax_emalia_szybkoschnaca_750ml_front.jpg

Kiedyś zrobiliśmy takie szafy i malowałam nią właśnie ;) Żadnych problemów :)

DSC01203.jpgDSC01201.jpgDSC01194.jpgDSC01229.jpg

Domalowałabym turkusowe kropki na tapecie. To lepiej wyjdzie niż zamalowywanie tych fioletowych. Takie zamalowanie zawsze będzie widać co najmniej z powodu grubości. A może też prześwitywać.

SylwiaS witam i proszę rozgość sie :) jestes w trakcie budowy czy urządzania ?

Pestko domalowanie nie wchodzi w grę, bo bedzie za duzo kropek i za duzo kolorów ....... ta tapeta urzekła mnie właśnie nieregularnością i małą ilością kropek i barw :)

więc pewnie nie będę z nią kombinować ...... pobawię się dodatkami

... w pokoju nie będzie wielkiej rewolucji ;) zmieniamy dodatki

pokój na chwilę obecną wygląda tak

te ciemne kropki w dobrym oświetleniu są ciemno-różowe, bordowe ...... przy włączonych lamach wpadają w ciemny fiolet

Domalowałabym turkusowe kropki na tapecie.

a ja mam inny pomysł, bo myślę, że domalowanie kropek nie sprawi, że bordowo-fioletowe się zgubią....

można kupić miętową i turkusową okleinę w rolce (albo przynajmniej upolować kolor zbliżony do takich :D ), kupić po metrze, wyciąć kółka i nakleić na te bordowe ;)

są też do kupienia bloki samoprzylepnego papieru kolorowego w formacie A3.... może tam jakiś fajny turkusowy się trafi? albo inny pasujący do koncepcji zmian? w ostateczności czarne kropki wśród tych innych bladych będą też super wyglądać :yes:

a czarny jest w tych blokach na 100%

a dziś widziałam w sklepie tapetę w motyle... nie była droga (coś ok.60 zł. za rolkę), a efekt był taki, że nie mogłam oczu oderwać :o

genialna!!!! zwykły papier a efekt 3D zachwycający.... (neutralna, biała, szare cienie)

http://b2b.polami.eu/Zdj/img/m/J65809.jpg

niestety Altax nie ma miętowego, turkusowego też nie, jest za to kolor "niebieskie migdały"

zatem wybiorę pewni biel :) i czarny a mięta będzie w dodatkach

http://www.altax.pl/produkty/altax-szybkoschnaca-emalia/

Beckers Designer też nie ma :( chyba, że ten rodzaj też można dobrać z mieszalnika

http://beckers.pl/produkty/beckers-designer-colour.html

ale chyba lepiej wybrać biel, szarość i czerń w małej ilości (tak, jak lubię :) a mięta w dodatkach, bo jak nam się znudzi to metamorfoza będzie łatwiejsza :)

dziewczyny jak macie doświadczenie z farbą tablicową, to proszę piszcie :)

muszę się dokopać do kilku wątków, bo kojarzę kilka realizacji :)

Edytowane przez ~~slonko~~