bolej 26.02.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 No ja też już się napaliłem na przyczepki kempingowe (+ krowa) ale chyba nic z tego. Dusia, 1800m^2, ale są warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.02.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 widzę minęliśmy się, ale co z tą odległością? można w granicy? bo co do powierzchni to już jest jasność chyba, Siwy coś tam poprawił, Siwy będzie dom czy domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 To zależy od powierzchni dzialki. Powierzchnia działki x 0,25 = max. powierzchnia budynku. Odległości, moim zdaniem – ustawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej 26.02.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Tak to wygląda, nie ma wogóle zapisu o odległości, czyli stawiam na 4m. Mam nadzieje że sie wszyscy czegoś dzisiaj nauczyliśmy. Ja np. sie nauczyłem żeby nie kupować działek bez zapoznania sie z MPZP Jakby ktoś mogł jeszcze potwierdzic że dobrze rozumiem zapis o powierzchni i wydzielaniu (powyżej) to będę mogł spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Jedyne możliwe „utrudnienie” wg,. tego MPZP: minimalna powierzchnia nowo wydzielanych działek – 1800 m2. Wymóg ten nie dotyczy działek plombowych położonych pomiędzy istniejącą zabudową, o ile możliwe jest zachowanie ustalonej intensywności zabudowy, nawiązanie gabarytem do obiektów sąsiednich (z wyłączeniem obiektów przeznaczonych do likwidacji) oraz realizacja wymaganego przepisami szczególnymi programu towarzyszącego, A tu bardzo blisko do uznaniowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.02.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wymagania dotyczące zasad lokalizacji i formy nowo projektowanej zabudowy oraz sposobu zagospodarowania i parcelacji terenu zawarte w dalszych częściach niniejszej uchwały nie dotyczą inwestycji realizowanych na terenach wydzielonych w oparciu o prawomocne decyzje wydane przed wejściem w życie niniejszej zmiany w planie. była jakaś decyzja? a to jakby się wyklucza z tym co Siwy zapodałeś wyżej .. czy ja mam pomroczność... ........... a już widzę ty piszesz o plombach, a tu o nowych wydzieleniach... a jest jakaś różnica?...w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej 26.02.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Nie wiem co stanowi decyzje (żeby nie było że jestem debilem - wyjechałem z kraju jak miałem niecałe 3 lata, pewnych rzeczy poprostu nie rozumiem, szczególnie w takim języku urzędniczym). W każdym razie mam przed sobą KW, gdzie pisze coś takiego: Założenie ksiegi wieczystej w wyniku odłączenia części nieruchomości z innej KW....1989 Czy to jest decyzja? Chociaż żeby była jasność w temacie, to chodzilo o zapis ktory zacytował sSiwy12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.02.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 ja sama nie wiem czy dobrze rozumiem, chyba chodzi o prawomocną decyzję podziałową (wydzielenie działki) przed uchwaleniem planu, ale to nie problem bo z wydzieleniem jest okTylko co z zasadami itp, Siwy pewnie rozszyfruje, w razie czego trzeba się podpierać korzystnymi dla Ciebie ustaleniami planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej 27.02.2010 02:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 To jeszcze mam takie pytanie. Czytając forum odniosłem wrażenie że MPZP jest zmieniane co 10 lat. W moim przypadku było by to w tym roku. Jednak nigdzie nie pisało jednoznacznie że tak ma być. To jak to jest? bo tyle emocji, a jeszcze mi coś zmienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.02.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 nie ma takiej reguły, o zmianie planu decyduje rada gminy podejmując uchwałę o przystąpieniu do sporządzania, najczęściej na wniosek właścicieli gruntów.Uchwały można śledzić na stronie BIP(nazwa gminy).No chyba, że zmieni się ustawa o zagospodarowaniu przestrzennym i wywróci wszystko do góry nogami co się kiedyś już zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts