luk453 27.02.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam, Czy układanie płytek podłogowych w 1 dzień to dobra praktyka? Tak sie powinno wykonywać układanie? Ja układając rozłożyłem to na trzy dni. I mam wrażenie że przez to są nierówności. Klej zasechł i nowego dnia nie jestem w stanie określić na jakiej wysokości kłąść bo jak klej zaschnie to chyba płytka sie obniży. Pozrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Niektórych powierzchni to jakbyś chciał nie masz szans w jeden dzień położyć. Więc jeżeli jesteś w jeden dzień położyć, to kładź. Jak musisz rozdzielić pracę na kilka dni, to i tak nie masz wyjścia. Jeżeli obawiasz się obniżenia podczas wiązania, to suwmiarka w rękę i sprawdź po położeniu i następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 28.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam, Czy układanie płytek podłogowych w 1 dzień to dobra praktyka? Tak sie powinno wykonywać układanie? Ja układając rozłożyłem to na trzy dni. I mam wrażenie że przez to są nierówności. Klej zasechł i nowego dnia nie jestem w stanie określić na jakiej wysokości kłąść bo jak klej zaschnie to chyba płytka sie obniży. Pozrawiam. Witam No jak masz 2 m2 do polozenia to ile to bedziesz układał, tydzien? Nierównosci moga byc z roznych powodów, zaduzo wody zarobowej, zły dobór kleju, nierówna posadzka....brak doświadczenia Jestes na etapie nabierania doświadczenia a zarazem najlepszym przykładem że nie jest to takie łatwe Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a jak ta podloga o wymiaraz 1 na 1 czyli 2 m2 jest nie rowna to moze lepiej w dwa dni robic niz w jeden nie sadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 01.03.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a jak ta podloga o wymiaraz 1 na 1 czyli 2 m2 jest nie rowna to moze lepiej w dwa dni robic niz w jeden nie sadzisz 1x1 to wg mnie jest 1m2 a nie 2 nierówna podloga nie koniecznie musi byc problemem. jesli odchylki sa w granicach 5mm to spokojnie mozna klasc. jesli wieksze nalezy równać. ja staram sie zawsze najpierw układac całe płytki a pozniej docinki. dzienny metraz moze wyniesc nawet 15 -20 metrów a moze wyjsc i 3-4 nie patrz na czas czy na ilość, najwazniejsza jest jakość! glazurnik ma renomę dzieki jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metaxurgijo 02.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ja moja lazienke ok 40m plytek wszystko kladlem tydzien i tak jak na moje oko co ja widze mam w trzech miejscach na 1mm krzywo jest to miejsce nie widoczne ale ja to robilem i wiem ze to tam jest prace tyle robilem ze w dzien robilem w zakladzie a popoludniu w domu ale mam satysfakcje ze to ja robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peeka 02.03.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ja moja lazienke ok 40m plytek wszystko kladlem tydzien i tak jak na moje oko co ja widze mam w trzech miejscach na 1mm krzywo jest to miejsce nie widoczne ale ja to robilem i wiem ze to tam jest prace tyle robilem ze w dzien robilem w zakladzie a popoludniu w domu ale mam satysfakcje ze to ja robilem Przepieknie sformulowane - sorry, nie moglem sie powstrzymac - szkoda, ze nie wiesz co to interpunkcja a propos meritum tej wypowiedzi: tez uwazam, ze niekiedy lepiej ogladac swoje drobne niedociagniecia niz "fachofca", ktory czesto sporo zarobil robiac byle jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.03.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 kiedyś się tak zastanawiałem, czy podczas kładzenia płytek nie zastosować jakiejś dużej płaskiej płyty celem wyrównania powierzchni płytek. Czyli kładziemy płytki jak najlepiej nam się uda, kładziemy na nie ową płytę, której zadaniem jest jeszcze dorównać powierzchnię. Co Wy na taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 torciu jak sobie to wyobrazasz w mojej lazience plytki 30 na 30 a w kuchni pewnie 30 na 50 to jaka ta plyta musiala by byc ? 100 na 100 i z czego ?beton za ciezki drewno za lekkie chociaz 1 na 1 metra to juz troksze powinno wazyc ale czy aby na tyle zeby ewentualnie wyrownac plytki i co potem polozysz ten metr i czekasz dzien zeby klasc nastepny ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 02.03.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 nie lepiej kupic dobra poziomnicę? ja mam zawsze 3 pod ręką. 60 cm, 120 i 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 02.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam ja moja lazienke ok 40m plytek wszystko kladlem tydzien i tak jak na moje oko co ja widze mam w trzech miejscach na 1mm krzywo jest to miejsce nie widoczne ale ja to robilem i wiem ze to tam jest prace tyle robilem ze w dzien robilem w zakladzie a popoludniu w domu ale mam satysfakcje ze to ja robilem Przepieknie sformulowane - sorry, nie moglem sie powstrzymac - szkoda, ze nie wiesz co to interpunkcja a propos meritum tej wypowiedzi: tez uwazam, ze niekiedy lepiej ogladac swoje drobne niedociagniecia niz "fachofca", ktory czesto sporo zarobil robiac byle jak... następny przytulany przez Miodka lub Bralczyka < Kolo może byś sam napisał poprawnie !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.03.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 no ale interesuje mnie pomysl torciu jak ona lub on to widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romulus7874 03.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jeśli można położyć w jeden dzień,to trzeba kłaść. Zawsze "na jutro" jest parę miejsc gdzie coś nie pasuje,i nie można skorygować już "wczorajszych"płytek .Na bieżąco można sporo wyrównać,zwłaszcza jeśli płytki niezbyt wymiarowe. Czasem jednak trzeba zostawić sobie lub mieszkańcom drogę wyjścia, lub po prostu możliwość przemieszczania się jeśli chodzi o np. korytarz. Wtedy praca na 3 dni (niecałe oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 torciu jak sobie to wyobrazasz w mojej lazience plytki 30 na 30 a w kuchni pewnie 30 na 50 to jaka ta plyta musiala by byc ? 100 na 100 i z czego ? beton za ciezki drewno za lekkie chociaz 1 na 1 metra to juz troksze powinno wazyc ale czy aby na tyle zeby ewentualnie wyrownac plytki i co potem polozysz ten metr i czekasz dzien zeby klasc nastepny ?????????Myślałem o czymś drewnianym, jakaś płyta OSB. Położyć, docisnąć, przesunąć i dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.03.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam, Czy układanie płytek podłogowych w 1 dzień to dobra praktyka? Tak sie powinno wykonywać układanie? Ja układając rozłożyłem to na trzy dni. I mam wrażenie że przez to są nierówności. Klej zasechł i nowego dnia nie jestem w stanie określić na jakiej wysokości kłąść bo jak klej zaschnie to chyba płytka sie obniży. Pozrawiam. co zrobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 04.03.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 niezłe patenty tu macie. chcialbym to zobaczyć w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam, Czy układanie płytek podłogowych w 1 dzień to dobra praktyka? Tak sie powinno wykonywać układanie? Ja układając rozłożyłem to na trzy dni. I mam wrażenie że przez to są nierówności. Klej zasechł i nowego dnia nie jestem w stanie określić na jakiej wysokości kłąść bo jak klej zaschnie to chyba płytka sie obniży. Pozrawiam. co zrobi ? Prawdopodobnie Luk obawia sie skurczu spowodowanego odparowaniem wody zarobowej z kleju . Mozna tego uniknąć stosując kleje bez skurczowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts