KasiaC79 15.11.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja narożnikom mówię NIE. Mieliśmy jeden ,na początku było fajnie, ale jak ustawienie się znudziło, to okazało się że to kolumbryna straszna, nie można było jej przestawiać (chodzi o inne ustawienie ) bo to narożnik i inaczej nie pasował do wnętrza. Niby duży, a wcale dużo osób na nim nie mogło siedzieć. W nowym domu na pewno planuję dwie kanapy zamiast narożnika i jakiś fotel. Na pewno wygodniejsze rozwiązanie, łatwiej przesuwać do sprzątania pod nimi, i mozna kombinować z ustawieniami. Podoba mi się bardzo ta kanapa którą pokazałaś na pierwszym zdjęciu w ubranku w paseczki. Ciekawe czy wymiary ma takie jak Ektrop z Ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja sie zgadzam z Konstancja my rozwazalismy naroznik ale kupilismy 2 kanapy, wlasnie dlatego ze naroznikiem ciezko manewrowac- jak postawisz go w jednym miejscu to pewnie tam utkwi na dobre. Z kanapami jest ciut latwiej bo nie dosc ze pojemniejsze to wlasnie do tych manewrow fajniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 15.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Kici - odpowiadam już u Ciebie cobyś nie musiała do mnie latać Otóż na białych krzesłach ABSOLUTNIE NIE WIDAĆ żadnych rys - żadnych co bardzo mnie cieszy bo też się tego obawiałam ... Myślę, że rysy są widoczne na każdym ciemnym kolorze a z kolei na transparentnych pewnie nie byłyby tak widoczne ... W każdym razie - białe zdają egzamin ... A teraz jeszcze w kwestii narożnika - broń Cię Panie Boże ! Narożnikom mówię stanowcze NIE ! Dlaczego tak stanowczo ? Hmm ... aktualnie mam narożnik niestety ... i będę go wymieniała na dwie sofy (3 + 2 lub 3 + 3 lub 2 + 2 + podnóżek tudzież fotel lub jeszcze jakaś inna kombinacja ... ). Narożnik nie tworzy fajnego klimatu - oczywiście jak dla mnie ... Jak tylko znów nasza sakiewka się napełni (bo aktualnie jestem po zakupie i montażu drzwi wewnętrznych ... a to bolało ...) - natychmiast lecę kupić w/w mebelki ... mam nadzieję, że już na Święta będę mogła pokazać salon w nowej odsłonie Przemyśl sobie naprawdę tą kwestię żebyś nie została - tak jak ja - z niepotrzebnym , zagracającym dom meblem, z którym nie wiem co mam teraz zrobić ... że o kasie wywalonej w błoto nie wspomnę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasia 15.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 :) - jak mi te Wasze OCHY I ACHY poprawiają nastrój :) Dziękuję Wam bardzo. Aneta sypialnia jest u góry, a góra jest zawalona kartonami i nie ma zrobionych podłóg, więc tam nie zaglądam i zadomowiałam się na dole:rolleyes: Myślę, że do zimy raczej nic tam nie ruszymy. Najpierw udomowię dół i coś trzeba począć z ogrodzeniem, a potem zajmę się górą - na łóżko do sypialni przyjdzie dopiero czas (nieśmiało wspominałam o nim w Mode de... i zrodził się pewien pomysł nawiązujący do Riviera Maison, ale w cenie przystępniejszej a jakże Wadera i Ankie83 asika13 te sztućce z Tchibo to strzał w dziesiątkę - nie można być niezadowolonym...a kamionkowa rybka do pieczenia sprawdza się rewelacyjnie...palce lizać... Mam jakieś nocne zdjęcie kuchni, w której od pewnego czasu króluje moje wypatrzone i wygłaskane cudo - mega świecznik (zrobiłam zdjęcie z bliska, ale gdzieś posiałam - zrobię jeszcze jedno) i widać dechy salonowe ( no i niestety jeszcze część kamienia bez fugi): http://a.imageshack.us/img836/2513/kchniazsalonu.jpg By ungezogene at 2010-08-31 I szafa w wiatrołapie - widok z salonu: http://a.imageshack.us/img26/6990/salon1a.jpg By ungezogene at 2010-08-31 Witaj, podpatruję Twoje wnętrza ale jednak mam wrażenie że jest jakoś tak ciemno i zimno. Czy masz może zdjęcia "za dnia"? Jestem ciekawa jak wygląda Twoja kuchnia i hol kiedy wpada naturalne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 16.11.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Moje dobre Duszki - decyzja zapadła, będą sofy i fotel lub podnóżek...muszę to jeszcze wszystko dokładnie pomierzyć zgodnie z radą Belli (nic nie wyklejać) Nasz salon wbrew pozorom jest dość wąski i przedzielony mocno "wystającym" kominkiem - dzięki temu uzyskaliśmy efekt jakby dwóch stref: jadalnia i część wypoczynkowa, ale za to pole manewru dużo mniejsze...Dwie sofy zmieszczą się z pewnością, ale nie wiem co z fotelem, za którym jestem całym sercem. aniaitomek witam w naszym domku:) Kupowałam wieszaczki w Wobeline (http://www.wobeline.pl). W realu są dużo bardziej mniamuśne niż na zdjęciu:cool: KasiaC79 poszperaj sobie na stronie Mebelplastu (http://www.livingroom.eu/produkt.php?profil=3) - mają spory wybór w kolekcji Country. Wybrałam Dolce, bo moim faworytem na początku był właśnie ikeowski Ektrop, tylko boję się jego jakości i tego czy się nie zrobi taki "usiedziany" (trzeba by się Karoli zapytać, jak jej się sprawuję, tylko że ona ostatnio niestety rzadko nas odwiedza:-( ) Moim kryterium była też ilość poduch - dla mnie im mniej tym lepiej (wygodniej i zawsze można swoje dorzucić) i możliwość rozłożenia. Dolce sofa jest w dwóch rozmiarach 209 cm i 186 cm. mycha73 ależ ja uwielbiam do Ciebie latać Pocieszyłaś mnie bardzo Kochana:yes: W takim razie zdecyduję się na białe Pedrali - ja mam właśnie transparentne szare i te rysy widać strasznie - no nie wiem, może ja jakiś maniak jestem, ale mi to przeszkadza...Tak sobie pomyślałam, że na szczytach stołu ustawiłabym cosik takiego: http://img602.imageshack.us/img602/2697/krzesadopedrali.jpg By ungezogene at 2010-11-16 ....a wzdłuż dłuższych krawędzi białe Pedrali. Mycha ja też jestem na etapie drzwi wewnętrznych i nic mi się nie podoba Zastanawiam się nad stolarzem, żeby zrobił według mojego projektu np. jesionowe i oczywiście malnął na biało...tylko stolarza nie mogę znaleźć. Napisz proszę na jaką opcję Ty się zdecydowałaś i pokaże jeeee..... Przy okazji krzeseł zapomniałam Wam przedstawić brata Wacława:yes: http://img833.imageshack.us/img833/1350/img1955nu.jpg By ungezogene at 2010-11-12 http://img690.imageshack.us/img690/3186/img1956de.jpg By ungezogene at 2010-11-12 http://img801.imageshack.us/img801/8547/img1957fn.jpg By ungezogene at 2010-11-12 Wiadome dziewczyny maczały w tym swoje paluszki... Edytowane 16 Listopada 2010 przez kicikici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 16.11.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witaj Krasia Sęk w tym, że ja rzadko bywam w domu za dnia niestety i jak już znajdę czas na machnięcie zdjęć, to zazwyczaj wybija północ:eek: W domku jest bardzo jasno z powodu wielgaśnych okien i dlatego mamy grube żaluzje, bo to z czasem męczy. Korytarz ocieplą białe drzwi wewnętrzne z czarnymi klamkami (jak podłoga), ale na to potrzebujemy jeszcze trochę czasu a raczej kasy Postaram się w jakiś weekend pstryknąć zdjęcia za dnia i może już z pierwszymi ozdobami świątecznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 16.11.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Kici, no własnie te Ektropy takie wysiedziane po dłuższym używaniu. A jak pokrowiec do prania idzie, nie wiem czy to się potem prasuje, ale gdzieś u kogoś widziałam, dół pokrowca (ta część przy podłodze) strasznie wygnieciona była, i nie wiem czy tego się nie da wyprasować? Ten Country w kolorze ecru też ma wygnieciony dół, a przecież nowy jeszcze jest , na pewno nie prany. Czy siedziałaś już na tych kanapach? A brat Wacława cudniasty po prostu. Można się zakochać. Wygodny pewnie? Kolejna rzecz której Ci zazdroszczę po włosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krasia 16.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witaj Krasia Sęk w tym, że ja rzadko bywam w domu za dnia niestety i jak już znajdę czas na machnięcie zdjęć, to zazwyczaj wybija północ:eek: W domku jest bardzo jasno z powodu wielgaśnych okien i dlatego mamy grube żaluzje, bo to z czasem męczy. Korytarz ocieplą białe drzwi wewnętrzne z czarnymi klamkami (jak podłoga), ale na to potrzebujemy jeszcze trochę czasu a raczej kasy Postaram się w jakiś weekend pstryknąć zdjęcia za dnia i może już z pierwszymi ozdobami świątecznymi ooo spoko, z ozdobami bedzie ładnie ech Świeta Ogólnie klimatycznie u Ciebie mimo że nie mój styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 16.11.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 no ... Wacław jest dostojny ... zacnie pobielony ... idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.11.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Piękny Wacław Ale ale! Widzę, że nawet laptop pod kolor jest Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z ozdobami świątecznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.11.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Kicikici witam i u Ciebie . Przyznaję się bez bicia, że perfidnie podglądam Twoje poczynania i choć nie w moim stylu, bardzo mi się podobają Masz świetny gust i konsekwencje w urządzaniu wnętrz. Naet masz laptopa dopasowanego kolorystycznie do wystroju Gratuluję pomysłów. Ps. Chyba nie masz mi za złe, że reklamuje Twój dziennik u innych Forumowiczów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witaj kici,coraz bardziej masz ucywilizowane wnętrze.Zazdraszczam,bo mojemu sporo jeszcze brakuje... Wacław przyznam ,przecudnej urody.Najbardziej podoba mi się jego tapicerka. A zasłonki doszły ,sa o niebo piękniejsze w realu .Chyba jeszcze jeden komplet dokupię. Jestem Ci wdzięczna ,bo dzięki Tobie je mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.11.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Kicikici, a jakiego fasonu drzwi poszukujesz? Widziałaś ofertę Kubiszyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ps. Chyba nie masz mi za złe, że reklamuje Twój dziennik u innych Forumowiczów??? bardzo dobrze ze reklamujesz i to skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 17.11.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 KasiaC79 da się wyprasować, tylko porządnym żelazkiem albo magiel. Ten jasny narożnik na zdjęciu z Mebelplast ma taki gnieciony materiał, więc przy decyzji zakupu świadomie się na to zgadzasz. Kwiaty i paski są bez zagnieceń a inne tkaniny będę macać w weekend - i mam nadzieję, że sobie posiedzę... P.S. a tak mi się coś ostatnio włosy sypią.....no ale stawiam na pogodę jesienno-zimową, a nie na forumowe zazdrości:D konstancja30 się nie będę z Tobą spierać pysiaczek a a a zapomniałam o tym przybytku przy zdjęciach, bo zazwyczaj leży grzecznie w szufladzie w biurku i wbrew pozorom laptop była pierwszy, a potem dobierałam do niego podłogę i meble rere79 no w końcu:yes: Witam serdecznie i cieszę się, że mimo wszystko masz na czym oko zawiesić A co do reklamy - jak nie pobierasz opłat, to czyń tę powinność bez obaw;) Beauty no to wpadłaś tak jak ja:yes: tyż się zastanawiam nad drugim kompletem, chociaż kręcą mnie jeszcze te w paski...a od poduch Bretel Jeanne d'Arc Living oczu nie mogę oderwać...no no no skradły mi serce i mają puchowe wypełnienie, takie jakie lubię najbardziej (mam już trzy inne poduchy z Belle też z pierzami i są fantastyczne...nigdy nie tracą fasonu) ....tylko ta cena mnie rozbija... Niezmiernie mi miło, że się tymi zasłonami zaraziłaś ode mnie:) Brat Wacława (Wacława nie kupiliśmy, bo 1000 pln to sporo jak za jeden fotel, tylko tego wygrzebaliśmy na starociach i dziewczyny z Mode się nim zajęły...suma sum za wiele nie oszczędziliśmy, ale zawsze to coś...na poduchy:cool:) jest czarujący i miło spędza się w nim chwile:) joliska teraz już widziałam:D Spory mają wybór, zastanawia mnie model Elano tylko bez żadnych szybek, ceny też przystępne...tylko, że oni na drugim końcu Polski...zamawiałaś u nich swoje drzwi? Wiesz coś więcej na ich temat? Napisałam do nich maila, co myślą o Szczecinie;) i zobaczymy... http://img189.imageshack.us/img189/4058/drzwielanokubiszyn.jpg By ungezogene at 2010-11-17 pepejeans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 17.11.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 KasiaC79 da się wyprasować, tylko porządnym żelazkiem albo magiel. Ten jasny narożnik na zdjęciu z Mebelplast ma taki gnieciony materiał, więc przy decyzji zakupu świadomie się na to zgadzasz. Kwiaty i paski są bez zagnieceń a inne tkaniny będę macać w weekend - i mam nadzieję, że sobie posiedzę... P.S. a tak mi się coś ostatnio włosy sypią.....no ale stawiam na pogodę jesienno-zimową, a nie na forumowe zazdrości:D No to ja w takim razie czekam na opinię kanapek. Ale włosów to ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie . O matko, to ja już ich nie zazdroszczę, wogóle to masz straszne te paskudy, takie kręcone i okropny kolor, no po prostu fe. Nie chciałabym takich za nic na świecie. Mnie zawsze włosy bardziej wychodziły po zimie. Ale po urodzeniu drugiego dziecka wychodzą bez opamietania podczas mycia. I tak już 6 lat. Chyba niedługo łysa zostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 17.11.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Kasiula no teraz to powinny rosnąć jak na drożdżach:D 6 lat się sypią i nadal je masz....e tam, to możesz spać spokojnie:D Upiekłam chlebuś z nowego przepisu (z gotowanymi ziemniakami w środku) i tak wyrósł, że godzien pochwały:yes:http://img825.imageshack.us/img825/4375/img1961t.jpgBy ungezogene at 2010-11-12 a tego oczekuję w zmian:D:http://img337.imageshack.us/img337/2279/img1947e.jpgBy ungezogene at 2010-11-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 17.11.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 (edytowane) O kurna, ale tutaj pachnie mmmmm Przepisik poproszę na taki wspaniały chlebuś. A zegar taki skąd , bo kiedyś gdzieś widziałam, teraz mi potrzeba na gwałt, i nie mogu znaleźć ? Edytowane 17 Listopada 2010 przez KasiaC79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 17.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ja też, poproszę! Mam już jeden genialny przepis, ale z zmieniaczkami może być super. Bardzo mi się podoba ten napis. Ja też taki chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Upiekłam chlebuś z nowego przepisu (z gotowanymi ziemniakami w środku) i tak wyrósł, że godzien pochwały:yes: taki chleb a ja sie w robocie marchewka zajadam poczułam ten zapach i az mnie zassało w żołądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts