niemodna 03.12.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 ciepła woda z płynem do naczyń i zwykła szmatka, później kolejną szmatką osuszyć, następnie jakikolwiek płyn do szyb (fajne są w lidlu) i ręczniki papierowe dają okna idealnie czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 03.12.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 1) płyn do mycia naczyń Ludwik2) sciągaczka gumowa3) gazety lub recznik papierowyi jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Nie wiem, co źle zrobiłam, ale wygląda na to, ze porysowałam szyby. Użyłam "niezbędnego" scierki do szyb, a wczesniej na mokro jakiejs innej. Już sama nie wiem, może w tej pierwszej byl jakis piasek nie wyplukany (to taka łapka miękka z wlosem jest). Wściekla jestem i tyle. Ktos uzywa tych przeznaczonych do szyb, nasączonch czyms szmatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 25.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Może miałaś porysowane już wcześniej przy remoncie/kończeniu budowy ? Bo wydaje mi się,że trudno ot tak przy zwykłym myciu okien je porysować ... Ja starałam się okna po tynkowaniu, gipsowaniu, malowaniu zawsze porządnie umyć, bo zawsze tam coś, gdzieś się przykleiło z tynku czy farby. A niedawno myłam już okna tak bardzo, bardzo porządnie i dokładnie z wszelkich pyłków i też odkryłam jakieś rysy i zadrapania, a wydawało mi się,że tego wcześniej nie miałam. Pewnie były - a nie zauważyłam. Osobiście używam ściereczek z mikrofibry "niezbędnego", dodaje trochę octu do wody, nie wycieram do sucha. Okna myję dosyć często, więc dwukrotne przetarcie ścierką wystarczy. A jak jeszcze w salonie powieszę firanki to nie mam zamiaru się przejmować,że została jakaś błędna smuga Edytowane 25 Marca 2012 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.03.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja w tym roku pierwszy raz umyłam metodą bez płynu. Pisałam o tym w innym wątku. 5 miarek wody + 1 miarka octu. Wlać do spryskiwacza i myć jak płynem. Nigdy nie miałam tak czystych szyb i już nigdy nie kupię płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.03.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 I słusznie, Amalfi! Woda z octem (gotowy taniutki preparat do mycia octowy jest do nabycia w Lidlu z serii W5), ściereczka z mikrofazy i nic więcej nie trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 14.04.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 A jeśli mowa o gazetach, to owszem, nieźle nabłyszczają szyby, ale też je rysują! Nie są to głębokie rysy, ale jak się ich po kilkunastu czy kilkudziesięciu myciach nazbiera, wyglądają bardzo szpetnie.... Zwłaszcza, jak przyświeci słońce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.04.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Rysy na moich szybach pewnie rzeczywiscie były wczesniej. Ja po prostu rzadko myję szyby i nie zauważyłam. A ktos może używał rossmanowskich scierek do szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.04.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 A ja CLIN+na końcu niezawodna i niezniszczalna ściereczka z mikrofibry JAN NIEZBĘDNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 09.06.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Całe życie myje okna wodą z octem i wycieram pielucha tetrową. Bardziej lśniących okien nie uzyskałam żadnym innym środekiem. Jest tani i ogólnodostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 10.06.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 szyby myję ..płyn do szyb (obojętne jaki)i przecieram do sucha specjalna szmatka do mycia szyb (taka w jaskrawo zielonym kolorze..cena cos 3-4zł )i szyby czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.06.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Ponoć zamiast gazet, które rysują szyby, można wykorzystać stare rajstopy (pani, która sprząta u mojego ojca tak robi - dzięki temu szyby ładnie się błyszczą). U siebie jeszcze nie próbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 17.06.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Rysy na moich szybach pewnie rzeczywiscie były wczesniej. Ja po prostu rzadko myję szyby i nie zauważyłam. A ktos może używał rossmanowskich scierek do szyb? Ja używam "rossmanowych", takich dwukolorowych- z jednej strony niebieskie, z drugiej żółte. Dobre są. Niebieskim myjesz, a żółtym polerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 07.08.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) 1) płyn do mycia np. Ajax + szmata2) myjka ciśnieniowa (z zewnątrz przy zamkniętym oknie- można dobrze umyć ramę/futrynę okna)3) sciągaczka gumowa3) gazety + psik-psik do szyb:cool: Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.08.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 3) gazety + psik-psik do szyb:cool: Znacznie wygodniejsze są jednorazowe prześcieradła ( w metrażu na rolce, do odrywania tak jak ręcznik papierowy). Kupuje się je w sklepie medycznym. Trzeba tylko pilnować, żeby kupić papierowe, a nie z włókniny. Rolka kosztuje około 20 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 08.08.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Rolka kosztuje około 20 złotych.... a gazetki reklamowe mi przynoszą za darmo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.08.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 ... a gazetki reklamowe mi przynoszą za darmo:wiggle: Masz rację, ale papierem z rolki jest znacznie wygodniej. W tej rolce jest 80 (o ile dobrze pamiętam) metrów bieżących o szerokości 90 cm. Jest więc tego dość sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.08.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mnie niepotrzebny żaden papier. Ściereczka z mikrofibry + czysta woda, przecieram dwa razy i gotowe, żadnego suszenia i polerowania. Sprawdźcie, naprawdę działa! Tylko wtedy absolutnie żadnych środków myjących, wyłącznie czysta woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 20.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 I ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.08.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 szklarze myją szkło denaturatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts