Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy misją" Polaków jest łozyć na tzw. "misje"

Gość

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy

To mnie teraz wzruszyłeś z tym kagankiem kultury i dobrami narodowymi.

Aha! Jak nie mam ochoty płacić akcyzy , to mogę nie pić gorzały.

Znowu mam jakiś wybór. TVP nie daje mi żadnego.

TVP i PR sa naszymi dobrami narodowymi utrzymywanymi z naszych kieszeni. I bezsprzecznie niosa ten kaganek oswiaty/kultury.

O tu: " niosa " gdzieś Ci Ł uciekło, ma być "niosła", niosła. Albo "niosły". Przy czym PR chyba w większym stopniu.

...TVP i PR sa naszymi dobrami narodowymi utrzymywanymi z naszych kieszeni. I bezsprzecznie niosa ten kaganek oswiaty/kultury.

niosa, niosą ...

Ziobro nosił rządowego laptopa do domciu zastępczyni dyrektora Agencji Informacji TVP S.A. - Patrycji Koteckiej /zwanej przez niektórych pieszczotliwie Pati - Koti /

i co z tego wynikło ?

ano Ziobro musiał rozpier ... lic rzadowego laptopa, a my musimy za ekscesy "misyjnych" ekstrawagancji tej pary płacicć ....

To mnie teraz wzruszyłeś z tym kagankiem kultury i dobrami narodowymi.

Przyznaje, zabrzmialo patetycznie (efekt niezamierzony).

O tu: " niosa " gdzieś Ci Ł uciekło, ma być "niosła", niosła. Albo "niosły". Przy czym PR chyba w większym stopniu.

I tu dyskusja moze napotkac pewne trudnosci bo to jest bardzo subiektywne zagadnienie. Dla jednego niosa dla drugiego niosla, niosly.

Gość Pepeg z Gumy

Ziobro nosił rządowego laptopa do domciu zastępczyni dyrektora Agencji Informacji TVP S.A. - Patrycji Koteckiej /zwanej przez niektórych pieszczotliwie Pati - Koti /

i co z tego wynikło ?

ano Ziobro musiał rozpier ... lic rzadowego laptopa, a my musimy za ekscesy "misyjnych" ekstrawagancji tej pary płacicć ....

Ch..j z laptopem, naród jakoś się złoży.

Gorzej z niektórymi pensjami i ich przełożeniem na treści i wartości jakie niosą opłacani.

Wracając do tematu babć i niepłacenia abonamentu to zdaje się, że weszło jakieś nowe prawo, iż zwolnieni mają być już od 60 roku życia po dokonaniu odpowiedniego zgłoszenia.

Swoją drogą nasza kochana TVP już dawno zaprzestała swojej wielkiej misji i jest jednym wielkim bełkotem. Wartościowe programy czy filmy serwuje wcześnie rano albo grubo po północy i zdecydowanie jestem w gronie przeciwników płacenia abonamentu. Co gorsza popularne platformy cyfrowe zaczynają doganiać już poziom naszej "kochanej" TVP i też nie za wiele można tam zobaczyć poza powtórkami.

:-? :roll: