gala73 27.02.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam wszystkich, szukam rozwiązania króre ograniczy docelowo moje wydatki związanych z ciepłą wodą w domu. Kupiłem domek i poprzedni właściciel zainstalował w łazienkach elektryczne bojlery Z wody obecnie używana jest przez 5 osób w tym dziecko. Osobiście mam chodzi mi pogłowie opcja założenia zbiornika i podłączenia do centralnego ogrzewania, tylko rozwiązanie to trapi mnie z paleniem w lecie w piecu. Myślałem równiż dołożyć do tego roziązania jakieś ogrzewania gazowe na lato ale nie dokońca wiem co i jak to sie przłoży później na rachunki. Jeśli możecie podzielcie sie rozwiązaniami. I najwarzniejsze to koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 27.02.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ciepła woda "z gazu" to wydatek od 100 do 200 zł na miesiąc. Koszty zależą od rodzaju pieca (zamknięta komora spalania, otwarta), ustawionej max. temp. na jaką ma podgrzać wodę piec i zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.02.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Jeśli najważniejsze to kosztyto najlepszym rozwiązanim będzie boiler z grzałką elektryczną i wężownicą podłączoną do CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts