Gość grend 03.04.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 ... mi agregat się nie sprawdzil.... nie wiem jaka jest przyczyna bo na pewno nie sprężarka. Spekuluję żejest to wielkość dyszy wlotowej do pistoletu. Ma ona średnicę z 2mm i jakie ma znaczenie że wylotowa ma średnicę 8 mm. Może kwestia tez jest zaprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie.... no.... Zbudowałem Merca klasy S, wszystko co można było dać to dałem, ale że nie miałem silnika mającego 500 kucy, dałem dwulitrówkę z ilością kucy około 150... i auto nie jedzie. Gdzie jest problem. Ano tam gdzie jest czyli z silnikiem, tu nie z zaprawą tylko z najwęższą dyszą czy punktem w agregacie - czyli 2 czy 3 mm. Przy ziarnie 3 mm dysza min 6 albo 8 mm i wszędzie musi być taki przepust inaczej zabetonujecie agregat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.04.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 ... czyli pistolet do d...y chcociaz zapewniano że będzie dobry - są jednak wady zakupy przez neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.04.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 grend: jeśli dysza wylotowa ma ok 8 mm, to najwęższy punkt w konstrukcji pistola też musi mieć tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 ... jest zasada .... tynk z betoniarki zacierasz od razu a z worków na drugi dzień Dorzucam więcej piasku 25szyp - czyli jakieś 120-130 litrów. Jak było 20 szyp to miało kolor cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 08.04.2015 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 grend: to kiedy zacierasz wyznacza to jaki cement jest użyty do zrobienia tynku i ile go jest. A nie to czy jest z wora czy nie z wora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 12.04.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Jestem na etapie instalacji elektrycznych, zastanawiam się jak z puszkami elektrycznymi, na 100% będzie tynk cementowo-wapienny, tylko jeszcze nie wiem czy nakładany tradycyjnie z kielni czy maszynowo. Mam zapytanie jaka jest finalna grubość tynku z kielni, a jaka z maszyny? Ściany proste z betonu komórkowego.Nie patrząc na cenę, co lepsze: z kielni czy maszynowy, jak maszynowy, na jakiego producenta materiałach - cena - sprawa drugorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.04.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Dowolna.... dawniej robiono i kilka (powyżej pięciu - sześciu) centymetrów. Tu cię ogranicza skład zaprawy (elastyczność, twardość, grubość ziarna) i warunki, gdyż każda warstwa musi deczko dojrzeć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 12.04.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Dowolna.... dawniej robiono i kilka (powyżej pięciu - sześciu) centymetrów. Tu cię ogranicza skład zaprawy (elastyczność, twardość, grubość ziarna) i warunki, gdyż każda warstwa musi deczko dojrzeć.... Mam wysunięte puszki po 15mm, ...hmmm......chyba mało na tradycyjny??? A jak jest maszynowo nakładany, ile wynosi grubość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.04.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Zależy od tego jaki jest skład i parametry tynku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.04.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Zabrałem się za kładzenie gładzi na tynk cem-wap w niektórych pokojach.W łazience mam cem- wap na ostro, chciałbym w miejscach gdzie nie będzie płytek wyrównać powierzchnie ścian.Stad moje pytanie, czy mogę w łazience położyć na cem-wp tynk gladz? Nadmienię, ze dom z WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A po cholere ci gładź w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.04.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A po cholere ci gładź w łazience? Chodzi mi o wyrownanie powierzchni tynku w miejcach gdzie płytek nie bedzie. Ściany są proste ale struktura wygląda nie ciekawie, po pomalowaniu bedzie jeszcze gorzej. Może ponownie położyć cienką warstwę cem-wap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 13.04.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 daj gładź nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.04.2015 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jestem na etapie instalacji elektrycznych, zastanawiam się jak z puszkami elektrycznymi, na 100% będzie tynk cementowo-wapienny, tylko jeszcze nie wiem czy nakładany tradycyjnie z kielni czy maszynowo. Mam zapytanie jaka jest finalna grubość tynku z kielni, a jaka z maszyny? Ściany proste z betonu komórkowego. Nie patrząc na cenę, co lepsze: z kielni czy maszynowy, jak maszynowy, na jakiego producenta materiałach - cena - sprawa drugorzędna. ja mam tynk od 6 mm - bo takie sa listwy prowadzące - faktycznie czy się nic nie będzie działo będę wiedział za 3 miesiące.Puszki wystawiałem na 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.04.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ... mi agregat się nie sprawdzil.... nie wiem jaka jest przyczyna bo na pewno nie sprężarka. Spekuluję żejest to wielkość dyszy wlotowej do pistoletu. Ma ona średnicę z 2mm i jakie ma znaczenie że wylotowa ma średnicę 8 mm. Może kwestia tez jest zaprawy ... Dysza może i ma 2mm, ale w momencie kiedy naciskasz na "spust", dysza cofa się do tyłu robiąc miejsce na zaprawę płynącą z baniaka. Dysza 2mm puszcza tylko powietrze, reszta ją "opływa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.04.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Dysza może i ma 2mm, ale w momencie kiedy naciskasz na "spust", dysza cofa się do tyłu robiąc miejsce na zaprawę płynącą z baniaka. Dysza 2mm puszcza tylko powietrze, reszta ją "opływa". No i się wszystko zgadza i to wiem ale NIE DZIAŁA bo według mnie ta dysza jest za mała i strumien powinien być wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.04.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Hajnel pisal chyba za obrzutke mial mokra. Tynk Nie wiem czy lecii kielnia, czy pistoletem. U siebie obrzutke robie pistoletem, potem kielnia. Ale moge jutro sprawdzic pistoletem. Tylko troche wiecej wody doleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.04.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Hejnel miał tynk z wora z chemią - i to też jest różnica. U mnie jakby był efekt "wysuszania'. Najpierw leciło i potem jakby gęste zostało. Jak mocno potrząslem to znowu leciało i tak w kółko - zaprawa "lejąca" i jeszcze kombinowałem z regulacją powietrza że niby za mocne i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.04.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Balto a orientujesz się jak to wygląda z tym tzw "dobrym cementem". Dzisiaj miałem dzień organizacyjny i trochę rozmawiałem na ten temat ze znajomymi i w hurtowniach.... Dam przykład z branzy gdzie działam. Jest POLSKIE Stowarzyszenie producentów czegoś tam. NA rynku działa z 20 podmiotów gdzie 4 to koncerny zagraniczne (ciekawa analogia ...) które de facto tworzą te stowarzyszenie. Odnoszę takie wrazenie że celem statutowym tego POLSKIEGO Stowarzyszenia jest wyeliminować z rynku te 16 Polskich podmiotów aby zawładnąć całkowicie rynkiem. Nawet te Stowarzyszenie posuwa się do takich czynów że próbowało przepchnąć w Sejmie ustawę nakładającą posiadanie szereg certyfikatów np. energetycznego. Jakby to przeszło to z 16 podmiotów by zostało ppewnie 2 a ppowodem tego by był koszt uzyskania tego ppappierka - parę milionów pln co dla koncernów by była drobnostka...... I takie pytanie czy tak samo działa to w produkcji Cementu gdzie koncerny są z logo pewny cement a reszta poza nim ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts