husar 26.02.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ile wg. Was wynosi rozsądna stawka za zatrudnienie człowieka w charakterze nadzoru inwestorskiego na etap stanu surowego? Uprzedzając pytanie - po co mi taki człowiek - ekipa budowlana ma swojego kierownika budowy, więc ktoś musi patrzeć mu na ręce. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 26.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Kiedyś stawka dla inspektora nadzoru wynosiła 2-3% inwestycji na prywatnych budowach.Teraz jest rozpiętość 3tyś-5tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husar 26.02.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Hmm, Jakoś dużo. Wydaje się że stawki kierownika budowy są niższe, a odpowiedzialność chyba większa!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 26.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Koszt wynajecia kierownika budowy na typowy domek jednorodzinny to ok 2500-4000zl, sa też tacy z 40 letnim stazem ale bez doświadzczenia za 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.03.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Podpinam sie pod temat, poszukuje takiego Inspektora Nadzoru - sprawdzonego, uczciwego i za rozsądną cene.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskard 03.06.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Ile wg. Was wynosi rozsądna stawka za zatrudnienie człowieka w charakterze nadzoru inwestorskiego na etap stanu surowego? Uprzedzając pytanie - po co mi taki człowiek - ekipa budowlana ma swojego kierownika budowy, więc ktoś musi patrzeć mu na ręce. Dzięki Od 150 do 300 zł od wizyty na budowie. (Policz, że inspektor też ponosi koszty dojazdu na budowę, poświęca swój czas, że o odpowiedzialności nie wspomnę). Podane wyżej stawki rzędu 5 tyś. są przesadzone, a nadzór wg Sekocenbudu waha się w granicach 1 do 1,5 % kosztów nadzorowanej inwestycji. Na rynku można spokojnie znaleźć inspektora za 0,6% wartości robót. Takie przynajmiej stawki chodzą na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysM 22.07.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ja otrzymałem od inspektora nadzoru wycenę 4% wartości inwestycji nadzorowanej przez niego (w tym pełni również funkcję kierownika budowy) - chyba trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzo 22.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Z kierownikiem budowy tudzież inspektorem nadzoru należy się umawiać na płacenie od wizyty a nie na jakieś procenty od wartości inwestycji. Jak go potem rozliczysz ile razy był na budowie?Myślę, że 150 zł od wizyty to przyzwoita stawka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskard 07.04.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja otrzymałem od inspektora nadzoru wycenę 4% wartości inwestycji nadzorowanej przez niego (w tym pełni również funkcję kierownika budowy) - chyba trochę dużo. Coś kolego pomyliłeś, bo łączenie funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego i kierownika budowy jest zabronione w Prawie budowlanym i żaden PINB (gdzie się zgłasza osoby pełniące te funkcje) by takiego czegoś nie puścił, zresztą taki inspektor, czy kierownik musiałby być samobójcą, żeby podjąć się jednocześnie tych funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskard 07.04.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Z kierownikiem budowy tudzież inspektorem nadzoru należy się umawiać na płacenie od wizyty a nie na jakieś procenty od wartości inwestycji. Jak go potem rozliczysz ile razy był na budowie? Myślę, że 150 zł od wizyty to przyzwoita stawka . W nadzorowaniu inwestycji nie chodzi o to, żeby być na bydowie określoną ilość razy, a o to żeby prowadzić/nadzorować prace tak, żeby było zgodnie z projektem i pozwoleniem na bydowę. Więc musi być tyle razy ile jest to konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLFine 19.09.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 4% inwestycji to złodziejstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts