Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ KTOKOLWIEK WIE

Recommended Posts

Mam podobny problem, ale odradzano mi zakupy przez internet

Jak to naprawdę duża ilość to poszukaj szkółki gdzieś w bliższej okolicy a nawet i dalszej

Co do podanej strony to są dość drodzy

Może allegro, tam chociaż komentarze są

Może ktoś kupował w tych sklepach?

http://www.drzewa.com.pl/

http://sadzonki.abc24.pl/default.asp

Kupowaliśmy z mężem drzewka i krzewy na allegro. Przyszły na prawde dobrze zabezpieczone, nic sie z nimi nie stało podczas transportu.

szukaliśmy po komentarzach dobrego sprzedawcy i się udało.

Aaa zamawiałam tez cebulki kwiatów - wsio ok :)

Tak więc mogę polecić zakupy na allegro

kwitły Ci już te cebulki?

Kwitły. I zgadzały się co do koloru kwiata......czarne tulipany wyrosły czarne itp itd ;)

Powiem tak, zamawialismy pierwszy raz rośliny i własnie po to aby sprawdzić czy faktycznie jest to warte tej niskiej ceny (nie ma co ukrywać, ze taniej mozna kupić). Sadzonek było tyle ile trzeba i każda nadawała sie do zasadzenia (150szt), z każdej cebulki wyrósł kwiatek i taki jak miał być.

Dlatego pewnie inne rośliny tez kupię na allegro i mam nadzieje, ze tez z nich "cos" wyrośnie

Niejednokrotnie kupowałem drzewka na allegro jak nie mogłem czegoś dostać w szkółce i generalnie nie polecam. Rośliny są droższe niż w szkółkach, zawyżany jest ich wiek, nie są odpowiednio przycinane, bo najważniejszym parametrem jest wysokość, są w zbyt małych doniczkach i ogólnie w porównaniu do tych z szkółki są wybiedzone i wolniej rosną, trudniej się adoptują.

Nie mówię, że nie będę kupował na allegro, bo jestem dość leniwy i nie chce mi się zjeżdżać dziesiątek szkółek, ani nawet kilku w poszukiwaniu konkretnej odmiany, ale zdaję sobie sprawę, że roślinka z allegro nie będzie najwyższych lotów.

Komentarze, no cóż, roślinka dociera, żyje, wysokość ma zazwyczaj odopwiednią, gatunek się zgadza, więc trzeba pozytyw mimo niesmaku co do jej jakości.

Jak macie możliwość, to warto podjechać do szkółki.

Kupowałem dużo roślinek od kilku użytkowników:

www e-co pl, gladi20, tom-szym - jego szczególnie nie polecam, garden centre, blue-eyess, GADAR AG, tomgarden pl, i jeszcze od kilku innych, których nie chce mi się już szukać.

Nie mogę powiedzieć, że któryś z nich mnie oszukał, na allegro jest na pewno dużo gorszy chłam, przypuszczam, że oni są jednymi z lepszych sprzedawców, ale powtarzam w porównaniu do szkółek mają drogo i słaba jakość.

Acha jeśli chodzi o ceny w szkółkach to być może mam słabe rozeznanie, bo zamawiam zawsze od koleżanki, która pracuje w dużej szkółce i sprzedaje mi po cenach hurtowych, ale jakość jest bez porównania.

Jak kiedyś rozmawiałem z nią o wysokości sadzonek np. pęcherznicy, to nie mogliśmy się porozumieć, bo ja podawałem jej ceny z wysokością roślin, którą reklamowali się allegrowcy i kupiłem od niej pęcherznice kilkanaście centymetrowe, później okazyjnie kupiłem na allegro większe takie i po sezonie okazało się, że te z allegro nie urosły za wiele i są biedniutkie, a te z szkółki znacznie je przegoniły i są piękne, zdrowe i dobrze rozkrzewione.

Witajcie , ja również kupuję na allegro .Nigdy nie byłam zawiedziona -polecam sprzedawcę smilingface. Ma naprawdę ładne rośliny chociaż mogą wydawać się drogie.Kupowałam również na stronie -ZIELONY ATLAS ROŚLIN i muszę przyznać ,że niektóre z roślin mają bardzo dobre ceny np. ciekawe odmiany klonów

U mnie znakomita wiekszosc roslin ogrodowych zakupiona zostala na allegro, Nigdy nie zawiodlam sie. Podobnie jak na sklepie oczarjk. W internecie tez kupowalam olbrzymie bambusy, które swietnie przyjely sie i nawet zima pieknie szumia za oknem :)

"Od zawsze" kupuję we Florexpolu - chyba od początku jego istnienia. Ceny - czasem wyższe, czasem niższe niż gdzie indziej - nie kupuję hurtowych ilości, nie rujnuje mi to portfela. Za to nigdy się nie zawiodłem. Zresztą staram się nie zamawiać "żywych" roślin - transport czy to kurierem czy pocztą zawsze stanowi dla nich zagrożenie. Czasem jednak coś w oko wpadnie no i "nie ma siły" :D, trzeba zamówić.

Ale ja zawsze zywe, czasem naprawde pokazne rośliny kupuje w necie. Transport kurierem. Jeszcze nigdy nie było problemu z jakimkolwiek uszkodzeniem roślin

moje oserwacje z allegro jak witomark.

kupiłam od róznych sprzedawców, też smillingface, generalnie wszystko rosnie ale... posadziłam trytomy z allegro a potem dokupiłam u ogrodnika. Nie ma porównania, to od ogrodnika były olbrzymie a te z allegro - no, były, kwitły i tyle. Sadzonki ligustra wegetują drugi rok, przyrosty mają że ledwo widać, obok rośnie jak szatan krzaczek przesadzony z mojego ogrodu.

generalnie róznice widać dopiero, jak się posadzi obok te z allegro i te od ogrodnika. jak nie ma porównania, to się człowiek cieszy, że rośnie i tyle.

witomark Piszesz że nadal będziesz kupować na allegro. Napisz od kogo z już Ci znanych sprzedawców jeszcze raz kupisz.

Zastanawiałem się nad kupnem sadzonek od garden_centre, tylko troszkę mnie przestraszyłeś

Napisałem, że kupię z allegro, jak nie dostanę w szkółce, ale będę się liczył z tym że roślina nie będzie pierwszego gatunku.

Nie kupię na pewno od tom-szym ma kilka loginów na allegro, dlatego że mocno przesadza z zachwalaniem swoich sadzonek wprowadzając kupujących w błąd.

www e-co pl, też już bym nie kupił, bo ma co prawda tanio, ale bardzo marne sadzonki.

Garden centre akurat ma tanie młode sadzonki i za tą cenę jestem zadowolony z jego roślinek, kupowałem je w miejsca, gdzie nie zależało mi na czasie ich wzrostu.

Kupowałem u niego też borówki amerykańskie, i ogólnie ok, tylko trochę mało rozkrzewione no ale cena niska.