maciuspala 24.09.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Jeśli tunki CW to Baumit MPI25, jesli Nida która ma drobniejsze ziarno to tylko wiosna/jesien bo.na upale lubi pękać.Cześć osób chce jeszcze gładź więc na to Kreisel 660.Grunt pod sufity to Betonkontakt a na sciany z BK lub silikatów Gruntelmittel dla zmniejszenia chlonnosci.Jesli gipsowka to Knauf MP75 a najlepiej Diamant.Co budowa to inny wybór kazdy chce coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buyt 01.10.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 (edytowane) ... Edytowane 3 Października 2017 przez buyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof94070 07.01.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 siemka na szpryc to 1 cementu 0,5 wapna 3,5/4 wapna a obrzutka 2 warstwa to 2cement 3/5 wapna i 10 piasku nie ma bata by odpadło lub się nie kleiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 19.02.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 (edytowane) Witam Mam pytanie Wewnątrz nowych pomieszczeń w trakcie budowy mam tynk cementowo-wapienny, jeszcze nie malowany, ładnie równo położony, ale musiałem jednak przerobić instalacje wodną i elektryczną ze wzgledu na zmianę planów. Pozostały zatem bruzdy, które z grubsza wypełniłem zaprawą ale czym wyrownac do tynku takie różnice milimetrowe? tzn nakładając pacą styropianową zaprawę tynkarską są tam ziarenka wielkości piasku i nie ma szans ładnie wyrównać aby potem pod farbą nie było widać. Wiem że na całość możnaby położyć gładź gipsową ale są to pomieszczenia z niepewnym ogrzewaniem więc odpada. Czy jest coś o drobniejszym kruszywie? Dziekuje. Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2018 przez SNCF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 19.02.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 Jeśli nałożysz częściowo to nie ma szans by nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaellowroclaw 19.07.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Napotkałem mały problem z tynkowaniem ściany tynkiem cementowo-wapiennym. Mam pytanie do znawców. Kupiłem tynk Baumit MPI25L. Chciałem go położyć na gołe cegły (stary tynk został skuty, cegły zostały zagruntowane środkiem CERESIT grunt głebokopenetrujący). Nie doczytałem i okazało się, że tynk odpada od cegły. Teraz poczytalem na forum i dowiedziałem się, że należy zrobić obrzutkę. Czy obrzutkę można zrobić również tynkiem Baumit MPI25L tylko rzadszą? Czy jednak lepiej kupić specjalną "zaprawę" która w nazwie ma "obrzutka cementowa- wapienna"? Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts