Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie ma jak w domu - poszukiwania wnętrza...

Recommended Posts

Kicia gratuluję przeogromnie szczęśliwym rodzicom!!! Cieszę się, że z Wami wszystko dobrze i że zaraz będziecie w domku:)

Magda - jesteś już 4-tą osobą z 10.10 jaką znam. Poza jednym wyjątkiem (moja szefowa), wszystkie są superowe :)

A tak poza tym - czy ja już się na FM ostatnia w dwupaku zostałam???

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja dalej z niecierpliwaścią czekam na zdjęcia :D malutkiej. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i że zdjęć nie ma bo mama taka zakochana w maleństwie że się oderwać nie może :-)

Panczurko w dwupaku jeszcze ja, z tym że ja jestem na początku drogi i to pewnie ja zostanę sama jak już się inne forumowiczki rozpakują ;)

Kochane moje bardzo Was przepraszam za opóźnienia, ale nie mogę na nic znaleźć czasu. Docieramy się z Basikiem i z dnia na dzień jest lepiej, a ja w końcu zaczynam się przyzwyczajać do zmniejszonej dawki snu. Okazuje się, że nocami mam tego czasu najwięcej ;). Zdjęcia robię i postaram się jutro w końcu coś wrzucić.

Basia to nasza Księżniczka - robi śliczne minki i cudnie się uśmiecha. W dzień ze spaniem jest różnie (chyba że na rękach, to nie ma problemu), ale w nocy daje nam trochę odsapnąć. Cycusia ciągnie jak pijaweczka - od pierwszych minut w szpitalu. Moje brodawki przeszły swoje (:eek::eek::eek:) i tylko dzięki maści Medeli wróciły do formy - teraz karmienie w końcu sprawia przyjemność nam obu:). Mała potrafi pokazać siłę swoich płuc, ale raczej tylko wtedy, gdy pieluszka pełna albo brzuszek pusty.

Poród siłami natury i bez znieczulenia to wspomnienie, które nie opuści mnie do końca życia...Miałam to szczęście, że Oficer nie odstępował mnie na krok i spisał się na medal przy skurczach i całej reszcie. Poza tym trafiłam na świetną położną (Panią Basię :)), dzięki której wszystko się książkowo udało.

Teraz uciekam na drzemkę póki Basik jeszcze śpi i reszta relacji jutro.

coffee82 serdeczne gratulacje i koniecznie dbaj o siebie i odpoczywaj :).

Basik w całej okazałości:

Zdjęcia pokoiku jak go ogarnę z wszędobylskich pieluch tetrowych - przez trzy dni walczyliśmy z uczuleniem na pupce od pieluch Happy zalecanych w szpitalu. Pranie non stop a dzielny tata nie rozstawał się z żelazkiem:rolleyes:. Teraz jest już dobrze i po uczuleniu ani śladu, a Pampersy się sprawdzają (nie wiem jak moja mama radziła sobie z tetrą przy bliźniakach...mi się już po tych trzech dniach śniły tylko sznurki z białymi pieluchami...).

Aneczko czytałam o Waszych perypetiach...będzie dobrze...ponoć jak teraz się drze, a raczej wpada w rezonans;), to potem będzie spokojny:). Z Basika też rośnie już mała terrorystka: noc przesypia w swoim łóżeczku (budzi się dwa razy na karmienie - wynalazcy elektronicznej niani należy się Nobel:cool:), ale w dzień najlepiej sprawdza się salon i kołyska lub spacer, no a rączki preferowane są w każdej sytuacji...:cool: Na szczęście cycuś działa zawsze jako najlepszy uspokajacz, co mamie bardzo ułatwia sytuację..., dlatego trzymam za Was kciuki i uważam, że odwalasz Aniu kawał dobrej roboty, radząc sobie bez karmienia piersią, bo wbrew pozorom łatwizną to właśnie można nazwać karmienie piersią...Ogromne całusy dla Waszej trójeczki:hug:.

Edytowane przez kicikici