Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Nowoczesny miał być... będzie inny .... w podobnym stylu"

Recommended Posts

O, tak!! Ja też jestem za tym, aby dostawać oraz zakupywać TE PERFUMY wyłącznie w liczbie mnogiej :lol2: :lol2:

nie wiem, jak Ty, ale ja zawsze "zakupuje" w liczbie mnogiej ;)

samotne perfumy źle wyglądaja na toaletce ;)

ale serio- jednej buteleczki się nie opłaca ;) zazwyczaj kupuję jedne, które znam i drugie nowe, których nie miałam (to moja metoda na sprawdzanie, czy do mnie pasuja ;) lub takie, które już zapomniałam

Slężanka :jawdrop::razz: następnym razem, gdy będziesz chciała użyć do tak niecnych celów Aqua Armaniego plizzzz napisz do mnie - na mnie ładnie pachnie :)

Meliska no nie, niezła jesteś ;) ja z pandorka nie śpię ....... całą biżuterię zdejmuję zaraz po powrocie do domu (oprócz kolczyków, dlatego noszę małe swarovskiego z zapięciem angielskim)

mmika nie wiem, co gorsze - osoba, która zbyt mocno spryska się perfumami, czy taka, która nie używa nawet antyperspirantów i nie da się w biurze wysiedzieć

wyobraźcie sobie jaka to dla mnie męczarnia, z moim wrażliwym nosem i zamiłowaniem do pięknych zapachów :(

chyba żadna z Was tego nie ma na co dzień :(

no macie rację, artykułu produkowane za granicą są lepsze, trwalsze, smaczniejsze i od dawna to wiadomo, ale jakoś chcemy wierzyć, że przecież te produkty u nas nie są tanie i jakość powinna być przynajmniej porównywalna.......

płyny do prania i płukania od lat kupuję w tzw. "niemieckim sklepie" ........ rzeczy nie tylko ładniej i dłużej pachną, ale co najważniejsze lepiej się dopierają wszelakie zabrudzenia

albo np żelki Haribbo - niemieckie, czy szwedzkie smakują dużo lepiej :)

z alkoholem to nie sprawdzałam ;)

ale perfumy tak (chociaż w tym przypadku myślałam, że nie ma różnicy, a przynajmniej nie powinno być)

teraz wiem, dlaczego CK Eternity Moment przywieziony przez męża pachniał pięknie i długo .......... kupiony tutaj ulatnia się zbyt szybko :(

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba troszkę przesadzacie z tą dyskryminacją Polski;)

Pamiętam jak tata mi opowiadał o herbacie. Pojechał do Niemiec do fabryki liptona naprawić im jakieś maszyny i widział akurat jak przyjmowany był towar. Wielkie tiry załadowane proszkiem. Okazało się, że to barwnik do herbaty a ja zawsze się dziwiłam jak to możliwe, że z jednej ich torebki da się zrobić parę kubków herbaty:( Oczywiście produkowali to samo świństwo na rynek zachodni jak i wschodni, jedynie Wielka Brytania znana z zamiłowania do tego napoju powiedziała, że nie życzy sobie dodawania barwników do towaru przeznaczonego na ich rynek. Da się - da się.

Jeszcze inna sprawa, że czasem za granicą w odpowiednich okolicznościach natury, aury i takich tam wydaje nam się, że coś smakuje lepiej niż w rzeczywistości. Wódka pita przeze mnie w Moskwie smakowała rewelacyjnie a ta przywieziona na prezenty wylądowała w zlewie bo nie dało się tego pić.

Mmeli, to jeszcze powiedz którą butelkę kupić, tę jasną czy czarną?

taka szklana :D

http://files.vividscreen.info/soft/6516dfafcc83c507d5a877ce0feaae6c/Jack-Daniels-tall-l.jpg

bo czarna jesli sie nie mysle to plastikowa ma :p

ja przewaznie na lotnisku kupuje, badz w NO... tak samo perfumy ;)

te w PL nie sa jednak tak trwale jak kupione na promie badz na lotnisku w NO ;)

Edytowane przez Mmelisa

te w PL nie sa jednak tak trwale jak kupione na promie badz na lotnisku w NO ;)

Meliska zwracasz uwagę na promie na ceny w PLN czy ceny norweskie ?

ja się kiedyś tak nacięłam ......... patrzyłam na ceny polskie, płaciłam kartą i pobrało mi korony (płynęliśmy ze Szwecji), bank przeliczył na nasze i wyszło niemal tyle, co w perfumerii

ceny w sklepie na promie były przeliczone wg jakiegoś najniższego kursu (zapewne kupna, nie sprzedaży) i tym samym bardzo niskie

nie przyszło i do głowy, by spojrzeć na korony i przeliczać, poza tym sądziłam, że płacąc kartą zejdą mi ceny w złotówkach, jakie widniały w witrynach.

Aga to nie jest dyskryminacja Polski, ale w przypadku wymienionych produktów ma to niestety odzwierciedlenie w jakości :(

tak jest na wielu rynkach, tylko my mamy na tyle "pecha", że najwięcej na tej jakości cierpimy

ale za to są produkty, nasze rodzime, które są bardzo dobre i są chwalone za granicą - ale np. kupione w polskim sklepie w Anglii nie smakują tak samo, jak te u nas

więc działa to w dwie strony, tylko niestety nas dotyczy na szerszą skalę :(

Słonko, my zawsze staramy się płacić koronami, mają dobry przelicznik, lepszy niż w kantorze.

Raz mąż płacił kartą, ja nie pomyślałam, a on na pewno nie popatrzył na wyciąg z konta. Ale dobrze wiedzieć na przyszłość :hug:

Mój mąż, chałwowiec nałogowy, w drodze do domu kupił sobie 3 wedlowskie chałwy. Pamiętam cenę w złotówkach- 12,50. Przyjeżdżamy do domu, na schodach leży gazetka z Kauflanda, a tam ta chałwa po 6,50 :lol2::lol2:

• 3 weeks później...
dziś upolowałam fajne, piknikowe kubeczki, tylko nie mogę z telefonu wrzucić zdjęcia

Oczywiście tel zmienił mi słowo ;)

przerzuciłam zdjęcia do kompa i pokazuję kubeczki (do nabycia w sklepie-markecie P-M)

nie mają tego w gazetce

kopia_20160512_195632.jpg

kopia_20160512_195723.jpg

Edytowane przez ~~slonko~~

jałowiec, raczej chiński- tak jak mówią dziewczyny, może "stricta"....albo poszukaj pod jakimś "blu". Rośliny ze świeżymi odrostami - iglaki szczególnie - wyglądają ślicznie, mięciutko i i ich wygląd może fałszować obraz dorosłej rośliny Edytowane przez ave!