Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie ma jak w domu - poszukiwania wnętrza...

Recommended Posts

kiciu przepiękne królestwo stworzyłaś małej książniczce! Pokoik w pięknych stonowanych barwach a jednocześnie widać, że dziewczęcy. Szafa własnego projektu cudowna i jaka pojemna musi być!

Ale zgadzam się z lasche, że Basia i tak wymiata najbardziej ;)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękne mebelki znalazłaś:o Chyba musiały być meeega drogie:o A szafa własnoręcznie zmajstrowana... no aż nie wierzę, ze tak się da:jawdrop:

PS W sprawie proszków, to ja od początku używam Lovelli a do płukania zielonego płynu JELP (wspaniale pachie:rolleyes:). Choć płyn Lovelli na pierwsze 2-3 miesiące może lepszy, bardziej neutralny, mniej zapachowy;)

kiciu, możesz się tylko cieszyć, że poród trwał tak krótko. Ja pierwszych bóli dostałam ok. 18. Nie wiedziałam czy to TO. O 2 w nocy, kiedy bóle były co 4-5 min. zdecydowaliśmy, że pojedziemy do szpitala. Stasia urodziłam o 15.20 po przebijaniu pęcherza, czopkach i zastrzykach rozkurczowych i kroplówce z oksytocyny. Pod koniec akcji byłam tym wszystkim już tak zmęczona, że myślałam, że nie dam rady przeć. A dzień wcześniej posprzątałam sobie w domu i zaprawiłam wino w balonie czując, że to może być już.

Czy Basia śpi w swoim pokoju czy macie ją w Waszej sypialni?

Moja słodka dzidzia właśnie zasnęła na przewijaku:D, więc mama ceniąc jak złoto każdą drzemkę swojego bobasa, wskoczyła po cichutku na muratora:lol2:.

Basik wyrsta z ubranek w zaskakującym tempie i już zaczyna pomalutku gurzyć. Całą noc przesypia w swoim pokoju w łóżeczku - mama przychodzi tylko dwa razy na karmienie, a o 7 rano tata przynosi ją do sypialni i do 9 sobie leniuchujemy razem:yes:. W dzień jest różnie...robi sobie drzemki w łóżeczku maksymalnie godzinne, a w wózku na spacerze spokojnie dwie godziny, ale są dni, kiedy najlepiej jej się śpi na mamusi, albo w ramionach tatusia i wtedy rodzice na nic innego już nie mają czasu...

Anetko, Basik śpi na płasko, poduszka w kołysce była okazjonalnie. Z ulewaniem jako takiego problemu nie ma, nie zawsze jej się odbije po cycusiu, mimo noszenia na ramieniu i wtedy czasami mleko się trochę cofa, ale Basia zazwyczaj wtedy zaczyna kwilić i zdążę ją unieść. W łóżeczku ma tylko włożoną książkę pod materacyk na wysokości główki zgodnie z zaleceniem logopedy - kręgosłup leży na płasko, ale dzidzia leży pod lekkim kątem (tak jak w tym plastikowym łóżeczku szpitalnym), dzięki temu unika się zapadania żuchwy.

Panczurka my używamy Jelp soft ze środkiem zmiękczającym. Jestem zadowolona z rezultatów, Basik raczej też:yes:. Dodatkowo prasuję wszystkie ubranka na lewej stronie i jak na razie uczulenia brak. Większy problem mam z chusteczkami jednorazowymi - nawet po pampersowych na pupci jest czerwona wysypka:(. Ostatnio odkryłam takie bawełniane płatki do przemywania - moczę je w miseczce z wodą i tak myję pupkę przy każdym przebieraniu - wysypka sobie poszła i mam nadzieję, że już nie wróci, tylko troszkę więcej z tym zachodu.

Aneczka rzeczywiście u mnie wszystko odbyło się książkowo i w porównaniu z Tobą, to się mogę schować z narzekaniami, ale tych moich bóli krzyżowych, to ja nigdy nie zapomnę:(.

Dziękuję wszystkim bardzo za gratulacje i muszę uciekać, bo tata do cycusia nie przystawi, a krzyk już taki jakby ze skóry obdzierali...

Basik popołudniową porą :):

http://img845.imageshack.us/img845/861/img5356.jpg

By ungezogene at 2011-09-07

Panczurka przydałoby mi się tych chwil więcej, bo dom zarasta kurzem i nie mam czasu na zdjęcia, a trochę się pozmieniało...w końcu jakieś postępy w górnej łazience (są mugaty, tapeta w pasy i dębowa obudowa bidetu i wc, teraz kolej na wannę, tylko mamusia nie ma czasu wybarwić na biało desek...). Oficer zaczął też działać na balkonie - zrobiliśmy najpierw balkon, żeby ocenić czy chcemy całą taką elewację: płytki z cegły rozbiórkowej z ciemną szarą fugą i pełna cegła na parapetach. Muszę domyć okna, bo świata nie widać zza tego czerwonego pyłu i złapać za aparat :).

Aniu Basia przeurocza:), moja Iskierka tez niedawno taka byla a teraz najchetniej wstala by na nogi i pogonila za swoim starszym bratem.:lol2:

To nas zrobilas z ta podusia;), dobrze ze nie macie problemow z ulewaniem:)

Kochana to nam smaka narobilas ta zapowiedzia wnetrzarska, teraz bedziemy Cie tak dlugo molestowac az pokazesz nam te zdjecia.;)

Ja u siebie tez mam recznie formowana cegle i grafitowa fuge i wyglada super, wewnatrz mam rozbiorkowa i szara cementowa fuge i jak dl;a mnie tez ekstra! A pytaliscie kogos jak to jest z ta rozbiurkowa na elewacje? my mielismy jej mnostwo i chcielismy wykorzystac na zewnatrz ale nam odradzili, ze sie niby nie nadaje, dlatego wzielismy recznie formowana bo podobno tak wypalona, ze wody nie pije...:rolleyes:

Witam.

Trafiłam do Ciebie niedawno i pozostaje mi tylko żałować, że tak późno:-( Piękne wnętrza, piękne inspiracje. jestem pod ogromnym wrażeniem stylu i piękna Twojego domu.

Oczywiście serdecznie gratuluję narodzin Córeczki!! To wielka zmiana w życiu ale warto, naprawde WARTO!!

I mam pytanie, gdzie kupowałaś zasłony i firanki. Gdzieś się doczytałam, że w mirabeau. Dziewczyny, czy wiecie czy wysyłają towar do Polski i z jakim kosztem to się wiąże? Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Kiciu, zaglądam tu z doskoku i permanentie gubię wątek... MAm wrażenie, że przed chwilą cieszyłyśmy się na wieść o Twojej ciąży a Ty juz wklejasz zdjęcia Basi... Piękną masz córeczkę. przesyłam sto uścisków i lecę do mojego zakatarzonego Jędrusia, bo sie właśnie obudził ;)

Aniu gratuluje !!!:):):) ... Basia jest urocza i napatrzyć się nie mogę ... śliczna dziewczynka ...

ciesze się że wszystko poszło dobrze ... bóle krzyżowe :) pamiętam po 15 latach ale jak patrzę na Nieletnią to banan mam na gębusi od ucha do ucha ... a jak patrzę na Basię to wiem, że Ty też :) ... pokoik małej księżniczki uroczy ... Aniu usmiecham się z daleka do tego wspaniałego czasu jaki macie ... buziak :)

rere79 - do schrupania, zwłaszcza jak tak słodko śpi:D.

panczurka - zaraz stópki będą jej wystawać z przewijaka:yes:.

aneta s - czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia Twojej Iskierki:yes:. Z tą cegłą rozbiórkową to najważniejsze, żeby była dobra jakościowo, nie kruszyła się (wbrew pozorom ta z przed 30 lat jest dużo lepszej jakości niż dzisiejsza) i po obłożeniu trzeba ją porządnie zaimpregnować. Mam nadzieję, że nie wyskoczą żadne kwiatki i będzie w porządku. Jeszcze została Oficerowi do położenia kratka akacjowa na posadzce i będą zdjęcia :-).

pysiaczek - dziękować, dziękować:yes:.

sunflower - bardzo mi miło, że nasz domek się podoba. Zasłony kupuję najczęściej w Belle Maison (bellemaison.pl) - wysyłka bardzo sprawna i raz zamawiałam w Mirabeau - nie wysyłają do Polski (poprosiłam znajomego, który mieszka w Rostocku o przysługę).

Ash5 - teraz jak patrzę na swoją niunię, jak rośnie z dnia na dzień, to dopiero zauważam, że czas biegnie nieubłaganie...Zdrowia dla maluszka, a raczej odetkanego noska:yes:.

konstancja30 - Bella, jak ja Ciebie dawno nie czytałam...muszę ponadrabiać...A Basik cóż - wykapana mamusia:lol2:.

Muszę się Wam pochwalić cudnymi roślinkami, które przywędrowały na nasz taras ( taras-tu trzeba uruchomić wyobraźnię:cool:):

http://img196.imageshack.us/img196/5982/img5170b.jpg

By ungezogene at 2011-09-09

Na dokładkę Basik w swoim wozie:D:

http://img402.imageshack.us/img402/2465/img2378et.jpg

By ungezogene at 2011-09-09