Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rury wielowarstwowe (PE-X/Al/PE-X)

Recommended Posts

Witam,

mam ogrzewanie olejowe z Rury wielowarstwowe (PE-X/Al/PE-X) i co jakis czas musze dopuscic wody , juz przeszukalem wszystko i nic nie znalazlem zadnego wycieku i tak juz jest od 3lat.

co to moze byc ??

pewnie instalator zechciał zaoszczędzić i wstawił ci rurę no neim a może takzwaną chinszczyznę bez powłoki antydyfuzyjnej

tanie mięso psy jedzą

i tak masz alu-pexa taniego,a teraz z czasem będziesz musiał wymienić instalacje jak zacznie bardziej puszczać, kupisz nowego pexa a do tego kucie i łatanie podłogi oraz to co na niej to już nie mały koszt;

a taniej by cie wyszło od razu kupić pexa np z wavinu

Buhahahaahahaa....

Wielkość ubytku zależy od ceny/marki rury.... nieźle.

To się doświadczeniami wymieniliście...

Na drzewo!

chodziło mi o to, że rura z wavinu ma 30 letnią gwarancje a taka np chińska, to jaką ma gwarancję;

produkt markowy - renomowanej firmy będzie prawie zawsze lepszy od chińszczyzny nieznanego producenta

i podejżewam, że gdyby autor postu miał pexa dobrej firmy to by nie miał takiego problemu

i masz swoje Buhahahaahahaa.... co by to nie znaczyło w twoim języku

chodziło mi o to, że rura z wavinu ma 30 letnią gwarancje a taka np chińska, to jaką ma gwarancję;

produkt markowy - renomowanej firmy będzie prawie zawsze lepszy od chińszczyzny nieznanego producenta

i podejżewam, że gdyby autor postu miał pexa dobrej firmy to by nie miał takiego problemu

No i co z tego że ma 30 letnią gwarancję? Czytać nie umiesz? Napisał - sprawdziłem - nic nie cieknie - dolewać muszę. Więc co chcesz reklamować przez następne 30 lat?

I co jeszcze "podejżewasz" Sherlocku?

Buhahahaahahaa....

Na drzewo!

i masz swoje Buhahahaahahaa.... co by to nie znaczyło w twoim języku

Przecież pisze"...juz przeszukalem wszystko i nic nie znalazlem zadnego wycieku i tak juz jest od 3lat. "

Toż to on ma najlepsze rury bo oddychają :lol:

a jak oddychają to pare wodną ( wode) oddają to musi ubywac wody! 8)

Witam,

mam ogrzewanie olejowe z Rury wielowarstwowe (PE-X/Al/PE-X) i co jakis czas musze dopuscic wody , juz przeszukalem wszystko i nic nie znalazlem zadnego wycieku i tak juz jest od 3lat.

co to moze byc ??

Obniż bieg pompy. Możliwe , że mając opory wchodzi w kawitację. I masz powietrze.

Co do rury - bez bariery a-dyf(lub no-name) może tak być, choć to raczej w minimalnym stopniu.

Buhahahaahahaa....

Na drzewo!

Do domu wracasz? 8)

Raczej nie, bo się boję, że się potknę o twojego małego schowanego w trawie.

To żeś mi teraz reklamę zrobił! :D

Będę się musiał odpędzać od napalonych lasek... :lol:

PS - sugeruję jakieś ziółka na uspokojenie...a może i poczucie humoru się przypadkiem pojawi? 8)

Mały

uuuuu... sama elita hydrauliczna się zjawiła i wspólnie uradzili, że niemarkowe rurki przepuszczają co roku wodę bo są niemarkowe.... choć to zdarza się rzadko, no ale tu po tym jakże bogatym opisie instalacji natychmiast się fachmanom nasunęła taka myśl do głowy.

no cóż pozostaje tylko przypomnieć:

"Jasiu ucz się, bo całe życie będziesz klucze podawał"

tanie mięso psy jedzą

i tak masz alu-pexa taniego,a teraz z czasem będziesz musiał wymienić instalacje jak zacznie bardziej puszczać, kupisz nowego pexa a do tego kucie i łatanie podłogi oraz to co na niej to już nie mały koszt;

a taniej by cie wyszło od razu kupić pexa np z wavinu

Mam wrażenie, że coraz więcej ludzi wierzy w reklamy.

Konia z rzędem temu co uroni kropelkę z polietylenu sieciowanego.

PS:

Na dziesiątkach połączeń które masz pewnie delikatnie puszcza, może z czasem się doszczelni, albo nie. :)

Kontroluj sprawę i nie przejmuj się.