Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rachunek za prąd mimo braku budowy

Recommended Posts

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego dostaliśmy dziś rachunek za prąd (aż 150 zł) mimo że od listopada do dziś nie użyliśmy go nawet jednego razu! jesienią zrobiliśmy stan "zero" i prace będziemy zaczynać dopiero teraz. Jakie rachunki będą przychodzić w takim razie jeśli naprawdę zacznie się budowa??

mam chyba dziś kiepski dzień bo juz ryczeć ze złości na wszystko mi się chce :evil:

tutaj ten temat jest wałkowany i podobnie płacę za prąd

http://forum.muratordom.pl/post4066140.htm#4066140

pomimo, że go nie używam. Gdzieś tam dałem nawet skan fakturki.

Ja płacę 52 złote miesięcznie za legendarny abonament, a zmiana może dopiero nastąpić po odbiorze budynku przez nadzór budowlany. :evil:

Ta nasza Polska rzeczywistość jest naprawdę jakaś chora. Najpierw nasi ojcowie płacili podatki , za które budowano elektrownie, sieć przesyłową, następnie PAŃSTWO - czyli niby MY sprzedało wszystko Niemcom, Francuzom, prywaciarzom itp...a Ci nas za to kasują jakby to ONI to wybudowali.

Ja nie rozumiem tego złodziejskiego systemu. Przepraszam za Off Topicowe dywagacje, ale tak mnie jakoś naszło. ... Podatek od emerytury, podatek od podatku, podatek od posiadania ... kiedy My Polacy otrzeźwiejemy i kiedy w końcu do władzy dojdą ludzie, którzy to zmienią ? ..tak wiem NIGDY.

Niedługo trzeba będzie wykupić abonament na oddychanie, ze względu na emisję CO2.

Utopia.

Wybudowałem dom bez prądu. Widzę że ma to też dobre strony. Po pierwsze zaoszczędziłem na abonamentach przez 2,5 roku a po drugie gdy ktoś zapyta kto jest moim największym wrogiem to nie mam wątpliwości, że to ZEORK (z wyjątkiem jednego porządnego człowieka z wierchowki).

Przepisy się chyba ostatnio zmieniły bo u mnie aby podłączyć taryfę dla ludzi nie trzeba było odbioru budynku tylko prawidłowa instalacja.

miejcie pretensje do samych Siebie

bo nikt z Was nie był zmuszony do wyboru takiej, a nie innej taryfy

dziwicie się, że chciwe ZE podsuwają Wam mniej korzystne rozwiążania?

kto z Was nie chce teraz zarobić więcej niż zarabia? jaka instytucja działa harytatywnie? nawet fundacje nie, a co dopiero ZE lub bank :D

czas czytać umowy i przepisy samemu, nie ma wyjścia

"przepis" o możliwości wyboru taryfy docelowej obowiazuje bodajże od roku (jeżeli nie od 2 lat), ale może niech ktoś się wypowie, kto w tym lepiej siedzi

a o podatkach to lepiej nie piszcie jeszcze od czego, po co podawać gotowe pomysły naszym decydentom