redpradnik 26.02.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mamy goldena ... który dotychczas mieszkając w bloku na zewnatrz biegał po trawie.. Po przeprowadzce okolice domu .. to glina , glina błoto - trawy jak na lekarstwo... Macie pomysly jak poradzic sobie z myciem? zainstalowalismy prysznic w garazu i tak go myjemy .. moze sa jakies specjalne wanienki dla zwierzat? tak bloto cale splywa do kratki ale osadza sie na plytkach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 27.02.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 To jest wyzwanie, rzeczywiscie. Ja na swoja goldenke mam sposób, którym Cie niestety nie zaskoczę: do domu wchodzimy przez garaz, tam Fela zostaje i czeka na mnie, az sie pojawie z.......miską z woda, odrobinka Ludwika nie zaszkodzi. Myje suczce łapki i podwodzie, wycieram suchym starym recznikiem. Nastepnie Fela przechodzi do czesci mieszkalnej i idzie od razu do swojej "budy". "Buda" znajduje sie pod schodami, przywiazuje Fele do poręczy i czekam az przeschnie. A potem znowu to samo...W wypadku roztopów, czyli aktualnej sytuacji na dworze, "ceremoniał" prania suczki nastepuje ok 4 x dziennie. O prysznicu bym nie pomysłała brudną wode z piachem wylewam na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.02.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ja mam sznaucera i tez bloto wokol domu . Po powrocie z podworka wstawiam go do brodzika i lapki oraz brzuch splukuje prysznicem (uzywam szamponu psiego albo szarego mydla ale nie przy kazdym myciu, nieraz sama woda wystarczy). Potem wycieram recznikiem frotowym, a na koniec recznikami papierowymi - super wsiaka w nie woda, wiec pies do domu wchodzi suchy, a jesli ma wilgotne lapki to jest to czysta woda i na podlogowce schnie w mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts