arekkowalski 26.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wiatam mam problem. Odziedziczyłem z bratem po dziadkach majatek w postacji domu mieszkalnego, budynku gospodarczego, działki, pola - chcielibysmy to za obopulna zgodą podzielić , ale nie wiem jak sie za to zabrać. Czy taniej bedzie założyc sprawe w sądzie czy przez notariusza. Czy trzeba mieć geodete żeby wytyczył nowe granicę? z góry dziekuje za pomoc.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 26.02.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Przy podziale zawsze będziesz potrzebował geodety, żeby wykonał mapę podziału, czy to sądu czy do decyzji o podziale. Weź poszukaj geodetę z tamtych rejonów i z nim pogadaj. Niech się zorientuje o możliwościach podziału tej nieruchomości. Co do nowych granic, musisz powiedzieć że też potrzebujesz ich wyznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 26.02.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja bym doradzał sąd, bo jesli polubownie to sprawa kosztuje 300zł i trwa 5 minut oczywiscie swoje po złożęniu wniosku musisz odczekać. U notariusza na pewno zapłacisz więcej. Geodeta musi być bo do wniosku w sadzie potrzbna mapa z podziałem przez niego sporządzona. Pozdrawiam V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekkowalski 26.02.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 DZIEKUJA WSZYSTKIM ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts