pysiaczek 29.08.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 kiciu przepiękne królestwo stworzyłaś małej książniczce! Pokoik w pięknych stonowanych barwach a jednocześnie widać, że dziewczęcy. Szafa własnego projektu cudowna i jaka pojemna musi być! Ale zgadzam się z lasche, że Basia i tak wymiata najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 29.08.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 śliczna królewna a pokoik bajeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 29.08.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jakiego kiciu płynu/ proszku używasz że nie uczula malutkiej? ja od samego początku prałam w Dzidziusiu i nigdy nie było problemu z uczuleniem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 29.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Basia cudna!!! Taka malenka... Niby to było niedawno, a tak szybko się zapomina takiego maluszka Gratulacje! I pokoik też przesłodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Piękne mebelki znalazłaś Chyba musiały być meeega drogie:o A szafa własnoręcznie zmajstrowana... no aż nie wierzę, ze tak się da:jawdrop: PS W sprawie proszków, to ja od początku używam Lovelli a do płukania zielonego płynu JELP (wspaniale pachie:rolleyes:). Choć płyn Lovelli na pierwsze 2-3 miesiące może lepszy, bardziej neutralny, mniej zapachowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 29.08.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 kiciu, możesz się tylko cieszyć, że poród trwał tak krótko. Ja pierwszych bóli dostałam ok. 18. Nie wiedziałam czy to TO. O 2 w nocy, kiedy bóle były co 4-5 min. zdecydowaliśmy, że pojedziemy do szpitala. Stasia urodziłam o 15.20 po przebijaniu pęcherza, czopkach i zastrzykach rozkurczowych i kroplówce z oksytocyny. Pod koniec akcji byłam tym wszystkim już tak zmęczona, że myślałam, że nie dam rady przeć. A dzień wcześniej posprzątałam sobie w domu i zaprawiłam wino w balonie czując, że to może być już. Czy Basia śpi w swoim pokoju czy macie ją w Waszej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 30.08.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Aneczko z tego, co wiem, to Basia śpi 'u siebie'.Dzięki za namiary na płyny/proszki. Słyszałam, że Jelp lepszy, ale ja już kupiłam Lovellę (a potem się dowiedziałam, że ona może uczulać.) Popierzemy, poczekamy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.09.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 lepiej później niz wcale. Ja również gratuluję narodzin małej Basi, cudna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 06.09.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Moja słodka dzidzia właśnie zasnęła na przewijaku:D, więc mama ceniąc jak złoto każdą drzemkę swojego bobasa, wskoczyła po cichutku na muratora:lol2:. Basik wyrsta z ubranek w zaskakującym tempie i już zaczyna pomalutku gurzyć. Całą noc przesypia w swoim pokoju w łóżeczku - mama przychodzi tylko dwa razy na karmienie, a o 7 rano tata przynosi ją do sypialni i do 9 sobie leniuchujemy razem:yes:. W dzień jest różnie...robi sobie drzemki w łóżeczku maksymalnie godzinne, a w wózku na spacerze spokojnie dwie godziny, ale są dni, kiedy najlepiej jej się śpi na mamusi, albo w ramionach tatusia i wtedy rodzice na nic innego już nie mają czasu... Anetko, Basik śpi na płasko, poduszka w kołysce była okazjonalnie. Z ulewaniem jako takiego problemu nie ma, nie zawsze jej się odbije po cycusiu, mimo noszenia na ramieniu i wtedy czasami mleko się trochę cofa, ale Basia zazwyczaj wtedy zaczyna kwilić i zdążę ją unieść. W łóżeczku ma tylko włożoną książkę pod materacyk na wysokości główki zgodnie z zaleceniem logopedy - kręgosłup leży na płasko, ale dzidzia leży pod lekkim kątem (tak jak w tym plastikowym łóżeczku szpitalnym), dzięki temu unika się zapadania żuchwy. Panczurka my używamy Jelp soft ze środkiem zmiękczającym. Jestem zadowolona z rezultatów, Basik raczej też. Dodatkowo prasuję wszystkie ubranka na lewej stronie i jak na razie uczulenia brak. Większy problem mam z chusteczkami jednorazowymi - nawet po pampersowych na pupci jest czerwona wysypka:(. Ostatnio odkryłam takie bawełniane płatki do przemywania - moczę je w miseczce z wodą i tak myję pupkę przy każdym przebieraniu - wysypka sobie poszła i mam nadzieję, że już nie wróci, tylko troszkę więcej z tym zachodu. Aneczka rzeczywiście u mnie wszystko odbyło się książkowo i w porównaniu z Tobą, to się mogę schować z narzekaniami, ale tych moich bóli krzyżowych, to ja nigdy nie zapomnę. Dziękuję wszystkim bardzo za gratulacje i muszę uciekać, bo tata do cycusia nie przystawi, a krzyk już taki jakby ze skóry obdzierali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 07.09.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No to kicia dopingujemy i czekamy tu na muratorze na chwile wolności mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 07.09.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Basik popołudniową porą : http://img845.imageshack.us/img845/861/img5356.jpg By ungezogene at 2011-09-07 Panczurka przydałoby mi się tych chwil więcej, bo dom zarasta kurzem i nie mam czasu na zdjęcia, a trochę się pozmieniało...w końcu jakieś postępy w górnej łazience (są mugaty, tapeta w pasy i dębowa obudowa bidetu i wc, teraz kolej na wannę, tylko mamusia nie ma czasu wybarwić na biało desek...). Oficer zaczął też działać na balkonie - zrobiliśmy najpierw balkon, żeby ocenić czy chcemy całą taką elewację: płytki z cegły rozbiórkowej z ciemną szarą fugą i pełna cegła na parapetach. Muszę domyć okna, bo świata nie widać zza tego czerwonego pyłu i złapać za aparat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 07.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 O rany jakie słodkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 07.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ale Basik już duuuży! A nie wierzyłam, jak pisałaś że tak szybko rośnie Słodziak z niej że hej! U nas jest dokładnie tak jak piszesz: mamy cegłę ręcznie formowaną z szarą fugą na elewacji + na parapetach, dlatego jestem na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Aniu Basia przeurocza:), moja Iskierka tez niedawno taka byla a teraz najchetniej wstala by na nogi i pogonila za swoim starszym bratem. To nas zrobilas z ta podusia;), dobrze ze nie macie problemow z ulewaniem:) Kochana to nam smaka narobilas ta zapowiedzia wnetrzarska, teraz bedziemy Cie tak dlugo molestowac az pokazesz nam te zdjecia. Ja u siebie tez mam recznie formowana cegle i grafitowa fuge i wyglada super, wewnatrz mam rozbiorkowa i szara cementowa fuge i jak dl;a mnie tez ekstra! A pytaliscie kogos jak to jest z ta rozbiurkowa na elewacje? my mielismy jej mnostwo i chcielismy wykorzystac na zewnatrz ale nam odradzili, ze sie niby nie nadaje, dlatego wzielismy recznie formowana bo podobno tak wypalona, ze wody nie pije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.09.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jaki słodki i uroczy Basik kici cieszę się, że u Was wszystko tak dobrze się układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunflower 09.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam.Trafiłam do Ciebie niedawno i pozostaje mi tylko żałować, że tak późno:-( Piękne wnętrza, piękne inspiracje. jestem pod ogromnym wrażeniem stylu i piękna Twojego domu. Oczywiście serdecznie gratuluję narodzin Córeczki!! To wielka zmiana w życiu ale warto, naprawde WARTO!! I mam pytanie, gdzie kupowałaś zasłony i firanki. Gdzieś się doczytałam, że w mirabeau. Dziewczyny, czy wiecie czy wysyłają towar do Polski i z jakim kosztem to się wiąże? Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 09.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Kiciu, zaglądam tu z doskoku i permanentie gubię wątek... MAm wrażenie, że przed chwilą cieszyłyśmy się na wieść o Twojej ciąży a Ty juz wklejasz zdjęcia Basi... Piękną masz córeczkę. przesyłam sto uścisków i lecę do mojego zakatarzonego Jędrusia, bo sie właśnie obudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 09.09.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Aniu gratuluje !!!:) ... Basia jest urocza i napatrzyć się nie mogę ... śliczna dziewczynka ... ciesze się że wszystko poszło dobrze ... bóle krzyżowe pamiętam po 15 latach ale jak patrzę na Nieletnią to banan mam na gębusi od ucha do ucha ... a jak patrzę na Basię to wiem, że Ty też ... pokoik małej księżniczki uroczy ... Aniu usmiecham się z daleka do tego wspaniałego czasu jaki macie ... buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 09.09.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 rere79 - do schrupania, zwłaszcza jak tak słodko śpi:D. panczurka - zaraz stópki będą jej wystawać z przewijaka:yes:. aneta s - czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia Twojej Iskierki:yes:. Z tą cegłą rozbiórkową to najważniejsze, żeby była dobra jakościowo, nie kruszyła się (wbrew pozorom ta z przed 30 lat jest dużo lepszej jakości niż dzisiejsza) i po obłożeniu trzeba ją porządnie zaimpregnować. Mam nadzieję, że nie wyskoczą żadne kwiatki i będzie w porządku. Jeszcze została Oficerowi do położenia kratka akacjowa na posadzce i będą zdjęcia . pysiaczek - dziękować, dziękować. sunflower - bardzo mi miło, że nasz domek się podoba. Zasłony kupuję najczęściej w Belle Maison (bellemaison.pl) - wysyłka bardzo sprawna i raz zamawiałam w Mirabeau - nie wysyłają do Polski (poprosiłam znajomego, który mieszka w Rostocku o przysługę). Ash5 - teraz jak patrzę na swoją niunię, jak rośnie z dnia na dzień, to dopiero zauważam, że czas biegnie nieubłaganie...Zdrowia dla maluszka, a raczej odetkanego noska:yes:. konstancja30 - Bella, jak ja Ciebie dawno nie czytałam...muszę ponadrabiać...A Basik cóż - wykapana mamusia:lol2:. Muszę się Wam pochwalić cudnymi roślinkami, które przywędrowały na nasz taras ( taras-tu trzeba uruchomić wyobraźnię): http://img196.imageshack.us/img196/5982/img5170b.jpg By ungezogene at 2011-09-09 Na dokładkę Basik w swoim wozie:D: http://img402.imageshack.us/img402/2465/img2378et.jpg By ungezogene at 2011-09-09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 12.09.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Fajna pierwsza bryka Basi Ale wygląda na to, że z gondolki to Wasza Księżniczka niedługo wyrośnie hehe Kicia co Ty za mleko produkujesz!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts