Anjazzielonego 06.12.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ania, Ania. Wielki szacun za ten wyczyn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 06.12.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Stol wyszedl pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.12.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 ....... Monia a nie Anna ... ??? ... jesus czy to moja demencja ... ??? jej, no pewno, że Ania. myślałam: kicikici, napisałam: Karola. hm, może ja tę naszą znikniętą Karolę gdzieś w podświadomości nadal mam...? imię imieniem, a stół zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 07.12.2010 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Wczoraj ustawiliśmy stół w salonie...i zrobiło się tak cieplutko z tym drewnianym cudem:) Oczami wyobraźni już przy nim widzę białe Pedrali - brakującą kropkę nad "i". Przydałby się też do kompletu mniejszy stolik kawowy...Oficer powiedział, że się dzisiaj rozejrzy ... za materiałem:yes: W środę mają przyjechać sofy ...już się boję... KasiaC79 tak wszystko zrobiliśmy sami: heblowane deski na blat, porządne grube na nogi, zbijanie wszystkiego w całość (blat jest zdejmowany i można bez problemu zastąpić go większym...nasz ma 160 na 90 cm), bejca rustykalna ciemny dąb - trzeba malować kilka razy (w sumie zgodnie z pożądanym efektem), między kolejnymi warstwami na blacie przecierka, żeby uwydatnić słoje i postarzyć deski (stalowa wata i szczotka - wzdłuż słojów i na koniec gładzenie papierem ściernym - mocne męskie dłonie - bezcenne:yes:), biały olej Flüggera, troszkę białej pasty na sęki i na koniec polerowanie bezbarwnym olejem do blatów...i już (kilka zdjęć z fazy powstawania mam, ale potrzebuję czasu żeby je zrzucić). lasche dzięki:) konstancja30 Kochana śniłaś mi się dzisiaj...byłam gościem w Twoim domku i jakoś nie chciało mi się obudzić...myślisz, że to coś znaczy??? Cudniastą masz Kilę - jak przeżyjesz etap szczenięcy (sikająco-gryząco-piszcząco-wkurzający) to już będzie sama radość i bezcenne wspomnienia:D To oddanie właścicielowi wynagradza wszystko - moja mała chodzi za mną w domu krok w krok - najlepiej między nogami (zwłaszcza w kuchni:cool:) wpatrzona jak w obrazek w każdy gest...no rozbraja tym po całości:yes: monah dziękować, dziękować Takie napisy na drewnie są bombowe, a jak się jeszcze farba na słojach trochę porozchodzi i poprzeciera...mniami:yes: ... tylko nie wybieraj zbyt małej czcionki, bo na drewnie kiepsko to wygląda, no chyba że ktoś dysponuje mistrzowską precyzją wykonania... Mi też brakuje Karoli Anjazzielonego i aneta s dziękujemy bardzo:yes: Edytowane 7 Grudnia 2010 przez kicikici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 07.12.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A zbijaliście go gwożdziami, czy klejem i kołkami, czy jakimiś innymi ustrojstwami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 07.12.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Zbijał Oficer...siem zapytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 07.12.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 pewnie, że znaczy:) ... w wolnej chwili w dobie XXI wieku i wielkich możliwości komunikacji ... bycie w moim domku jak najbardziej realne a o budzenie się nie martw ... Tequila to załatwi ... ja sie martwię że po twioich wypieszczonych wnętrzach byłabyś u mnie w shocku ... jednak sporo pracy przede mna i nie tylko ... przechodzimy przez czas szczenięcy i nawet bardzo nie boli ... najgorsze tj" bomby " za nami od wczoraj sztuka załatwiania sie poza domem zdaje się być opanowana ... gryzienie w toku i to potrwa pewnie ... dobrze ze nie mam bezcennych mebli to sie nie przejmuję ... a oddanie ..o tak ... bezcenne ... wasz stół fantastyczny ... jak tylko postawisz w salonie foto ... z Pedrali czy bez ... co do techniki wykonania to tak myślałam ... chyba swój ośmiokątny tak potraktuje bo od czasu parapetów pokochałam ten odcień drewna (ja używałam impregnatu wybielającego i na to olej ale efekt podobny ... jedyna złośliwośc losu to brak Fluggera w Kielcach ale od czego net ) ... napisz mi jakiej firmy bejcy używałaś ... a i mam pomysła ... tylko potrzebuję czasu ... myślałaś o podkładkach na to cudo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanneczka 07.12.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Stol przez Was wykonany , SUPER, jestem pelna podziwu.. Fajnie bedzie goscic gosci przy takim piekniastym stole.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 08.12.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 KasiaC79 podstawa stołu i blat były zbijane na kołki plus klej, a te długie boki dodatkowo na śruby...krótkie boki są wzmocnione narożnikami. Widać je trochę na tym zdjęciu: http://img137.imageshack.us/img137/215/img1981o.jpg By ungezogene at 2010-12-08 Bella ... wypieszczone wnętrza... u mnie ... gdzie tynk sypie się z otworów drzwiowych, gdzie brakuje fugi między kamieniem, gdzie królują prowizoryczne trepy zamiast schodów, gdzie płyta za grosz imituje granitowy blat w kuchni.... Kochana i co się dziwić, że ja Cię tak lubię, mimo że wirtualnie... Nie pamiętam firmy od bejcy, ale ona jako jedyna jest sprzedawana w takich niedużych plastikowych ciemnych buteleczkach (i w LM i w Castoramie). Postaram się dzisiaj sprawdzić dokładnie. Oficer wczoraj wystrugał stolik kawowy - kopia tego dużego stołu (twierdzi, że sprawia mu to dużą przyjemność) i zaczęłam go malować. Etap bejcy i dziur robionych szczotką metalową już za mną, teraz bielenie. Jak byłam ostatnio we Flüggerze to oprócz białego oleju wypatrzyłam biały ług do drewna - oczywiście zakupiłam i dzisiaj rano potraktowałam nim stolik - jak wrócę z firmy, to ocenię efekt...jak mnie zadowoli to zostanie tylko nałożenie oleju do blatów:yes: Podkładki...szkoda mi zakrywać to drewniane cudo, ale praktyczność chyba wygra...W tej chwili mam takie czerwono-białe Mikołaje - wyglądają świetnie:D Wiem wiem zdjęcia...siem muszę ogarnąć... Pomysła mówisz....jakoś ostatnio jestem dziwnie drażliwa, więc dawaj tego pomysła natentychmiast:D Hanneczka dziękujemy bardzo:yes:...czeka go chrzest bojowy w Wigilię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 08.12.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 biorąc poprawke na ewentualną drażliwość i jej genezę w hormonach szybko mówię ... można wykorzystać samodzielnie uzyskany kolor drewna ... i na cieńszej deseczce umieścić podobiznę jednej takiej Marleny z różą ... wiesz jaką ... zanim powiesisz na ścianach coś zacniejszego (coś jak obrazek w moim wiatrołapie) ... a na stół choć olej bardzo dobrze zabezpiecza ... mój parapet notorycznie zalewany i nic go nie rusza (5 warstw oleju) ... jednak można dać podkładki ... białe z jakimś motywem w klimacie domu i napisem ... podkładki surowe do decou wyglądają tak ... http://www.drewlandia.com.pl/pokaz_produkt.php?idprod=479 w tym samym motywie mozna zrobić pierścienie do serwetek i podkładki pod kubki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 11.12.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Bella szybka odpowiedź Cię uratowała Pomysł na podkładki godny zainteresowania, chociaż gdzieś widziałam takie białe bawełniane z babeczkami z lat 20-tych i teraz nie mogę ich odszukać Z tym deseczkowym obrazem pomyślę...miałaś rację na ścianie już coś powiesiliśmy...a raczej przymocowaliśmy:cool:. Przyjechała sofa i leżanka....wykonanie pierwsza klasa (nie można się kurna do niczego przyczepić - jak na razie...) ... uczucia mieszane...musiałam dodać coś swojego... poduchy:yes:...w tym moją ukochaną Aliment Jeanne d'Arc Living i zrobiło się przyjemniej ... oswajam się (wygodne okropnie:-)). Za to stolik kawowy wystrugany przez Oficera i pomalowany tym razem białym ługiem i olejem do blatów - pierwsza klasa:yes:, no nie mogę się na niego napatrzeć http://img210.imageshack.us/img210/7519/73372374.jpg By ungezogene at 2010-12-11 http://img809.imageshack.us/img809/7793/sofm.jpg By ungezogene at 2010-12-11 http://img251.imageshack.us/img251/4442/sofax.jpg By ungezogene at 2010-12-11 http://img818.imageshack.us/img818/9061/sofa2.jpg By ungezogene at 2010-12-11 http://img413.imageshack.us/img413/7716/sofa1u.jpg By ungezogene at 2010-12-11 http://img23.imageshack.us/img23/2730/stolik.jpg By ungezogene at 2010-12-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 11.12.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ... i magia Świąt ... http://img35.imageshack.us/img35/4368/mikv.jpgBy ungezogene at 2010-12-11http://img413.imageshack.us/img413/1908/mikol.jpgBy ungezogene at 2010-12-11http://img12.imageshack.us/img12/4673/konikx.jpgBy ungezogene at 2010-12-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 11.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 i żeby człowieka taką ilością piękna storpedować w sobotę ... z samego rana ... ... obicia ciekawe a z odrobiną "ciebie" zrobiło się ... ciekawiej jeszcze ... ja na sucharkach znów będę ciągnąć miesiąc bo trzewia tego nie zniesą ... świąteczne dekoracje ... dobrze wyglądają i przyznaję się bez bicia że jestem zaskoczona bo zanim nie zobaczyłam tego na obrazku nie kupiłabym czerwonych podkładek ... a teraz zapytam "skąd one ? ) ... skarpetowy kalendarz supcio i ........ coś poza wszelką konkurencją ... konik ale o tym wiesz ... Aniu klimat domku jaki stworzyłaś bardzo rasowy i przyjemny ... duże brawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 11.12.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 zapomniałam ... ten parawan ... bardzo trafiony zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.12.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Kicia u Was juz Swieta:yes:, salon gotowy, dekoracje juz sa, tylko zapalic w kominku, lampka dobrego winka i odpoczywac...:cool:ach jak ja Ci zazdroszcze, juz tak chcialabym byc u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 11.12.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 i ja przylazłam powzdychać ... nie będę się powtarzać więc tylko dodam, że tę poduchę to bym ci podwędziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 12.12.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 od dwóch dni wzdycham i zachwycam się widokiem tych sof:) a myślałam , że chcę rogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 13.12.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Przyjechała sofa i leżanka....wykonanie pierwsza klasa (nie można się kurna do niczego przyczepić - jak na razie...) ... uczucia mieszane...musiałam dodać coś swojego... poduchy:yes:...w tym moją ukochaną Aliment Jeanne d'Arc Living i zrobiło się przyjemniej ... oswajam się (wygodne okropnie:-)). Za to stolik kawowy wystrugany przez Oficera i pomalowany tym razem białym ługiem i olejem do blatów - pierwsza klasa:yes:, no nie mogę się na niego napatrzeć http://img210.imageshack.us/img210/7519/73372374.jpg By ungezogene at 2010-12-11 kicikici, bardzo fajne te sofy... a jeśli jeszcze wygodne i dobrze wykonane, jak napisałaś to ja już przepadłam! One są takie szaro- brązowe? Wyglądają naprawdę elegancko. Bardzo podoba mi sie ta pufa (ten puf?). Naprawdę udał się Wam zakup. Skąd u Ciebie te mieszane uczucia? Jakie miałaś założenia, że się teraz wahasz? Podziwiam dzieło Oficera! Brawo, dzielny mąż Pracowity chłopak i ma talent w rękach. Szacun... tylko cichutko to mówię, żeby nie zaczął zadzierać nosa I fajnie wymyśliłaś z tym parawanem! Naprawdę stwarza klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 13.12.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Kici, mój szacun wielkie dla Ciebie i Onego Oficera, co tak pięknie deski w stół i stolik pozamieniał.Wszystko mi się podoba poza Mikołajami,a le one tymczasowe więc się nie liczą. Pięknieje Wasz dom, pięknieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.12.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Na scyńści na zdrowiena to Boże NarodzyniCobyście byli zdrowi weselijako w niebie janieliCobyście mieli pełno goscijako na gałonzce łościCobyście mieli łobory pełne pudłacoby wom gospodyni przy piecu nie schudłaCoby się Wom darzyło kopiłodyślem do stodoły łobruciłoTak Wom Boze dejHEJ HEJ HEJ laschehttp://i1.fmix.pl/fmi1641/6909f5e0001610c84d121f70/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts