Hydraulik 24.02.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 bobiluk napisał: Witam, mam ogrzewanie olejowe z Rury wielowarstwowe (PE-X/Al/PE-X) i co jakis czas musze dopuscic wody , juz przeszukalem wszystko i nic nie znalazlem zadnego wycieku i tak juz jest od 3lat. co to moze byc ?? Samo hasło ze spada mi ciśnienie na CO nic nie znaczy w 90 % przyczyną spadku ciśnienia są nieszczelności na złączkach, pompach, odpowietrznikach automatycznych że już o rozdzielaczach z zaworami ze śrubunkiem nie wspomnę to że sprawdzałeś to nic nie znaczy sprawdzić powinna osoba z doświadczeniem w sprawdzaniu Poszukaj śladów wyschniętej wody to takie brązowe plamy przy złączkach i czy jest okres kiedy spadki ciśnienia się nasilają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 24.02.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 janekbo napisał: no cóż pozostaje tylko przypomnieć: "Jasiu ucz się, bo całe życie będziesz klucze podawał" masz rację Jasiu albo Janku widzę, że może nie jesteś stracony, skoro wiesz co Cię boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.02.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 że zapytam: instalacja otwarta czy zamknięta? ludziki, ale autor wcale nie pisze jakie ma te rury i za ile, a wy już dyskusję z innego wątku kopiujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrynski 25.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 mariankossy napisał: piotrynski napisał: moze zawor w kotle przepuszcza,tego nie widac.ajj drugi raz... Jaki zawór przepuszcza ???no napewno nie scianka rurki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miarodajny3 09.06.2022 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Czy dobrym pomysłem jest samodzielne układanie rur wielowarstwowych nie będąc hydraulikiem?Chcę ułożyć takie rury do grzejników i wody w warstwie podłogi (stryropian + wylewka cementowa).Czy oprócz tego, że powinny być prowadzone po łuku (ze względu na rozszerzalność cieplną) i pod przewodami elektrycznymi, na coś jeszcze trzeba zwócić uwagę?Czy powinny być w peszlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts