Greego 24.01.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Mam zaplanowany piec Junkers: KN 24 - 8 DP Moc: 23,7 kW. Cała kotłownia z tym piecem regulatorami pogodówką i zasobnikiem 130l będzie kosztować ok. 13000. Brać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 24.01.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 napisałes mało szczególów.Trudno cokolwiek napisac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 24.01.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Zobacz na http://www.junkers.pl/produkty/kotly-stojace/index.html. W ofercie specjalnej jest taki kocioł z zasobnikiem 130 litrów. Chyba 9700 netto plus jeszce 7% VAT to 10600. Jeszcze pogodówka 1000 to i tak mniej niż 13000. Chyba, że jeszce robocizna i inne materiały.Dodatkowo kotły tej serii nie mają modulacji mocy (jeżeli się nie mylę), to wtedy po co kupować taki kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 24.01.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 poniżej tej ceny mogę ci dać kondensacyjny kocioł Vitodens 222 z pogodówką technika dużo bardziej rozwinięta najlepszy kocioł na rynku rafałwiecej na privat[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 24.01.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 poniżej tej ceny mogę ci dać kondensacyjny kocioł Vitodens 222 z pogodówką technika dużo bardziej rozwinięta najlepszy kocioł na rynku rafał wiecej na privat [email protected] Razem z moim znajomym instalatorem zastanawialiśmy się czy warto kupić kocioł kondensacyjny? Doszliśmy do wniosku, że koszt zakupu i zysk wynikający z większej sprawności może zwrócić się po ok. 10_12 latach , czyli przy żywotności kotła ( ok. 15 lat ) i postępie techniki nie warto inwestować w kondensat. Tak też uważam i kupiłem zwykłego Junkersa (zwłaszcza,że on jako doświadczony instalator też takowego używa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts