brachol 26.02.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witammam taka sytuacje mialem dzialke rolna i na tej dzialce dostalem pozwolenie na budowe gospodarstwa specjalistycznego. Po wydaniu pozwolenia urzad miasta zmienil klasyfikacje gruntu z rolnego na budowlany co skutkuje min wyzszymi podatkami. O tej zmianie w ogole nie wiedzialem dowiedzialem sie przypadkiem. I teraz mam pytanie czy urzad mogl tak postapic? Jak odkrecic ta sprawe zeby z powrotem miec dzialke rolna? Troche sie boję że za jakiś czas zabronią mi działalności mówiąc że są to tereny mieszkalne a nie rolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 26.02.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam mam taka sytuacje mialem dzialke rolna i na tej dzialce dostalem pozwolenie na budowe gospodarstwa specjalistycznego. Po wydaniu pozwolenia urzad miasta zmienil klasyfikacje gruntu z rolnego na budowlany co skutkuje min wyzszymi podatkami. O tej zmianie w ogole nie wiedzialem dowiedzialem sie przypadkiem. I teraz mam pytanie czy urzad mogl tak postapic? Jak odkrecic ta sprawe zeby z powrotem miec dzialke rolna? Troche sie boję że za jakiś czas zabronią mi działalności mówiąc że są to tereny mieszkalne a nie rolne. Nie urząd miasta, a rada miasta mogła zdecydować o zmianie przeznaczenia gruntów. Jak nie zabudujesz swoich gruntów będziesz płacił podatek rolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 w granicach administracyjnych miast nie ma już gruntów rolnych, zmieniła się ustawa,chyba, że jest obowiązujący plan, w którym są wyznaczone tereny rolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts