pepejeans 24.08.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 słodziutka ślicznotka z Niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No sliczna mala Ksiezniczka, z pieluch polecam tylko Pampersy, cala reszta przy wrazliwej skorze moze sie schowac, no moze jeszcze libero, tez sie nieraz zastanawiam jak nasze mamy dawaly rade bez pampersow, pralek automatycznych , kaszek i gotowych dan ze sloiczkow...ja majac to wszystko kiepsko z wolnym czasem stoje...przydaloby sie ekstra 4 godzinki do kazdej doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 24.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Basia cudna! Pokoik pewnie tyż nawet bez ogarniania. Serdeczne (choć spóźnione ) GRATULACJE! A Basia to mój typ imienny dla córeczki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 24.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Śliczne maleństwo jeszcze raz serdeczne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 24.08.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ŚLICZNOTKA! Jak ja Wam zazdroszczę, że możecie już 'oglądać' swoje maleństwo A tatuś to pewnie świata poza nią nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.08.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Basia jest taka maleńka. Ja mam jakiegoś strasznie długiego Stasia Wiesz Aniu, wszystko zależy od nastawienia. Ja się chyba za dużo reklam różowych bobasów naoglądałam. U mnie cyc też działa jako uspokajacz - tylko i wyłącznie Zazdroszczę karmienia piersią, no ale nie dla wszystkich natura jest taka łaskawa. U mnie widać sprawy dziecięco-fizjologiczne bardzo ciężko idą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.08.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 kiciu Basia cudna i jaka malutka Widać to najbardziej na ostatnim zdjęciu w łóżeczku jak malutko go zajmuje Słodko wygląda Niech się zdrowo chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada83 24.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Prześliczna Kruszynka Jeszcze raz gratuluję serdecznie Uściski dla Basieńki Ps. Pamiętam jak moje panny były takie maleńkie, aż nie możliwe że tak szybko urosły (ja już czasem tęsknię do tych "białych pieluszek" i zapachu niemowlaka w całym domu) jakoś te chwile tak szybko uciekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 25.08.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam !!! KICIU jeśli moge sie tak do Ciebie zwracać , odważyłam sie wreszcie napisać !!! Przeglądałam różne fora w poszukiwaniu inspiracji wykończenia wnętrz mojego domku a tu taka śliczna niespodzianka !!!Po pierwsze GRATULACJE !!! Basia !!! Cudna taka mała kruszynka, karm piesia jak najdłużej niema nic piękniejszego ta wież Matki z dzieckiem i widok tych małych maślanych oczek które patrza na ciebie w czasie karmienia i dotyk małej rączki. Wiem co mówie bo moja Ania ostatniego sierpnia skończy roczek i jak złapała cyca tak do dzisiaj nie chce puścić !!! Po drugie twój DOMEK piękny wnętrza urządzasz prześlicznie nie mogłam napatrzyc sie na zamieszczane przez ciebie fotki, zazdroszcze ci ze mieszkasz tak blisko morza, ja to juz blizej gór do Zakopanego mam jakies 3 godziny samochodem a do was chyba z 10. !!! Również czekam na zdjęcia pokoiku Basi bo domyślam sie miodzio !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Kici, Twoja Basieńka jest cudowna . Docierajcie się, a jak już wszystko sopbie poukładacie, to będzie troszkę więcej tego czasu Jeszcze raz gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 25.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 słodziutka kruszyna i super że taka grzeczniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 25.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Kicia, Basia jest przesłodka:rolleyes: Wspaniale, że Ci przesypia noce - nie zmarnuj tego. Takie dziecko to skarb. Moja też przesypiała całe od pierwszej nocy w domu (do tego stopnia, że sami musieliśmy ją zbudzić na karmienie;)) To naprawdę rzadkość, ale też łatwo wszystko zepsuć. Najważniejsze, i to polecam każdemu, to nigdy nie spać z dzieckiem w łóżku. Dzieciaczki szybko przyzwyczajają się do dobrego, a pewnie nie ma nic lepszego jak ciepełko rodziców:D Wszyscy sobie mówią, to tak tylko na chwilę, póki jest taka maleńka, potem jak podrośnie będzie spać w łóżeczku - nic bardziej mylnego. Później, to najprawdopodobniej do 3 roku życia będzie spać z wami;) I po małżeństwie:( Dlatego odradzam:no: Moja mała (a ma już prawie rok i 9) nigdy, podkreślam nigdy nie spała z nami w łóżku:no: Ba, nawet w naszej sypialni spała jedynie do 2 miesiąca życia. Potem już tylko własne łóżeczko we własnym pokoju. Minus? - taki, ze w hotelach musimy zamawiać apartamenty dwupokojow, bo z nami w pokoju nie zaśnie;) Piękny czas przed Wami, życzę abyś miała siły się nim cieszyć Ściskam:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 25.08.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgadzam się z tym, co napisała Magda (moja siostra to do 7 roku życia ze starszym musiała zasypiać i potem się wymykała z sypialni). Ale nawet jeśli mamom spanie oddzielnie nie wychodzi, to nie ma się co obwiniać, wszak człowiek jest jedynym ssakiem, który wyrzuca młode z gniazda... Tak więc spanie w jednym łóżku (pomijając wygodę rodziców) leży w naszej naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.o 27.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Gratulacje !!! mała jest przesłodka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 27.08.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu swoim i Basika za wszystkie ochy i achy . Wszystko się zgadza . Kruszyna rośnie szybciutko i już nie mieści się w niektóre ciuszki . Serdecznie witam gości . Zuzia, cieszę się, że nasz domek Cię zachwycił, chociaż jeszcze wiele w nim do zrobienia... Wszystko przed Tobą, więc zbieraj inspiracje, zbieraj . Moje Ciotki Same Dobre Rady z tym spaniem z rodzicami to mam przykład na swoim podwórku - siostrzeniec za parę dni idzie do pierwszej klasy, a codziennie w nocy tupta ze swojego pokoju prosto do łóżka rodziców... Staram się jak mogę, żeby Basik przesypiała całą noc w swoim łóżeczku i na razie współpraca idzie nam pomyślnie, oby tak dalej . Pysiaczku, bo to duże łóżeczko jest , na 140 cm. Panczurka jeszcze trochę cierpliwości i też będziesz już tulić swojego malucha . Zbieraj siły Kochana, bo w TYM dniu będziesz ich dużo potrzebować. Mnie nikt nie uprzedził i w dzień przed porodem myłam sobie okno tarasowe, zmieniałam zasłony, a potem urządziliśmy sobie z Oficerem kino nocne. Jak na drugi dzień zaczęły się skurcze, to nie zmrużyłam oka aż do pierwszej w nocy - wtedy pojechaliśmy do szpitala i o 6.27 urodziła się Basia, a ja byłam tak zmęczona, że nie miałam siły przeć...Obiecałam sobie, że jak zdarzy nam się kolejne maleństwo, to tydzień przed terminem porodu nie będę robić nic, absolutnie nic oprócz relaksu! No dobra przejdźmy teraz do tematu wątku czyli urządzania . W końcu zrobiłam zdjęcia Basikowego pokoju - jest jeszcze taki saute , ale z czasem pojawią się tam zdjęcia i obrazki, co go trochę ożywi. Żeby było wiadomo, kto tu rządzi: http://img27.imageshack.us/img27/5671/img2259ns.jpg By ungezogene at 2011-08-27 Z łóżeczka będzie można potem zrobić ławeczkę, po wyjęciu jednego boku: http://img705.imageshack.us/img705/6821/img2263rf.jpg By ungezogene at 2011-08-27 Komoda i skrzynia na zabawki: http://img830.imageshack.us/img830/2853/img2265f.jpg By ungezogene at 2011-08-27 http://img801.imageshack.us/img801/7010/img2262m.jpg By ungezogene at 2011-08-27 Mamine łóżko do karmienia: http://img847.imageshack.us/img847/2545/img2260l.jpg By ungezogene at 2011-08-27 Basikowe aniołki wykonane przez Panią Marzenę - na razie wypełniają puste przestrzenie półek na książeczki: http://img84.imageshack.us/img84/2236/img2264fv.jpg By ungezogene at 2011-08-27 I największa niespodzianka...szafa, którą trzeba było zabudować komin: wymierzył, zaprojektował i zbijał Oficer, a malowała mamusia: http://img651.imageshack.us/img651/8213/img2261jd.jpg By ungezogene at 2011-08-27 Edytowane 8 Września 2011 przez kicikici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Basia urocza Aniu! A pokoik piekny, bardzo stylowy!Zdolny ten Twoj Maz.KIcia a czy macie problem z ulewaniem? pytam bo widze podusie pod glowa Ksiezniczki a to troszka za wczesnie na nia, stad moje pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Piękny pokoik ma Basieńka . Co do spania z rodzicami... my nie mieliśmy wyjścia i na początku starsza musiala spać z nami. Odbiło się to nam czkawką. Za parę dni córa kończy 5 lat i drepta prawie co noc do naszej sypialni. Synka od samego początku uczyłam samodzielnego spania i teraz z nami nie zaśnie. Musi być sam w pokoju. Życzę dalszych bezproblemowych i przespanych nocy. Każda we własnym łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 27.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 ślicznie ale wiadomo, że lokatorka nalbardziej wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 u nas tez jest problem ze spaniem Okruszka...spal z nami bo mial refluks wiec kazdy dzwiek wydany przez niego przyprawial mnie o palpitacje serca wiec zabierajac go do naszego lozka bylam spokojniejsza;), potem spal przez jakis czas sam ale przyplatalo sie kawasaki i szpitalna eskapada i tak zostal w naszym lozku do przeprowadzki:bash: a teraz zasypia tylko z nami i w nocy musimy do niego wedrowac ale do naszego lozka juz go nie bierzemy:lol2:. Marysia natomiast spi sama ale ze jest cycusiowa dziewczynka to cycus mamusi musi byc przed zasnieciem i przy nim zasypia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 29.08.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja też zwróciłam uwagę na poduszkę pod głową maluszka. Basia cudnej urody, jest największą ozdobą przeprzepięknego pokoiku Masz rację kiciu - już niedługo. Jeszcze 5 tyg i po krzyku (dosłownie hehe). Okien myć nie zamierzam, raczej zajmę się powoli praniem. Jakiego kiciu płynu/ proszku używasz że nie uczula malutkiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts