emilus18 26.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego dostaliśmy dziś rachunek za prąd (aż 150 zł) mimo że od listopada do dziś nie użyliśmy go nawet jednego razu! jesienią zrobiliśmy stan "zero" i prace będziemy zaczynać dopiero teraz. Jakie rachunki będą przychodzić w takim razie jeśli naprawdę zacznie się budowa?? mam chyba dziś kiepski dzień bo juz ryczeć ze złości na wszystko mi się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 26.02.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 abonament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 26.02.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 no właśnie nie... jest napisane że abonament wynosi niecałe 4 zł... mam jakąś cholerną opłatę przesyłową stałą 50 zł + 2x(!!!)opłatę przejściową (a co to do ch.%&&^%#y jest) 13 zł i jeszcze raz (??) opłatę przesyłową stala... 35 zł - wszystko to jest netto oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 26.02.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Poczytaj wątekZmiana taryfy budowlanej na G11 bez odbioruPocieszę Cię ja płacę więcej. Za 2 miesiące prawie 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Opłata stała, opłata zmienna, przesyłowa... zawsze coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 26.02.2010 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 dzięki juz troche mi się rozjasniło W umowie wyczytałam, że zmiana grupy taryfowej z C na G będzie możliwa po dostarczeniu pozwolenia na użytkowanie... Szlag by ich wszystkich, bo przeciez jak dobrze pójdzie to dopiero za rok ten cholerny papier dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 26.02.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 tutaj ten temat jest wałkowany i podobnie płacę za prąd http://forum.muratordom.pl/post4066140.htm#4066140 pomimo, że go nie używam. Gdzieś tam dałem nawet skan fakturki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1970 27.02.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 tutaj ten temat jest wałkowany i podobnie płacę za prąd http://forum.muratordom.pl/post4066140.htm#4066140 pomimo, że go nie używam. Gdzieś tam dałem nawet skan fakturki. Ja płacę 52 złote miesięcznie za legendarny abonament, a zmiana może dopiero nastąpić po odbiorze budynku przez nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 27.02.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Niestety nie musisz nawet zużywać prądu żeby za niego płacić, te abonamenty rujnują. Tak samo mogę powiedzieć o gazie. Założyli mi licznik i 3 taryfę, a że budowa się rok przeciągnęła, to nikogo w gazownii nie interesowało, abonament kosztował 170 zł co ileś miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.02.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Dlatego też podzielcie się informacjami- radami ci, którym udało się zmienić taryfę C11 na G11 jeszcze przed odbiorem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 27.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ta nasza Polska rzeczywistość jest naprawdę jakaś chora. Najpierw nasi ojcowie płacili podatki , za które budowano elektrownie, sieć przesyłową, następnie PAŃSTWO - czyli niby MY sprzedało wszystko Niemcom, Francuzom, prywaciarzom itp...a Ci nas za to kasują jakby to ONI to wybudowali. Ja nie rozumiem tego złodziejskiego systemu. Przepraszam za Off Topicowe dywagacje, ale tak mnie jakoś naszło. ... Podatek od emerytury, podatek od podatku, podatek od posiadania ... kiedy My Polacy otrzeźwiejemy i kiedy w końcu do władzy dojdą ludzie, którzy to zmienią ? ..tak wiem NIGDY. Niedługo trzeba będzie wykupić abonament na oddychanie, ze względu na emisję CO2. Utopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 28.02.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Czyżby faktycznie nie spisane nigdzie prawo miało aż taka moc i taryfę C11 na G11 można zmienić dopiero bo oddaniu budynku do użytku?? Opisz tutaj twoje doświadczenia z energetyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.03.2010 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Opisz tutaj twoje doświadczenia z energetyką. Składając wniosek o przyłączenie napisałem od razu o G11 i taką dostałem - na etapie kopania fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.03.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Niedługo trzeba będzie wykupić abonament na oddychanie, ze względu na emisję CO2. zaraz potem za pierdzenie ze względu na metan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 01.03.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Wybudowałem dom bez prądu. Widzę że ma to też dobre strony. Po pierwsze zaoszczędziłem na abonamentach przez 2,5 roku a po drugie gdy ktoś zapyta kto jest moim największym wrogiem to nie mam wątpliwości, że to ZEORK (z wyjątkiem jednego porządnego człowieka z wierchowki).Przepisy się chyba ostatnio zmieniły bo u mnie aby podłączyć taryfę dla ludzi nie trzeba było odbioru budynku tylko prawidłowa instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 miejcie pretensje do samych Siebie bo nikt z Was nie był zmuszony do wyboru takiej, a nie innej taryfy dziwicie się, że chciwe ZE podsuwają Wam mniej korzystne rozwiążania? kto z Was nie chce teraz zarobić więcej niż zarabia? jaka instytucja działa harytatywnie? nawet fundacje nie, a co dopiero ZE lub bank czas czytać umowy i przepisy samemu, nie ma wyjścia "przepis" o możliwości wyboru taryfy docelowej obowiazuje bodajże od roku (jeżeli nie od 2 lat), ale może niech ktoś się wypowie, kto w tym lepiej siedzi a o podatkach to lepiej nie piszcie jeszcze od czego, po co podawać gotowe pomysły naszym decydentom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts