PampersBoy 26.02.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 WitamJestem nowy na forum więc witam wszystkich bardzo serdecznie. Problem polega na tym, że muszę zrobić otwór w suficie z regipsu, jak to zrobić??Wyciąć otwór w kształcie kwadrata piłą lub nożykiem to wiem, ale jak później go zasłonić, myślę nad klatką rewizyjną lub przyczepieniu brakującej części sufitu na magnes by w każdej chwili można było się tam dostać (do komina). Poradźcie jak to zrobić. Druga sprawa to prawdopodobnie będę musiał zrobić dodatkową wentylację pod piec. Będą musiał ją przeciągnąć z klatki schodowej. Pytanie jest czym przewiercić ścianę i jaki wielki otwór musi być. ściana ma ze 30cm grubości. Poradzicie jak to zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 26.02.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Problem polega na tym, że muszę zrobić otwór w suficie z regipsu, jak to zrobić?? Wyciąć otwór w kształcie kwadrata piłą lub nożykiem to wiem, ale jak później go zasłonić, myślę nad klatką rewizyjną lub przyczepieniu brakującej części sufitu na magnes by w każdej chwili można było się tam dostać (do komina). Poradźcie jak to zrobić. najestetyczniej - znajdź drzwiczki rewizyjne http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=rewizyjne Druga sprawa to prawdopodobnie będę musiał zrobić dodatkową wentylację pod piec. Będą musiał ją przeciągnąć z klatki schodowej. Pytanie jest czym przewiercić ścianę i jaki wielki otwór musi być. ściana ma ze 30cm grubości. Poradzicie jak to zrobić?? Przecinak + młotek prawdopodobnie wystarczy kratka fi 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PampersBoy 26.02.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Problem polega na tym, że muszę zrobić otwór w suficie z regipsu, jak to zrobić?? Wyciąć otwór w kształcie kwadrata piłą lub nożykiem to wiem, ale jak później go zasłonić, myślę nad klatką rewizyjną lub przyczepieniu brakującej części sufitu na magnes by w każdej chwili można było się tam dostać (do komina). Poradźcie jak to zrobić. najestetyczniej - znajdź drzwiczki rewizyjne http://allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=rewizyjne Druga sprawa to prawdopodobnie będę musiał zrobić dodatkową wentylację pod piec. Będą musiał ją przeciągnąć z klatki schodowej. Pytanie jest czym przewiercić ścianę i jaki wielki otwór musi być. ściana ma ze 30cm grubości. Poradzicie jak to zrobić?? Przecinak + młotek prawdopodobnie wystarczy kratka fi 150 Drzwiczki w ostateczności, myśle nad podwieszeniem tego kwadratu 30x30 na magnesach tylko nie wiem czy jest to możliwe. Przecinak i młotek odpada. Musi to być ładnie i schludnie zrobione. Może otwornicą?? I do tego otworu wsadzić rurę zakończoną kratką z każdej strony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Problem polega na tym, że muszę zrobić otwór w suficie z regipsu, jak to zrobić?? Wyciąć otwór w kształcie kwadrata piłą lub nożykiem to wiem, ale jak później go zasłonić, myślę nad klatką rewizyjną lub przyczepieniu brakującej części sufitu na magnes by w każdej chwili można było się tam dostać (do komina). Poradźcie jak to zrobić.Co prawda nie w suficie, ale mam rewizję na ściance koło kibelka. W rigipsie wycięty kwadrat, wstawiona ramka z magnesami a kwadrat rigipsa ma kawałki metalu. Metal trzyma się magnesów a połączenie ścianki z tym wyciętym kawałkiem zamaskowane akrylem. Jak będzie potrzeba akryl się wytnie i dostęp będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PampersBoy 26.02.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Co prawda nie w suficie, ale mam rewizję na ściance koło kibelka. W rigipsie wycięty kwadrat, wstawiona ramka z magnesami a kwadrat rigipsa ma kawałki metalu. Metal trzyma się magnesów a połączenie ścianki z tym wyciętym kawałkiem zamaskowane akrylem. Jak będzie potrzeba akryl się wytnie i dostęp będzie. Właśnie o takie coś mi chodziło możesz to szczegółowo opisać, pokazać jakieś zdjęcia, i jakich materiałów użyłeś do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Co prawda nie w suficie, ale mam rewizję na ściance koło kibelka. W rigipsie wycięty kwadrat, wstawiona ramka z magnesami a kwadrat rigipsa ma kawałki metalu. Metal trzyma się magnesów a połączenie ścianki z tym wyciętym kawałkiem zamaskowane akrylem. Jak będzie potrzeba akryl się wytnie i dostęp będzie. Właśnie o takie coś mi chodziło możesz to szczegółowo opisać, pokazać jakieś zdjęcia, i jakich materiałów użyłeś do tego.kupujesz jakąkolwiek rewizję, która umożliwi Ci przykręcenie płyty g-k i montujesz Tak patrzę na allegro i próbuję znaleźć to co mam u siebie i na razie nie widzę. Ale z rozwiązań na przykład możesz wykorzystać: - http://www.allegro.pl/item927080087_klapa_rewizyjna_drzwiczki_rewizyjne_rewizje.html - http://www.allegro.pl/item928875937_klapa_rewizyjna_knauf_revo_25_variant_tylko_tu.html Ja swoją kupiłem w OBI - była prostsza czyli - metalowa ramka z czterema magnesami przy każdy z rogów - 4 metalowe blaszki. płytę g-k wycinasz trochę mniejszą aniżeli ramka, przyklejasz do niej blaszki metalowe. Ramkę montujesz w suficie do stelaża i wycinasz otwór w suficie trochę większy aniżeli ramka. Potem przykładasz ten kawałek płyty z blaszkami do magesów i gotowe. Szparę jak wspomniałesz niwelujesz akrylem. I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ZWARIOWAĆ czy to aż tak ciężko przychodzi klapa rewizyjna koszt robota -estetyka , wystarczy pomyśleć podwieszenie sufitu systemowe http://firmalaser.com/index.php?show=systems prosta robota wykończeni9e estetyczne koszt niewielki < wystarczy kupić profile a odnośnie zamontowania < wyciąc otwór nozykiem - piłką następnie dać wzmocnienie wokół otworu z listew 20x40-50 przykręcić je do wewnętrznej strony otworu następnie przyciąc na wymiar profile systemowe przykręcić do listewek wewnątrz wyciąc płyte KG na wymiar włożyć w obramowanie i odpoczywać jeżeli zrozumiałe to jest to ok http://img687.imageshack.us/img687/5449/beztytuupodwieszanysufi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts