aspect 24.02.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi stąd pytanie. Sprawa wygląda następująco:Po wylaniu wylewek okazało się, że dolna krawędź ramy okna tarasowego jest ok. 2,5 cm ponad poziomem wylewki. Zakładając, że dojdą jeszcze płytki (cos ok. 1,5 cm) to i tak dolna krawędź ramy będzie ponad poziomem podłogi. Wiem, że tak być nie powinno. W jednym z Twoich postów wyczytałem, że rama powinna być poniżej poziomu wylewki ok. 2 cm. Co można teraz z tym zrobic? Jest jakiś patent na zaizolowanie tego mostka cieplnego?Z góry dziekuje za odpowiedźOkno jest spore (270x230) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.02.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Chyba mnie źle zrozumiałes. Napisałem że ewentualnie można zakryć maksimum 2 cm oscieznicy by skrzydło było jeszcze nad podłoga i by był do niego dostęp w przypadku konieczności regulacji. Poza tym nie jest źle-gorzej gdyby wylewka wyszła powyżej oscieznicy teraz to tylko kwestia estetycznego wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 25.02.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 dzieki za odpowiedź juz myślałem że coś źle policzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 26.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mam też okno balkonowe wyżej niż posadzkę. Mam parapet. Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 26.02.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi stąd pytanie. Sprawa wygląda następująco: Po wylaniu wylewek okazało się, że dolna krawędź ramy okna tarasowego jest ok. 2,5 cm ponad poziomem wylewki. Zakładając, że dojdą jeszcze płytki (cos ok. 1,5 cm) to i tak dolna krawędź ramy będzie ponad poziomem podłogi. Wiem, że tak być nie powinno. W jednym z Twoich postów wyczytałem, że rama powinna być poniżej poziomu wylewki ok. 2 cm. Co można teraz z tym zrobic? Jest jakiś patent na zaizolowanie tego mostka cieplnego? Z góry dziekuje za odpowiedź Okno jest spore (270x230) Ale przecież zawsze można dołożyć listwę ścienną/cokolik i po problemie. Wada jest tylko taka, że Twoje okno będzie miało wysoki próg przy wychodzeniu (który mógłby być niższy gdybyś miał okno niżej zamontowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 20 mm więcej? Cóż to za dodatkowy próg W HKS z założenia jest o 20-25 mm wyżej i jakoś nikomu to nie wadzi spójrz na to inaczej jakie tam 20 mm toż to tylko 2 cm Gdyby tylko takie błędy były na budowach hi hi hi wczoraj kuliśmy nadproża bo się promień łuku murarzom lekko omsknął a na innej budowie, gdzie montaż będzie niebawem czeka nas podobna sytuacja tyle tylko że w większej skali - dwa łuki do totalnego wykucia by łukami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 26.02.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 ja jestem z tych co sami dwa razy policzą zanim każa cos zrobic, dlatego te 2 cm (albo jedynie dwie setne metra) to byłaby porażka Z drugiej strony to nauczyłem sie tez że budowa to nie apteka i nigdy nie będzie co do milimetra z wykształcenia jestem ksiegowym a z zawodu bankowcem, stąd takie przywiazanie do liczb i dokładności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts