pierwek 26.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dlaczego nie wiadomo? Właśnie wiadomo. Może stanąć. MPZP dla tej działki miałem dokładnie przestudiowany przed kupnem działki. chodzi mi o to JAKI ten domek może być. Nieraz warunki są tak dokładnie określone że trzeba nieźle się naszukać projektu albo przerabiać żeby mieścił się w wymaganiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakos 26.02.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Cześć ziomal ja juz pobudowałem [ dostawiłem do starego nowy ] w Kobyłce . Wejdz też na grupy budujące są ludzie z okolicy lub pytaj jak będę wiedział to podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 01.03.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Cześć ziomal ja juz pobudowałem [ dostawiłem do starego nowy ] w Kobyłce . Wejdz też na grupy budujące są ludzie z okolicy lub pytaj jak będę wiedział to podpowiem. Witaj. Może znajdę jakąś ekipę z Kobyłki, to byłoby najlepsze. W międzyczasie napisałem do kilku firm budujących domy. Dostałem taką ofertę. Czy to drogo czy bardzo drogo? 155kzł za stan surowy otwarty... Ceny netto. http://img535.imageshack.us/img535/3844/ofertastansurowykopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 01.03.2010 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 nie martw się, zaczniesz, to pójdzie. Ewa, właśnie zakończyłem czytanie Twojego dziennika (pierwszy dziennik który przeczytałem). Bardzo piękny domek, super to wszystko zrobiliście Gratulacje! Ja będę miał trudniej, bo pracuję zawodowo i nie będę mógł być częstym gościem na budowie. Codziennie rano tak (pewnie do 8:00, 8:30 aby do pracy zdążyć na 9:00) i po pracy będę od ok. 17:00 przez kilka godzin. W razie potrzeby będę mógł raz na tydzień, dwa tygodnie wyskoczyć z pracy na 2-3 godziny albo wyjść wcześniej, np. ok. 15:00. No i będę mógł wziąć ze 3 tygodnie urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 01.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Cześć ziomal ja juz pobudowałem [ dostawiłem do starego nowy ] w Kobyłce . Wejdz też na grupy budujące są ludzie z okolicy lub pytaj jak będę wiedział to podpowiem. Witaj. Może znajdę jakąś ekipę z Kobyłki, to byłoby najlepsze. W międzyczasie napisałem do kilku firm budujących domy. Dostałem taką ofertę. Czy to drogo czy bardzo drogo? 155kzł za stan surowy otwarty... http://img535.imageshack.us/img535/3844/ofertastansurowykopia.jpg Drogo... dla mnie drogo. Nas stan surowy zamknięty kosztował 130 tys. złotych (w tym zakupione materiały do inst. elektr. i przydomowa oczyszczalnia ścieków z oprzyrządowaniem)... Może warto kupić mały drewniany domek z casto albo obi i poszukać budowlańców dlaej niż pod Wa-wą? W okolicach Łodzi ekipy do SSO do mojej chatki wołały 25-40 tyś zł za robociznę. Twój domek jest dużo mniejszy i bardziej prosty - powinno być taniej...... dużo taniej. Rozmawiaj od metra powierzchni użytkowej - nie chcą tak za bardzo, ale się da i opłaca. W umowie określ co wchodzi w zakres robót budowlanych. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.03.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Rozmawiaj od metra powierzchni użytkowej - nie chcą tak za bardzo, ale się da i opłaca. a co murarzy interesuje powierzchnia użytkowa? nie znam obecnych cen ani tej firmy (może są superświetni) ale ja w 2007r zmieściłem się w 50k pln za robociznę SSO powierzchnia po podłogach ca 290m2. W tym robocizna dachu która wyniosła około 14k pln. Dach z dachówki cementówej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 08.03.2010 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Z kredytem jednak jest problem, będę musiał rok poczekać na złożenie wniosku kredytowego. Ten czas przeznaczę na dokształcanie się i wybór odpowiednich technologii i materiałów. aglig mi zasugerował/a aby powiększyć szerokość garażu. Rozumiem, że zrobi to architekt adaptujący projekt, zaś biuro projektowe musi wyrazić zgodę na taką modernizację projektu? Chcę powiększyć szerokość garażu o 50cm, będzie moim zdaniem wystarczająco. Dodatkowo chciałbym dodać okno w spiżarni i powiększyć okna od południa. To chyba wszystkie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 11.03.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dostałem kolejną ofertę wybudowania mojego domu przez firmę (do stanu deweloperskiego). Koszt wykonanie powyższego zakresu domu – 425 000,00 zł/ netto + 7% VAT S Oferta zawiera koszty wszystkich materiałów, robocizny, sprzętu, oraz zaplecza budowy Oferta zawiera koszty przygotowania technicznegoi obliczeń instalacji sanitarnych i elektrycznych Oferta uwzględnia nadzór kierownika budowy i prowadzenie dziennika budowy Oferta nie uwzględnia wykonania schodów zewnętrznych i tarasów oraz obróbki cokołu Oferta dotyczy robót budowlanych w obrysie budynku. Wykonanie fundamentów zostało wycenione przy założeniu, że poziom wody gruntowej znajduje się poniżej poziomu posadowienia. W ofercie przyjęto grubość podsypki piaskowej płyty fundamentowej równą 20 cm. W przypadku konieczności zwiększenia lub zmniejszenia grubości podsypki wartość pozycji 6 Podłoża pod posadzki zostanie przekalkulowana według rzeczywistego obmiaru z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Kupowanie materiału samemu jest dużo tańsze niż zlecenie tego firmie. Trzeba koordynować dostawy, mieć dobry układ w hurtowniach, myśleć, ale opłaca się. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.08.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam w klubie słoneczkowiczów Mnie stan deweloperski kosztował łącznie ze wszystkim 288.000 zł. Warto robić samemu. Pozdrawiam i czekam na foty z palu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 17.08.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam w klubie słoneczkowiczów Mnie stan deweloperski kosztował łącznie ze wszystkim 288.000 zł. Warto robić samemu. Pozdrawiam i czekam na foty z palu boju. Skłaniam się jednak do projektu Tymek Horyzontu. Tymek jest nieco większy, ale niekoniecznie droższy. Mam nadzieję, że na wiosnę start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 18.08.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Nam też się podobał ten projekt, ale nie wybraliśmy go ze względu na brak pomieszczenia na pralnię, a takie jest nad garażem w projekcie Słoneczko, troszkę małą łazienkę na dole - to tak w skrócie. Życzę powodzenia w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts