Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie ma jak w domu - poszukiwania wnętrza...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kici,

w takim razie CZEKAM na zdjęcia podłogi!!

Co do sztućców, moja przesyłka.......przyszła uszkodzona!

Mogłabym na poczcie odebrać ją, potwierdzić odbiór i zapłacić za towar (miałam wersję za pobraniem), a w przypadku, gdyby czegoś brakowało, musiałabym sama odsyłać do Tchibo i reklamować.

Odmówiłam przyjęcia, pojechałam do sklepu stacjonarnego i kupiłam.

Sztućce są prześliczne:)

W pierwszej kolejności witam nowych gości Wandeczka i arcobaleno - i odpowiadam: Tchibo na Turzynie a jakże znam, ale nie mam czasu zaglądać, a przez net to rachu ciachu ;). Mode de.... tak tak arcobaleno jak już raz tam wstąpisz, to dusza sprzedana........ U mnie posunęło się już do tego, że wypożyczam od dziewczyn piękności, które u nich mnie urzekły, przywożę do domku i sobie z nimi rozmawiam - one mnie przekonują, że są warte tej ceny na tym ślicznym papierku do nich przytwierdzonym, a ja nie mam siły się bronić:rolleyes: - zgubne to baaaaardzo........jedziesz tam na własną odpowiedzialność:stirthepot:

Dziewczyny moje jestem tak zmęczona doprowadzaniem wszystkiego do jako takiego ładu, że jak już kończę zazwyczaj o północy (żeby rano wstać, wrzucić coś na siebie i z czerwonymi oczętami zajechać do firmy...) to zapominam o zdjęciach:eek: Poza tym wszystko było tak zamaziane pyłem budowlanym, że nie ma co pokazywać. Szafa jeszcze się nie doczekała cokołów, a łazienka wczoraj dopiero skończona i dzisiaj muszę ją odgruzować i wymyć. Poza tym nie mamy netu - ma działać za dwa dni, więc cierpliwości Kochane.

Dojechały też kinkiety z Belle Maison - cudnie wyglądają......powieszone do góry nogami....:cool:

Meble z Mode też już są - wczoraj odwijałam je z foli i głaskałam:rolleyes:.........piękności moje, mogłabym tak siedzieć w tym pokoju i się na nie gapić:rolleyes: tylko uchwyty są inne niż zamawialiśmy - prawidłowe dojadą pod koniec sierpnia.

Na koniec deski Panmaru - .......moje stopy kochają je bardziej od wszystkich moich butków, a frezy między deskami świetnie......masują:)

Ankie83 miło mi bardzo, że wpadłaś i się zatrzymałaś:)

aneta s no jestem jestem, tylko z dostępem do netu mam problem:eek:Może dzisiaj Oficer coś załatwi...a rejs by mi się przydał i owszem - odpoczęłabym troszkę:)

lasche i Anjazzielonego postaram się jak najszybciej:)

dilmahh witaj w naszym domku i koniecznie musisz mi przesłać fotki swojego eko - my pozmienialiśmy dużo i teraz mamy "dom indywidualistę" i musimy z nim żyć:)

Wczoraj spędziliśmy pierwszą noc w naszym domku - wszystko w kartonach a my na środku salonu, ogień w kominku i szampan direkt von Paris...niezapomniane chwile..................................................

A jak rozwiązaliście sprawę poddasza, bo widzę z zewnatrz, że zamiast dwóch okien balkonowych macie jedno. Macie tam taką dużą sypialnie przez cały dom? (tam, gdzie w projekcie są dwie). Trudno mi powiedziec, jak te Wasze zmiany wplynął na uzytkowanie domu, ale my, po pięciu latach mieszkania, jesteśmy bardzo zadowoleni. Dom ma pare mankamentów (bardzo mały wiatrołap i małe pomieszczenie gospodarcze), ale jest latwy do ogrzania, ergonomiczny i w ogóle fajny:) A jak tu się wkleja zdjęcia, bo jeszcze nigdy tego nie robilam?

dilmahh napisałam PW. Tak, u góry połączyliśmy balkon i należy on w całości do naszej sypialni, która się w ten sposób powiększyła a z reszty drugiego pomieszczenia zrobiliśmy dużą garderobę. Trzecia sypialnia pozostała bez zmian (oprócz podniesienia na całości ściany kolankowej). Koło schodów u góry jest schowek i obok, tak jak w projekcie, duża górna łazienka. Nad garażem zaplanowałam pralnio-suszarnię. Już dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że lekko poszerzyliśmy wiatrołap kosztem dolnej łazienki - teraz jest tam wbudowana szafa. Kotłownia rzeczywiście nie za duża - ledwo zmieściliśmy tam zbiornik na wodę (ale spory jest - 300 litrów) i jak do tej pory minusem dla mnie jest za mały garaż - tu nas jednak ograniczała wielkość działki....Miło popisać z kimś, kto już sobie trochę mieszka w takim domku:) A na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście?

My tez podwyzszyliśmy sciankę kolankową i bardzo dobrze, bo poddasze zrobiło się duzo przestronniejsze. Dzięki temu udało nam sie nad gankiem z przodu zrobic pomieszczenie, małą garderobę. U Was to wygląda tak, jak w projekcie (to znaczy przód elewacji), u nas inaczej, chyba musielismy tę ściankę podwyższyć bardziej niż Wy. Ta garderoba zrobiona jest ze schowka obok schodów, ale jest dłuższa i zakręca w lewo. Jak wkleje zdjęcia, to zrozumiesz, o co mi chodzi:) bo strasznie namieszałam. Wiatrolap dokładnie tak, jak Wy, powiększyliśmy kosztem łazienki na dole, bo był strasznie mały. Dalej jest mały zresztą, ale mozna się przynajmniej ruszyć. W czasie budowy dorobiliśmy się jeszcze dwójki dzieci, czyli w sumie mamy troje, możesz sobie wyobrazić, ile mamy butów w tym wiatrolapie:) Kuchni nie mamy połączonej z salonem, nie chcielismy i dlatego wlaśnie wybraliśmy ten projekt, mało było takich z osobną kuchnią. A reszta została bez zmian, lekko tylko przesunelismy wejście do salonu, teraz jest dokladnie naprzeciwko schodów. No i zmniejszylismy taras, nie pytaj, dlaczego, chyba mialam wtedy jakies zaćmienie umysłu. Taras jest w ogóle mało ustawny, przez te kolumny, a ja jeszcze dodatkowo zrobiłam to półkole mniejsze. Ogrzewanie mamy gazowe, plus kominek. Poprzednia zima była naprawdę ciężka, ale za gaz zaplacilismy około 1000 zlotych (od września do maja), za drzewo okolo 800. Tak więc naprawdę przyzwoicie, tym bardziej, że przecież gazem podgrzewamy też wodę do mycia, a jest nas pięcioro, w tym troje małych dzieci, które się w kółko błocą;) Aha, nasz dom jest w zabudowie bliźniaczej (druga połówka należy do moich rodziców), garaż już niestety nam się nie zmieścił na działce. Dzialka ma w sumie 1200 metrów. napiszę więcej, jak będę miała troche czasu. Aha, a dlaczego zrobiliście taką zabudowę schodów? Przez to hol na dole wydaje się dużo mniej przestronny, niż u mnie. Pozdrowionka