Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie ma jak w domu - poszukiwania wnętrza...

Recommended Posts

kicikici, to zrób tak: skopiuj direct link w imageshack i daj rozszerzenia jak w starej wersji forum [jpg][/jpg] - niestety ręcznie. wtedy wyjdą duże.

niestety tej opcji w automacie nie dali, bo w ten sposób chcą odciążyć forum,

Monah ale w którym miejscu wstawić to rozszerzenie - zaraz pod tekstem o tak [jpg]http://img220.imageshack.us/img220/5786/img1497r.jpg[/jpg] czy w opcji zarządzaj załącznikami ... zwariuje zaraz:mad:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja sobie wstawiam w tekście, dodaję kody [/img] i działa. więcej roboty, ale jeżeli chcesz mieć duże foty w tekście, to w ten sposób masz. być może jest inna opcja, ale mnie się nie chce na razie przeszukiwac nowego forum, nie mam czasu i cierpliwości do tego

edit: sorry, napisałam poprzednio [jpg][/jpg]- chodziło mi o ' alt='jpg]- chodziło mi o '>, afkors, tak jak na starym forum

Przyszedł czas na oficjalne zakomunikowanie i przedstawienie mojej ulubionej, a teraz także zaakceptowanej przez Pana oficera, tapety na zabudowę w wiatrołapie:

http://img109.imageshack.us/img109/6244/tapetablackwhitepicture.jpg

By ungezogene at 2010-04-14

Przegłosowała wszystkie alejki, schody i uliczki i została faworytą:lol2:

Z pozytywnych wieści: w piątek montują panele w pokoju GG (czyt. gabinetowo-gościnnym) wraz z piękniusimy dużymi białymi listwami, a Pan oficer obiecał zamontować żyrandol - jak nic w sobotę sesja fotograficzna:cool:

Z :evil: wieści: NIE MA KUCHNI :mad::mad::mad: Jestem tak zła, że nawet te buźki nie są w stanie tego wyrazić :mad::mad::mad: Zamówienie na kuchnię złożyliśmy w lipcu 2009 roku!, wstępne należności (50%) terminowo uregulowaliśmy, a super szef firmy informuje nas, że dopiero w tym tygodniu będzie składał fronty (termin montażu na piśmie ustaliliśmy na 12/04/2010!). Podobna historia z AGD - zapłaciliśmy całość za sprzęt z końcem stycznia, a oni dzień przed zaplanowanym montażem informują nas, że nie zdążyli zamówić jeszcze lodówki i zmywarki!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie mnie zaraz coś trafi - i żeby to była firma "krzak", ale to jest renomowana koszalińska firma mebli kuchennych!!!!!!!!!!!!Daliśmy im czas do końca kwietnia i mocno wierzę w to, że niezbyt miła rozmowa z Panem oficerem przywróci ich do pionu...I pomyśleć, że w tamtym tygodniu mocno się zastanawialiśmy nad blatami od nich - a w życiu!

...no trochę mi lżej...

Kicikici - nie denerwuj sie szkoda urody... a niestety tak jest z tymi wszystkimi firmami... ja to mam zawsze wrazenie, ze przed tymi wszystkimi stolarzami, hydraulikami, instalatorami itp. to powinnam czerwone dywany rozwijac bo doslownie za niskie me progi... a szkoda gadac

a i chcialam powiedziec, ze podgladam watek bo bardzo fajne inspiracje u Ciebie znajduje :)

nosz kurde jak się czyta takie historie to ręce opadają. my też mieliśmy przeboje ze schodami, ale nie aż tak długo. W DUPACH IM SIĘ POPRZEWRACAŁO, niestety...

się kicikici nie denerwuj bo zmarszczek dostaniesz! szkoda nerwów...

tapeta z Eijffinger oczywiście boska, zawsze byłam jej fanką ;) napisz, czy bardzo Cię finansowo wykończy?

Witaj Malgosza - cieszę się, że Cię w końcu do mnie przywiodło;) Ty wynajdujesz coś u mnie, a ja nie pozostając Ci dłużna - szperam u Ciebie:cool:

A wracając do tej nieszczęsnej kuchni - mam nadzieję, że mi urody na to złoszczenie wystarczy. Normalna rzecz, że na budowie nie zawsze wszystko idzie z planem - u nas a jakże spie....li nam dach i Pan oficer razem z teściem, w pocie czoła doprowadzali go do użyteczności (pierwszy raz w życiu robili za dekarzy:eek:), otwory drzwiowe też pozostawiają wiele do życzenia, no i kątów prostych ewidentny brak :bash:. Jednak ta kuchnia to dla mnie szczyt bezczelności - tyle miesięcy, a niby "szef" nie potrafi przeprosić, tylko wymyśla jakieś bzdurne historyjki i po prostu kłamie...nigdy nikomu tej firmy nie polecę i mam nadzieję, że fronty będą te które rzeczywiście zmówiliśmy + fachowy montaż, to może wtedy powstrzymam się od jawnego wymieniania nazwy firmy...

Monah tapetkę będę przyklejać na drzwi szafy w zabudowie - muszę przeciąć ją na pół; to są takie spore panele - wymiary: 2,79 x 2,80 m i jeden mi wystarczy (nawet za dużo o jakiś metr:confused:), a cena, jak dobrze przypuszczasz, wykańczająca a jakżeby inaczej - około 1350 za panel:jawdrop: - jak znajdziesz tańszy odpowiednik, to koniecznie mnie poinformuj, w innym przypadku nie będę miała wyjścia:(

Jak tak się dłużej przyglądam tym "Twoim" Esedra Bruco, to se wymyśliłam, że pasowałyby nad stół (takie 25 cm długości), zamiast wcześniej typowanych kryształków i myślę, że krzesła Pedrali też by się na nie nie obraziły.

http://img24.imageshack.us/img24/6572/brucol.jpg

By ungezogene at 2010-04-14

Jedna żarówka już wisi, to można sobie wyobrazić - podejrzewam, że reakcja Pana oficera będzie zbliżona do reakcji F.:D

http://img246.imageshack.us/img246/6427/malownaywasnorcznieprze.jpg

By ungezogene, shot with Canon EOS 1000D at 2010-02-27

no to trzymam kciuki za kuchnie i jezeli wpadly Ci w oko te super lampki od Monah to koniecznie zobacz jeszcze te : http://www.artelight.pl/pl/lampy-wewnetrzne/lampy-wiszace/catellani-smith-minimalismo-10.html sa przepieknie wykonane i jeszcze inna serie: http://www.artelight.pl/pl/lampy-wewnetrzne/lampy-scienne/catellani-smith-cartaflex-1.html

Szkoda by było :p

no szkoda, ładny chłopak, młody nawet jeszcze dość... :D

sorki Monah ale chyba z braku kawy??? mozg mi przestal pracowac... dzieki i pedze po mocny lyk espresso by znowu sie czyms nie popisac ;)

hehehe ;) no dziś taki dzień, że bez kawy ani rusz. ja też chodzę jak błędna.

I d.....pa blada z tymi żarówkami - Pan oficer, to jednak nie od parady ten swój tytuł nosi :evil: - ja tu przygotowałam całą armię argumentów, spodziewając się reakcji podobnej do F. Monah, a on spokojnie, że są piękne i oczywiście by mi ich nie odmówił i że skoro upieram się, że będą idealnie pasować, to na pewno mam rację....i i i potem pokazał mi rysunek montażowy i z pełną satysfakcją w głosie oznajmił, że nie da się ich zamontować na podwieszanym suficie, bo KG tego nie wytrzyma:eek: Od kiedy to się takie przebiegłe zrobiło:eek:

Muszą być jakieś oczka sufitowe:( Czy kotś widział oczka sufitowe-żarówki????? Z Esedra jeszcze te są w miarę (Clap)

http://img690.imageshack.us/img690/9884/esedraclapf.jpg

By ungezogene at 2010-04-15